Nokia E71 - obecná diskuze - nový firmware 510.21.009

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod nikiller.cz 19. 11. 2008 12:41

Dobrý den gentlemani,
jsem čerstvým majitelem E71. Telefon se mi zdá zatím naprosto perfektní. Potřeboval bych ale poradit s updatem softwaru. Stáhl jsem si klasicky Software Updater, ale pokaždé když to začne identifikovat telefon, tak ho to jednoduše nenajde. Proces trvá cca 2min a na konci to vyhodí hlášku že telefon nebyl identifikován a ať restartuju telefon nebo přeinstaluju aplikaci. Toto vše jesm učinij již 3x a stále je to to samé. Pokud se s tímto problémem taky někdo setkal a ví jak na to, prosím o radu. 8-)
nikiller.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akilimos 19. 11. 2008 14:51

Dobrý den, prosím o radu jak docílit toho, aby telefon přehrával video na internetu např. na youtube.com. Jak nastavit prohlížeč, nebo nutno instalovat nějaké aplikace?
akilimos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matho83 19. 11. 2008 15:48

Vstavany a prepnut na desktop
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RobertS 19. 11. 2008 17:30

2 Thutmos: Musis zmenit product code na nebrandovanou ceskou verzi, pak update FW a potom ti bude klavesnice chodit jak ma

Uz ano

2 Milan J.: Reseni je v update FW, ale s novym product code, ktery zodpovida nebrandovane E71
Naposledy upravil matho83 dne 22. 11. 2008 13:22, celkově upraveno 2
Důvod: 3 prispevky zlucene
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod petyx 20. 11. 2008 11:09

jeste jsem prisel na jednu divnou vec. objednal jsem si 8GB kartu ,kdyz jsem ji tam chtel dat,tak jsem zjistil,ze telefon uz byl dodan s 2gb kartou (na ni jsou i nejaka data tusim kolem 260mb) ,ale ani jednu kartu mi telefon nevidi, kdyz si dam spravce pameti tak tam vidim jen pamet telefonu a u karty to pise, ze neni vlozena... (dela to u obou) 8gb je naformatovana na fat32 a ta co v tom telefonu byla tusim od vyrobce taky....v notebooku mi karty funguji obe... musi se ta karta jeste nekde inicializovat nebo je neco s tim telefonem? nevidi tu kartu od zacatku co jsem ho koupil...
A jeste dotaz ,karty se daji menit za chodu nebo je potreba telefon vypinat?
petyx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RobertS 20. 11. 2008 11:21

2 Petyx: obcas se stava, ze telefon nevidi kartu. Je potreba telefon restartovat, pak to vetsinou funguje v poradku. Kartu neni potreba nijak inicializovat, mela by fungovat po vlozeni.
Karty je mozne vkladat a vytahovat pri zapnutem telefonu, neni potreba vypinat.

2 nikiller.cz: jsi pripojeny k PC pres BT nebo kabel? SW Update funguje jen pres kabel. Dale muze byt problem v pocitaci (nektere verze Windows nejsou 100%-ne podporovane Nokii), nebo PC Suite/NSU nejsou spravne nainstalovane.
Taky muze byt problem v tom, ze mas v telefonu zmeneny Product Code (nemusis o tom ani vedet v pripade, ze jsi kupoval jiz pouzity telefon) a v nekterych pripadech NSU takovemu telefonu Update neumozni.
Naposledy upravil matho83 dne 22. 11. 2008 13:23, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky zlucene, na upravu pouzivat "upravit"!
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod petyx 20. 11. 2008 19:04

ten update toho softwaru jsme tedka zkousel taky a taky nejde. Telefon je od vodafonu,s pcsuite funguje v 7.0.9.2. a software updater ktery si to stahlo dela to samy co zminovano chvili prede mnou , tel najde ale neidentifikuje a pak to vyhodi chybu...Software updater je verze 1.4.64cz
petyx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RobertS 21. 11. 2008 10:10

jaky mas product code telefonu? Brandovane telefony dostavaji update vzdy pozdeji (mnohem pozdeji - v radu tydnu az mesicu) nez nebrandovane.
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod teafoos 22. 11. 2008 10:02

cital som na niektorych forach (aj tu je myslim jeden prispevok) ze dochadza k odpajaniu BT handsfree a PC od mobilu. hlavne pri pocuvani hudby cez sluchala s podporou a2dp sa to vraj odpoji vzdy ked sa zapne pesnicka. skusal to niekto? mam HF SE HBH DS-980 a nechcem ich menit. mohol by skusit niekto kto ma tento mobil s dakymi stereo bt sluchaldami ci mu to robi problemy? prip. skusit aj iny prehravac na hudbu ako je ten defaultny (aj ked si nemyslim ze to bude tym).
teafoos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod woodywoodpecker 22. 11. 2008 10:53

To 2 Thutmos:
Mám to samý ale český znaky se píšou trochu nezvykle podržením ctrl/chr vpravo dole a hlavního písmene které chceš napsat s diakritikou. Třeba když chceš napsat "á" tak podrž chr a klávesu "A" ačkoliv je jako diakritka naznačeno "ř". Přecházel jsem na ni z E61 a byl to pro mě taky šok ale teď po pár dnech jsem si zvykl natolik že se mi zase plete psaní na E61. Jelikož nejsem v updatech softu žádný přeborník a rady typu změny product code apod. mi zrovna moc neříkají tak jsem si prostě zvyknul a jsem teď max. spokojený. Jinak fungujou v dokumentech klasický zkratky typu CTRL+A,CTRL+D(smazání),CTRL+C,CTRL+V,CTRL+S(uložení dokumentu),CTRL+F(hledání),CTRL+B(tučný text),CTRL+I(italic písmo)....
Jen právě kvůli uspořádání klávesnice se musí nejdřív stisknout Fn-levá šedá šipka+CTRL(CTRL pak držet)+zkratka.
Apropó: hodila by se ještě jedna. Jestli se s ní někdo nesnesete a jste z Pardubicka tak nabízím výměnu za N95 8G. Bližší na woodywoodpecker@seznam.cz.

To teafoos:
S tímto modelem zkušenost nemám ale měl jsem Nokia BH-501(dobrý zvuk ale praská most) a celkem v pohodě. Žádné odpojování při přehrávání ale občas po zapnutí problém s připojením k telefonu. Pomáhalo vymazání a znovu spárování. Teď mám SE HBH-DS200 a problém. Opět připojování po zapnutí-někdy se vůbec nepřipojí jako A2DP ale jen jako headset a hudba nehraje,jindy se nepřipojí vůbec a musí se znova párovat. Přitom s SE K550i bez nejmenších potíží. Asi si Nokie rozumí jen s Nokia příslušenstvím a to ještě tak na 90%.
Naposledy upravil woodywoodpecker dne 22. 11. 2008 11:13, celkově upraveno 1
woody
woodywoodpecker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RobertS 22. 11. 2008 13:24

2 teafoos: ano, E71 s puvodnim FW miva problem s BT pripojenim (u mne s BH-900, pripojeni k handsfree v aute vsak bylo v poradku), novy FW vsak zda se tento problem uz nema, takze zkus update

2 woodywoodpecker: pri psani se ti musi shodovat to co mas na klavesnici s tim, co se ti napise na displeji. T.j. u ceskeho telefonu znaky napr. š, č a pod. musi jit napsat podrzeni klavesy Fn (v levem dolnim rohu) a klavesy w, resp. e. Pokud tomu tak neni, znamena to, ze v telefonu mas FW, ktery nezodpovida HW - Nokia vyrabi mnoho verzi HW pro ruzne svetove regiony, s ruznym rozlozenim klavesnice. Ke kazde verzi telefonu pak existuje spravna verze FW, aby pak bylo shodne rozlozeni klavesnice s tim, co se ti objevuje kdyz pises. Pokud nekdo koupi telefon napr. v Indii a pak do nej nahraje cesky FW, bude mit presne ten problem co ty - specialni znaky, pismena s diakritikou a pod. nebudou zobrazovany jak maji
Naposledy upravil matho83 dne 22. 11. 2008 13:29, celkově upraveno 1
Důvod: prispevky opat zlucene
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod teafoos 22. 11. 2008 14:11

2 RobertS: este ten telefon nemam mam w950i a tam to ide v poho (SE prislusenstvo s SE mobilom tam sa s tym rata ze to pojde na 100%) ... len som cital ze E71 ma problem s HF tak len pre info, lebo ho chcem kupit.
teafoos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RobertS 22. 11. 2008 14:52

jak pisu ve sve odpovedi - ano, je to pravda. BT se odpojuje obcas sam od sebe. Nova verze FW ale tento problem odstranila
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod woodywoodpecker 22. 11. 2008 15:06

To: RobertS
Díky za poučení ale i tak je mi jasné že s tím softem není něco Ok. Jen jsem Thutmos vysvětloval,jak psát diaktritiku i s touto chybou nebo co to je. Telefon mám od Vodafonu ne od indiána,takže by s tím asi měl něco dělat VF nebo Nokie. Nicméně Thutmos chtěl poradit jak telefon používat v tomto stavu. Jestli se rozhodne o zásahy do softu je jeho věc.
Jak je vidět,ani stroj NEMUSÍ dělat co by se od něj čekalo.
woody
woodywoodpecker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thutmos 22. 11. 2008 18:34

Díky za info, taky jsem pak přišel na to psaní s Ctrl+a a napíše to á. Což je otrava nesmírná. Píšu obvykle bez diakritiky, ale v emailech bych občas čřž uvítal. Product code měnit nebudu, zkusím počkat na nové fw, určené pro E71/Vodafone pro CZ trh. VE mě s tím odkázal na Nokia servis a tam řekli, že se s tím nic nedá dělat...Čekat na nový fw. Tak chlapci a děvčata z VF by měli pohnout a dát echo, že to bude "opraveno".
To samovolné připojování k VFlive - dělá to mobil po zapnutí několikrát a pak už obvykle dá pokoj. Nejde to zakázat. Ikdyž dáte spojení "podle potřeby", tak to mobil ignoruje a stahuje nějaká data. 300-500 kb jako nic....
Thutmos
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka