Nokia E71 - obecná diskuze - nový firmware 510.21.009

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mouse2 13. 1. 2008 00:58

Vypada schopne,mozna ze az bude na trhu a trochu zlevni ji za stavajici E61i vymenim,ale zatim jsem spokojeny.Bude mit integrovanou GPSku a bude trochu uzsi 57mm oproti 70 u E61i.
Klavesnice je designove velmi podobna Nokii E51 kterou jsem puvodne chtel....skoda toho mrnaveho displeje,je to jinak moc fajn telefon a primo dabelsky rychly!!!
Nokia E51 White Steel / SanDisk microSD 1GB
O2-Fajn
Konfigurace PC viz. profil
Mouse2
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 13. 1. 2008 09:15

Mouse2 píše:primo dabelsky rychly!!!

tys ji měl v ruce? :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Mouse2 13. 1. 2008 09:22

Mel,chvili jsem si s ni hral,CPU ma shodne s tim v N95,verzi OS take S60 3rd FP-1 ale ta rychlost je nekde jinde.Jak jsem psal,fakt je skoda toho displeje,respektive zvoleneho QVGA rozliseni vzhledem k rozmerum.....pismo je strasne mrnavy,spatne citelny a kdyz se v men junastavi velke neco to zmeni ale ikony a poh. rezim ne.
Nokia E51 White Steel / SanDisk microSD 1GB
O2-Fajn
Konfigurace PC viz. profil
Mouse2
Junior

Odeslat příspěvekod kcg 14. 2. 2008 07:57

Tak jsem myslel, ze E71 bude predstavena v Barcelone a ono to vypada, ze ne. :-(
kcg
Junior

Odeslat příspěvekod petr_nadenik 14. 2. 2008 16:42

souhlas, ani na CES, ni na 3GSM, to nevypada ze bude brzo :-(
petr_nadenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.T.E.A.K. 19. 2. 2008 20:47

Včera o ní bylo řečeno něco v Austrálii, takže představení není již tak daleko. Původně měla být představená už na MWC, ale nebyla ještě dodělaná a tak to Nokia odložila. A představená by měla být na CeBITu v Hannoveru 4.-9. března. Takže si musíme ještě chvilku počkat. Prodávat by se měla začít v průběhu druhého čtvrtletí, takže snad do července, ale vzhledem k tomu, že Nokia svoje telefony dává do prodeje poslední dobou docela brzo po představení tak myslim že bysme jí mohli očekávat už v květnu.
Docela by mě zajímalo jaké bude nakonec to rozlišení toho displeje, někde se píše o QVGA(320×240), ale na to má divný poměry stran, potom se také mluví o 320×320, ale displej také není přímo čtvercový, poměrem stran by nejvíc odpovídalo 416×352, no nechme se překvapit... Jinak Feature pack 2 snad bude super :-) a doufám že i telefon bude svižný. Ještě by to chtělo TV tuner a dotykovej displej(kvůli prohlížení webu a vůbec), ale bez toho se dá přežít a tenhle smartphone je jinak docela dokonalej. Ještě aby baterka vydržela přibližně stejně dlouho jako u E61(i). No budeme doufat že bude co nejdřív abysme se dověděli další detaily a hlavně jak bude přesně vypadat... má být prý zase z nějakých kvalitnějších materiálů, takže asi leštěná ocel a možná i nějaký kvalitnější plasty, takže i zpracování by mohlo bejt dobrý, no uvidíme.
Jinak by měla nabízet plné šifrování v reálném čase paměťové karty i paměti mobilu.
S.T.E.A.K.
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 19. 2. 2008 21:12

schválně jsem měřil ten displej na uniklé fotce od VF ( http://www.engadget.com/2008/01/05/noki ... successor/ ) a byl to poměr stran 1:1,18 což by opravdu odpovídalo tomu 416x352. Doufám...... Jinak čtverec to rozhodně není.

V Sydney se opravdu předváděl a má vypadat jako širší E51 a na MWC nebyl údajně představen aby se netloukla N a E řada a tím se nedrolila pozornost médií.

PS Ta klasický fotka s ostrými hranami telefonu ( http://www.newlaunches.com/archives/nok ... k_peek.php ) je fake (nesedí tvar ani tlačítka) a tam je opravdu displej 1:1,3333
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod petr_nadenik 19. 2. 2008 21:15

kluci ja se fakt tesim, z 9300i mi po padu upadl kryt, ja to ty mesice nevydrzim ;-)
petr_nadenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.T.E.A.K. 19. 2. 2008 21:40

neveceral píše:schválně jsem měřil ten displej na uniklé fotce od VF ( http://www.engadget.com/2008/01/05/noki ... successor/ ) a byl to poměr stran 1:1,18 což by opravdu odpovídalo tomu 416x352. Doufám...... Jinak čtverec to rozhodně není.o/quote]
To jo, jen mi je zase divný, že nokia už přes rok tohle rozlišení nikam nedala a myslim že je ani Symbian 3rd nepodporuje, ale třeba ten FP2 už jo... fakt nevim

tquote]V Sydney se opravdu předváděl a má vypadat jako širší E51 a na MWC nebyl údajně představen aby se netloukla N a E řada a tím se nedrolila pozornost médií.r/quote]
Chtělo by to aby někdo přinesl už víc fotek než tu jednu rozmazanou a ty dvě od vodafonu v nízký kvalitě(ani nejde poznat jestli to vedle foťáku sou zrcátko a blesk nebo něco jinýho...)
oquote]PS Ta klasický fotka s ostrými hranami telefonu ( http://www.newlaunches.com/archives/nok ... k_peek.php ) je fake (nesedí tvar ani tlačítka) a tam je opravdu displej 1:1,3333,/quote]

Jj to už bylo potvrzený dřív že je to práce v Photoshopu jednoho fanouška z mobile-review.com, je to jen upravená stávající E61i... jinak ta kamerka pro videohovory má bejt napravo vedle sluchátka a ne nalevo jako je na týhle fake fotce, nalevo má bejt světelnej senzor pro úpravu jasu displeje, nebo klávesnice, teď nevim.

Mě osobně se líbila nejvíc na tomhle počítačovim renderu http://galerie.nokiamania.cz/galerie/uzivatel/e711no8.jpg, ale tak asi bohužel vypadat nebude, i když ty další funkční tlačítky by nebyly špatný :-) na tom renderu má i zhruba ty rozměry jaký by měla mít ve skutečnosti, jen je tam o půl centimetru vyšší a o dva milimetry širší, ale na týhle fotce by ten displej odpovídal spíš tomu QVGA... i když ten diplej neni tak velkej jako u E61(i), tak myslim že je pořád dostatečně velkej na sledování videa i na procházení netu apod.
S.T.E.A.K.
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 19. 2. 2008 21:56

podle neoficialnich zprav, budou nove Eckove modely oficialne predstaveny az v květnu ;(
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petr_nadenik 19. 2. 2008 22:03

tak to je hodne spatna zprava
petr_nadenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.T.E.A.K. 19. 2. 2008 22:20

AiR píše:podle neoficialnich zprav, budou nove Eckove modely oficialne predstaveny az v květnu ;((/quote]

A ty neoficiální zprávy si vzal kde? Podle včerejších informací z tý Austrálie má bejt představená na CeBITu a na CET(asi taky nějakej veletrh, ale neznám...)... Pokud máš aktuálnější informace než včerejší tak řekni zdroj a jestli se dá považovat za spolehlivej zdroj.
S.T.E.A.K.
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 19. 2. 2008 22:35

Zdroj je udajne unikly dokument Nokie, ktery se objevil na jednom zahranicnim foru, ale nakolik je ten dokument pravy nebo jestli jde o fake, to asi nedokaze nikdo posoudit. Takze zatim spekulace. To ovsem jeste neznamena, ze kdyz je na zacatku kvetna oficialne predstavi, tak ze se nemohou do konce kvetna objevit na pultech.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod koblih.jr 19. 2. 2008 23:10

Také mám informace, že nová Éčka budou představeny až někdy na přelomu duben/květen, takže by to i odpovídalo. Potěšující bude, že se dostanou do prodeje okamžitě po představení, podobně jako nyní N82.
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S.T.E.A.K. 19. 2. 2008 23:31

No tak pokud se dostanou brzo na trh tak to bude dobrý a myslim i důležitější než kdy budou představený :-) hlavně aby tam zatim vychytali co nejvíc chyb a nedávali na trh "syrovej" výrobek jako tomu bylo u N82... :-) i když v nejhoršim si můžem přehrát FW
S.T.E.A.K.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka