Nokia E71 - obecná diskuze - nový firmware 510.21.009

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod neveceral 20. 2. 2008 08:39

hmm jsem se teď díval, jaký má displej nová N96 a myslím si, že není reálné očekávat od Eseries lepší displej, takže QVGA to bude na 99%, ach jo... Jinak doufám, že alespoň zachovají diodu blikající na zmeškané události.

PS dotaz na vlastníky E61 kolik se vám vejde řádků v pohotovostním stavu na displej pod ikony? Mám E50 a docela se bojí přechodu z 320 bodů na výšku na 240 kvůli kalendáři a příchozím emailům. Dík.
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod JeSuA_mAsTeR 20. 2. 2008 09:13

neveceral hlavne ze E90 ma 800x352 :-) ...E-series boli vzdy lepsie,E60,E70 pozri ake mali rozlisenie ;),jedina N80 mala take,lenze prestali s tym pretoze baterka nic nevydrzala...
iPhone
JeSuA_mAsTeR
Junior

Odeslat příspěvekod neveceral 20. 2. 2008 09:45

Zapomínáte na to, že Nseries je obecně samotnou Nokií považováno za tech. špičku a dítě šéfa. Jsem četl, jak v Barceloně vychvaloval Nseries a hrdě vypínal hruď a členové týmu Eseries seděli až v poslední řadě a hlasitě skřípali zuby, protože jim nedovolili nové modely řady E představit a šoupli je až na Cebit. Ostatně tomu by nasvědčovalo i utajené představení v Sydney. Telefon je prostě hotový, jenom nebylo, kdy je představit.
O řevnivosti mezi N a E řadou a současném preferování N řady oproti "pracovním" mobilům, protože se to hodí pro obchod a prodeje, jsem již také lecos zaslechl. Takže tímto se řídily mé úvahy a myšlenkové pochody ohledně rozlišení displeje.
Také E60 a E70 jsou na vymření a dát cokoli jiného do E90 by byla sebevražda, viz nový Asus M930W s WM a jeho displej http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1117647
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod JeSuA_mAsTeR 20. 2. 2008 10:21

Asus je skaredy a neprakticky.
E-series su jedina dobra vec co Nokia urobila,vystriedam som asi 90% Nokii a jedine E-series stoja za to,dlho som cakal na nieco ako E71,kedze spojili E90 ktora mi bola moc velka a E51 ktora zase nemala QWERTY a hlavne,rozmery E61i. Ide mi hlavne o HSDPA,GPS,QWERTY,Wi-Fi a poriadnu RAM,CPU,to by mala vsetko splnat
iPhone
JeSuA_mAsTeR
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 2. 2008 17:03

taky mam rad Eseries, jenomze vzdycky je nejake ALE...E70 k nam vubec nedodavali a E90 totalne zmrsili S60tkovym symbianem, to je rana pod pas a ten model to podle me zabije...pokud tedy nebude vic tech, co budou mit komunikator poprve v zivote a neznaji ty puvodni...Takze ted je to jen o cekani, kdy nekdo vytasi s WM a srovnatelnym displayem (toshiba 910?)...ale i jinak... E50, E60, E61...vsechno telefony, co mi dost sedly...ted drzim v ruce E51 a je to nadhera, jsem z ni uneseny, protoze vypada daleko lepe nez na obrazcich...
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S.T.E.A.K. 2. 3. 2008 20:31

To Caddy: Každej mobil má svý ALE... někdy je to baterka, někdy RAM, někdy displej, foťák, někdy GPS, internet, procesor, wifi, apod.... úplně dokonalej mobil kterej by měl všechno co bych chtěl nenexistuje(hodně jemnej velkej širokoúhlej dotykovej displej(tak 720×480 px) s 16,7 milionu barev, výkonej procesor, vysoká RAM, výkonej grafickej čip, velká vnitřní paměť(SSD nebo flash - 100GB), foťák tak 3-7 MPx s 3× vnitřní optickej zoom a autofokusem, natáčení širokoúhlejch videí aspoň 720×480px xenon blesk, přední kamerka s možností infračerveného natáčení ve tmě a rozpoznávání a sledování obličeje a následného převodu obličeje do 3D, QWERTY/Z klávesnici, mini touchpad, kvalitní zpracování - s materiálem který nabíjí mobil pomocí světla(solární) a má možnost změny barvy, podle toho jak si jí nastavim, Symbian, GPS, Wifi třídy b,g,n , HSDPA, 3G, EDGE, GPRS, LTE, Bluetooth 2.0/3.0, full USB 2.0/3.0, 3,5 jack, DVB-H, DVB-T, polohovej senzor, rádio s RDS i visual radio, mini projektor, led informační dioda, stereo reproduktory 2.1, a k tomu všemu pořádnou baterku s výdrží alespoň 3 dny(a delší, když by byla zároveň nabíjená solárně) a nakonec cenu do 20k Kč :-) ) a asi sem ještě na něco zapoměl... no na takovej mobil si ještě asi pár let bohužel budu muset počkat :-D, i když by už bylo v dnešních možnostech ho vyrobit, ale výrobci asi nechtěj... A ještě by se hodilo aby operátoři konečně zavedli neomezenej internet s vysokou rychlostí tak 5MB/s tak za 200 měsíčně...

Ale zpět k E71... :-) Tak tenhle tejden bysme se snad mohli dočkat představení na CeBiTu. A myslíte že bude podporovat N-GAGE 2.0? na tom horizontálnim displeji by bylo dobrý kdyby se občas dali zahrát i nějaký lepší hry.
S.T.E.A.K.
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 4. 3. 2008 22:53

STEAK: Ja zas nejsem tak narocnej...nemusim mit vsechno...uplne staci WVGA (klidne i VGA), dostatecny vykon (neni dneska potiz, delaji se..), GPRS, EDGE, WiFi, BT, QWERTY....a nejlepe windowsy...a konstrukci jako E90 :) Resp. by uplne stacila E90 jak je, jen NE s S60 :(

Fotak mit nemusim, ten nosim zvlast, GPS taky v mobilu netreba (externi modul je lepsi, aspon pro me...)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petr_nadenik 5. 3. 2008 02:25

ja se zblaznim, ta nokia snad nepredstavi E71 ani na cebitu :-(
petr_nadenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod machimshin 5. 3. 2008 09:14

S.T.E.A.K. píše:
neveceral píše:schválně jsem měřil ten displej na uniklé fotce od VF ( http://www.engadget.com/2008/01/05/noki ... successor/ ) a byl to poměr stran 1:1,18 což by opravdu odpovídalo tomu 416x352. Doufám...... Jinak čtverec to rozhodně není.o/quote]
To jo, jen mi je zase divný, že nokia už přes rok tohle rozlišení nikam nedala a myslim že je ani Symbian 3rd nepodporuje, ale třeba ten FP2 už jo... fakt nevima/quote]

Ze Symbian 3rd nepodporuje 416x352? A ktoru verziu Symbianu potom pouzivaju N80/E70/E60?
Naposledy upravil machimshin dne 13. 3. 2008 10:09, celkově upraveno 1
N3210>N3200>SamsgSGH-X100>AlcOT311>SE T200>
SonyCMD-J70>SiemS55>N8210>N6230i>N7250i>N6100>N6230>SamsgSGH-X600>N70>N6310i>N6630>E61>N93>E61i>E71>E51>E90>N95 8GB>N78>E75>N900>E52
machimshin
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 5. 3. 2008 15:56

A tiež N80 :wink:
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neveceral 5. 3. 2008 16:54

no jestli to nebude tím, že Nokia jako taková se Cebitu neúčastní :-), tudíž už zbývá jenom CTIA 2008
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod petr_nadenik 5. 3. 2008 16:58

doprcic, takze dalsi mesic cekani jenom abychom vedeli, co bude umet :-((
petr_nadenik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neveceral 5. 3. 2008 18:30

ale to je už dávno známé - bude umět vše, co ostatní E series - WLAN, GPS, BT a ostatní věci, otázkou je jenom rozlišení displeje, neboť na uniklé fotce není rozhodně čtvercový a ani poměr 3x2, nadto je známá i velikost přístroje.

tak jsem se na nějakém německém fóru dozvěděl že téměř jistě bude rozlišení 240x320 a původní uniklé fotky byly jenom nedopatřením protažené a zřejmě mají pravdu, protože jsem si jednu takovou fotku vzal a přepočítal displej dle známých rozměrů telefonu a vyšel mi skoro přesný poměr 1,33, to samé mi vyšlo i z živé fotky (samozřejmě že jsem počítal s nakloněním telefonu). Takže jsem smutný, těšil jsem se na nějaké lepší rozlišení... :cry:
neveceral
Junior

Odeslat příspěvekod kcg 27. 5. 2008 09:25

http://www.boygeniusreport.com/2008/05/ ... 71-review/ -- ale vypada moc pekne. Jsem zvedav na cenu v CR a na datum prodeje...
Karel
kcg
Junior

Odeslat příspěvekod lvachutka 27. 5. 2008 09:42

Viděl bych to na 12 000 Kč.
Lv.
lvachutka
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka