Nokii N80 jde spustit často až po několika hodinách

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod driver123 15. 3. 2008 17:26

Zdravim, mam taky problem s N80, ked ho vypnem po niekolkych dnoch behu, tak sa neda zapnut. Az o niekolko hodin, niekedy to trva aj cely den... Uz bol reklamovany 2-krat, zakazdym prehrali novy soft. Naposledy ma upozornili, aby som neinstaloval neoriginalne aplikacie (temy, setrice), ktore spomaluju start telefonu, lebo mozem prist o zaruku...Temy a setrice som ani neinstaloval. Pouzivam len originalne, co boli v telefone. Instalujem akurat ine aplikacie, ako Fring, Google maps a pod. Ved naco by mi bol symbian, ked nemozem instalovat ziadne aplikacie (okrem tych nokiackych, ktorych je len par).

Chcem preto skusit obnovit povodne nastavenia telefonu.Tym by sa mali vsetky aplikacie stratit. Neviete niekto, ci tam ostanu o nich nejake informacie? Oni sice pisali, ze temy a setrice nemam instalovat, ale nechcem zbytocne provokovat a chcem im ukazat, ze aj ked tam nic nemam nainstalovane, tak to nejde...

Chcem preto len vediet, ci sa da nejak zistit, co tam bolo nainstalovane...

Dakujem za odpovede

//Radek E.: upraven název vlákna.
driver123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tarwas 15. 3. 2008 17:30

zapni ho pri drzeni *+3+zeleny+zapinani a nemeli by najit nic :)
Tarwas
Junior

Odeslat příspěvekod driver123 15. 3. 2008 17:35

Ok, vdaka za radu. Skusim to, ked pojde, cize asi zajtra rano. Dnes ho uz asi nepustim.

Ozaj, neviete niekto, ako je to s reklamaciami v Nokii? Chcel by som vratit peniaze, kedze je to uz 3-krat ta ista zavada. Nebyvaju s tym problemy?

Este raz vdaka
driver123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tarwas 15. 3. 2008 18:11

no ja reklamoval 6120 kupovanou u vodafone uz 2x a pokazdy max spokojenost, prvni reklamace v pondeli zadana a v patek opraveno a druha v utery podano a dalsi tyden ve stredu opraveno i s testovanim (pry proto ty tri dny v dalsim tydnu) :D ...

takze zalezi na prodejci a na jeho ochote

vodafone max spokojenost a třeba mobil pohotovost v Praze jsou č***ci největší (při třetí reklamaci SW do protokolu napsali, že problemy mohou přetrvávat, diky uvolnenemu uchytu baterie...)

btw. ten kod ti pujde i u zasekaneho mobilu, proste to s tou kombinaci nahod a uplne se ti vyresetuje
Tarwas
Junior

Odeslat příspěvekod driver123 15. 3. 2008 18:26

jj,skusim, len si chcem najskor urobit zalohu telefonu na pamatovu kartu a v prvom rade zalohu kontaktov z telefonu na sim-kartu...ak ho dam do servisu a vratia mi peniaze, v co silne dufam, tak mi bude na nic pamatova karta,preto potrebujem urobit najskor zalohu na SIM a aj do PC.
driver123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek E. 16. 3. 2008 14:15

S takovým problémem (že telefon nejde několik hodin spustit) se tady setkávám poprvé. Osobně bych zkusil některé z následujících:
    - vyndat baterii
    - start bez SIM karty
    - start bez paměťové kartyr/list:u]
    Zkoušel jste?
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod driver123 16. 3. 2008 17:21

Ano, skusal som aj bateriu vybrat, tiez bez pamatovej karty a aj bez SIM...Telefon vobec nereagoval...A vychadza mi to zhruba tak, ze po tydzni chodu nesiel zapnut asi 5 hodin, po 2 tyzdnoch zhruba 10 hodin...Casom sa to vsak zhorsovalo a neskor to bolo aj cely den.Uz mi 2x vymenili software. Zakazdym to ide dobre, ale casom sa to aj tak pokasle. Myslim, ze to bude nejaka hardwarova chyba. Nemyslim, ze by tomu mal vadit nejaky software, ktory pouzivam. Urobil som aj defaultne nastavenia, aby vsetky aplikacie zmizli a aj tak nic. Teraz som skusil postup, co mi poradili tu na fore vyssie. Teraz phone bezi,tak musim pockat par dni a potom ho vypnem. Ak nepojde zapnut (co predpokladam), tak idem hned do Nokie reklamovat. Dufam, ze mi vratia peniaze a zohanam iPhone...
driver123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vetristo 19. 3. 2008 22:03

Tak to som teda este ani ja nepocul. Mal som N80 a nic podobne mi nerobila (aj ked je pravda, ze sa zapinala asi 2 min) ... a telefon vobec nenabehne? Alebo nabehne aspon logo NOKIA?

Inak, hlupa otazka: nie je to vybitou bateriou? Lebo aj ked telefon pripojis s uplne vybitou bateriou na nabijacku, da sa zapnut az po cca 5 - 10 min. Teda, ak je uplne vybita. ... ale to asi urcite nebude tym.

Este mi napada, ze za to, ze su v telefone neoriginalne aplikacie ti zaruku zobrat nemozu! To je nezmysel. Je pravda, ze to moze spomalit zapnutie telefonu, ale urcite ti nemozu za to zobrat zaruku. A ak resetnes telefon, je to ako format HDD. Hlavne to nikto nebude skumat v servise, ci tam nieco nainstalovane bolo, alebo nie.
vetristo
Junior

Odeslat příspěvekod |Mio| 22. 3. 2008 20:42

Kdyz na 5 minut vyndas baterii, tak by po vlozeni mel jit zapnout.

Videl bych to na problem s ochranou bud u baterie nebo v obvodech co se staraji o dobijeni.

Melo by to zmenit spojeni kontaktu baterie v telefonu kdyz je baterka vyndana, nebo pripojeni nabijecky.

Ale urcite je to HW zavada u ktere nejake prehravani firmware fakt nepomuze.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior