bepečnostní kód - pomozte prosím

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod petcool 3. 9. 2005 16:51

M. píše:Tak to prave pochybuji. Takze bezp. kodem si zamknu svoji SIMku, nekdo mi telefon ukradne, zresetuje telefon a da tam SIMku svoji.
A kde je logika?

Přesně tak, mam N6600 a při resetu se ti telefon uvede do stavu jako kdyz jsi ho prave koupil, tzn, ze se zrusi i bezpecnostni kod. Logiku to nema, taky me to zarazilo,ale hold uz je to tak
petcool
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 4. 9. 2005 22:35

ubik píše: :pozor2 Do jinych servisu to neposilej zmrvi ti ho ,oni si na tom budou zkoušet cokoli i když ti to bude ho moci zničit, znam lidi co v takovich servisech dělaji, a vživotě bych už nedal mobil do mistniho servisu. :!:

8) Na vnitřní IME se nedivaji jelikož v servisu je otazkou asi 2min přehrati systemu i s BK za novy (BK pak bude12345) . 8)
8) A to cele jsem reklamoval na kamošovy papiry u oskarka za 14 dni jsem to měl zpatky pěkně jako nove s novim BK.
:lol: Jine řešení neni :hm./quote]

ad. 1 - operátoři nemají vlastní servisy které dělají záruční opravy, na to jsou tady právě smluvní servisy (teda až na Eurotel, ten něco provozuje, ale nejvyšší levely dělají myslím zase speciální servisy)

ad. 2 - znovu opakuji že prehráním FW telefonu se rozhodně nevyruší bezpečnostní kód
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 4. 9. 2005 22:36

petcool píše:
M. píše:Tak to prave pochybuji. Takze bezp. kodem si zamknu svoji SIMku, nekdo mi telefon ukradne, zresetuje telefon a da tam SIMku svoji.
A kde je logika?

Přesně tak, mam N6600 a při resetu se ti telefon uvede do stavu jako kdyz jsi ho prave koupil, tzn, ze se zrusi i bezpecnostni kod. Logiku to nema, taky me to zarazilo,ale hold uz je to takt/quote]

Logika je v tom že pokud ten kód neznáš, tak ten reset (přes menu) neuděláš :mrgreen:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod bóďa 5. 9. 2005 11:28

Luke píše:Co to prosim vas placate za hlouposti? :-)
Bezpecnostni kod se da normalne vyresetovat, neni to problem, nemusi se kvuli tomu prehravat FW a uz vubec neco rozbijet. O jaky telefon presne se jedna?

n6230. prosím ať to vyjde. tak jakej je ten reset???
N5110->cmd-j6->N5210->N6230
bóďa
Junior

Odeslat příspěvekod adisman 5. 9. 2005 16:42

Máte ňekdo nokii 3120 :lol: :hm
adisman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirk4 5. 9. 2005 16:45

S rozfláklým dsiplejem :D
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod adisman 5. 9. 2005 16:48

A prč ne :lol:
adisman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adisman 5. 9. 2005 16:50

Já si mislim že 3.
adisman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod time.warp 5. 9. 2005 16:54

U symbianu to jde i bez toho kodu ale trošku jinak než píšete při zapínání telefonu ¨držte tuším hvězdičku,křížek a myslím zelené tlačítko a dojde k formátování já jsem to tak nějak dělal na SX1
time.warp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 5. 9. 2005 21:49

bóďa"t[quote="Luke píše:Co to prosim vas placate za hlouposti? :-)
Bezpecnostni kod se da normalne vyresetovat, neni to problem, nemusi se kvuli tomu prehravat FW a uz vubec neco rozbijet. O jaky telefon presne se jedna?

n6230. prosím ať to vyjde. tak jakej je ten reset????/quote]
Jo ale já měl na mysli reset pomocí programu a patřičného HW vybavení
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Raziel 6. 9. 2005 12:19

[quote="bóďa"tzměnil jsem si bk a zapomněl jsem ho. je nějaká šance to nejak rozchodit???kromě vzpomenutí si... a kromě toho nák to rozbít a vyreklamovat aby vyměnili základní desku a tudíž přehráli firmware.e/quote]

Použij utilitku Gammu, pokud ti mobil komunikuje s PC přes IrDA, BT nebo máš DKU-5, tak máš kód do minuty :wink: Jestli chceš, tak mi sem hoď email a jaký spojení používáš pro komunikaci mobilu s PC a jakej OS máš v PC
C2D E6850, Asus Commando, 4x1GB RAM Kingston DDR2 800MHz CL4, Leadtek 8800GTX, Hitachi 320B SATAII a 250GB SATAII, SB X-Fi Extreme Music, CoolerMaster Stacker 832, Seasonic M12, LiteOn SHW-16H5S, NEC AD-7173S, LCD Samsung 205BW
Raziel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bóďa 6. 9. 2005 13:10

Raziel píše:[quote="bóďa"tzměnil jsem si bk a zapomněl jsem ho. je nějaká šance to nejak rozchodit???kromě vzpomenutí si... a kromě toho nák to rozbít a vyreklamovat aby vyměnili základní desku a tudíž přehráli firmware.e/quote]

Použij utilitku Gammu, pokud ti mobil komunikuje s PC přes IrDA, BT nebo máš DKU-5, tak máš kód do minuty :wink: Jestli chceš, tak mi sem hoď email a jaký spojení používáš pro komunikaci mobilu s PC a jakej OS máš v PCk/quote]

takže: používám Bluetooth
boda2@seznam.cz
Windows XP Professional

a co si to řikal s tou utili....gamma nebo co??jsem z toho tak zamotanej že z toho nemam ani propisku....
N5110->cmd-j6->N5210->N6230
bóďa
Junior

Předchozí stránka