Ahoj, měl jsem takový nápad se trošku zamyslet nad tím proč vlastně někteří lidé musejí mít každý měsíc a nebo dokonce každý půlrok nový přístroj:)) Když jsem se zamyslel více do hloubky, tak mi to přišlo jako nepochopitelné rozhazování většinou těžce vydělaných peněz...
Tohleto téma barte spíš jen jako takovou úvahu, nikoho nechci od ničeho zrazovat! Ale když se zamyslím nad tím proč si lidé kupují nové telefony, tak je to většinou proto, že mají kvalitnější dysplay, lepší a vymakanější funkce a "lepší fotoaparát". Jen tak mezi náma, kdo dneska posílá MMSky? Snad nikdo a kdo dneska volá a píše SMSky? Všichni, takže fotky z mobilu za 12000kč s rozlišením 1,3Mpix si řeknete, že jsou výborné alespoň na počítač, ale to je velikej omyl!Fotky z takové N90 se naprosto nedají srovnávat s jakýmkoli klasickým digitálním fotoaparáten s CCD snímačem za 6000Kč...
Tím už se pomalu blížím k závěru, nebo spíš k radě: Nekupujte ty telefony, jsou to nehorázné s....y . Výrobci telefonů opravdu nejsou nic jiného než zloději peněz!!! Pokusím se to vysvětlit: Dejme tomu, že je na trhu telefon (nokia N90), který má "bezva rozlišení dysplaye, super foťák a ostatní funkce, ale ve skutečnosti se ho jen potřebují zbavit protože už mají ještě lepší atd atd....
Zkrátka, kdyby třeba ta nokia chtěla, tak může dát dotelefonu klidně 5Mpix CCD snímač, dysplay 520x400 bodů, 20Gb harddisk atd... Jenomže to je moc velikej skok, oni jedou schválně s vývojem daleko pamaleji aby jste si kupovali nové telefony co nejčastěji:))
Takže skákejte na špek výrobcům hezky dále:o)