Na co vlastně drahý telefon?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Maruaa 11. 9. 2005 08:44

Honza20 píše:
Maruaa píše:tak jako fotak je tam jen jako a mp3 taky tak! neni to poradny! jen na machrovani! fajn, nekdy se fotak hodi, ale kvalita mizerna! takze jen z nouze a nebo pro srandu v hospode :D

nesouhlasim,ten fotak sice neni dokonalej,ale pri dobrych svetelnych podminkach ho nepoznas od digitalu.A ten mp3 player ma fakt spickovy,lepsi nez muj iriver a to nejsem zaujatej a ani nemluvim o radiu s RDSkou,takze s tebou nemuzu souhlasit. :pozor2

Si ze me delas srndu ne? Jak muze mp3 v mobilu hrat lip jak iRiver? Vzpamatuj se! Jedine ze bys tvym Irivrem hazel do zeme aby nehral vubec! Pak bych s tebou mozna souhlasil!!
Maruaa
Junior

Odeslat příspěvekod TG 11. 9. 2005 09:45

a píše:autor ma s poslednym odstavcom kazdopadne pravdu. techniky to mokia urcite uz zmaknute ma, ale bola by to ekonomicka sebevrazda

este dodam, ze takto to funguje vsade v kapitalizme. vyvoj ludstva sa neriadi uspechmi vedy, techniky, ale trhom, co je podla mna v istych oblastich obrovska skoda - uz sme mohli cestovat do vesmiru alebo sa smiat rakovine do oci.... :(

Konečně normální názor po dlouhý době
TG
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 11. 9. 2005 10:08

Nechapem ako mozete tvrdit ze dnes by mohol byt mobil na urovni sci-fi. Hovori vam nieco slovo vyvoj? Ono navrhnut a vyrobit elektroniku na urovni dnesneho mobilu nie je len tak, stoji za tym hooodne vela prace, a ked sa podari nieco rozumneho vyrobit tak nasleduje dalsia praca ako zriadenie vylepsit. A taky proces chvilu trva, ak si niekto mysli ze nahradit 2Mpix snimac 5Mpix znamena dva kliky do pocitaca tak asi v zivote nic neurobil.

Zboznujem ludi co hovoria ze dnes by sme mohli mat 10 GHz procesor pretoze tie su "uz davno hotove a cakaju kym bude cas", ale vyrobcovia naschval vypustaju iba 1-2-3 GHz. Viete co to obnasa vyrobit cosi takeho? Mozno nejaky 10 GHz procesor v laboratoriach naozaj existuje, ale ked vyroba prototypu stoji miliony a este je to cele priserne zabugovane (najst chybu v niecom co obsahuje stovky milionov suciastok netrva hodinu), pri najmensej chybe to vyhori - no je taky vyrobok pripraveny na trh?

O liekoch na rakovinu by som uz naozaj nediskutoval, asi by nebolo velmi prijemne keby sa napriklad pri nejakom novom, nie dokladne otestovanom lieku po par rokoch zistilo ze jeho nasledku su este fatalnejsie nez povodna choroba, vsakze?

Ked je dnes tak caste, ze firmware v mobiloch obsahuje na zaciatku kvantum chyb az kym ich neopravia updaty, cim to asi bude? Nie nahodou tym ze sa proste nestihlo vsetko odladit, PRETOZE vyvoj trva aj tak uz hovadsky dlho? Tento fakt trochu kolidujes nazorom ze uz davno existuju funkcne mobily ktore normalne uvidime o 10 rokov nie?

Mimochodom pozrite sa na Japonsko - tamojsia technika je sice daleko vpredu, ale neviem neviem ci by som sa chcel vlacit s typickym japonskym telefonom (porovnajte obvykle rozmery a hmotnost).

Ze velke skoky nie su bezne je pravda a tiez je pravda ze casto za to moze marketing, ale co tu predvadzaju niektori uzivatelia je paranoia.

A teraz som zvedavy kto ma nazve demagogom.
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod Kkozi 11. 9. 2005 11:57

Na tom jak to rikas,rozhodne neco bude.

Dnesni dobe ja o penezich,marketingu. Clovek, ktery zakladal tento thread je jako neznaly plavec ve vodach dnesni doby. Mozna se necim trefil do urcitych lidi, ale jinak je to blbost. Vy co tady mluvite, ze i-river je ja nevim o kolik milionkrat lepsi a ze nechapete jak muze nekdo poslouchat hudbu ze tech prevodniku/chrastitek v mobilu, si myslite, ze ve vasem mp3 iriveru je co?No co tam je? PŘEVODNÍK. I-river bude asi lepsi, ale rozhodne no o tolik. A navic pri nejaky mp3 s datovym tokem 128KB/s je to skoro jedno,protoze ta komprese uz sama o sobe zabranuje nejakemu dokonalemu zvuku.
Tot muj nazor.

//Marek L.: Pokud reagujete na předchozí příspěvek, použijte tlačítko Odpovědět, nikoli Citovat. V případě citaci vždy vyberte jen krátkou konkrétní část, na kterou reagujete, nikoli celý příspěvek. Znepřehledňujete tím diskuzi.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 11. 9. 2005 15:17

Tahle otazka me nikdy nenapadla :)
Kkozi mno konretne i iriveru :) Je to mnohem lepsi nez u jakehokoliv telefonu ja to toho take poslouchat nemuzu :) a ani nebudu protoze kdyz mam 1gb flashku tak nez bych si nakoupil ty dve karty... tak bych se nedoplatil
druha vec je baterka mala vydrz je i tak.. navic neni probem u telefonu ale u sluchatek ktere jsou sice kvalitni ale ne "dostatecne"
Ano v discmanu mam mp3 256+ ale do telefonu to nema cenu protoze to porad hraje stejne
Dneska se bohuzel tohle vse odrazi v cene tohu telefonu ale treba ja tam ten prehravac vubec nepotrebuji ale zaplatim to take :) kdyz to beres takhle
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 11. 9. 2005 15:51

"Na co vlastně drahý telefon?" No přece na volání a na SMSky!! :D
Je to stejné jako s auty, ať už si koupíte Fabii nebo Bentley Flying Spur. Oboje ve vás doveze, ale Bentley rychleji a pohodlněji, navíc si můžu pustit televizi, masáž v sedačkách nebo mě bude hřát volant. Stejně tak mě hřeje lepší mobil v ruce i když volání a sms umí stejně jako o polovinu levnější telefon, ale dražší nabídne více funkcí a mnohdy obdiv okolí.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 11. 9. 2005 21:59

oneill_sx1 docela me zarazi kolik lidi hraje na obdiv okoli u telefonu :) me to prijde zcela zbytecne :)
Jinak souhlasim :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maly.vena 11. 9. 2005 22:20

Nevím proč se o tom stále bavíte,každý si dá peníze do čeho chce,někdo do mobilu někdo do šatů,auta atd.Ten kdo jich má málo,nebo je lakomý, tak kritizuje.To je známá věc. :D
maly.vena
Junior

Odeslat příspěvekod luboshh 11. 9. 2005 22:45

supr, těžce sehnaný prachy... kam je vrazit? koupim novej mobil, joo mám tam všechno, co sem chtěl, každej mi to závidí, sem frajer... za chvíli ale maj ten samej mobil další lidi, a další maj už nějakej lepší, mezitim sem už našel nějaký chyby, nedostatky na tom mobilu, a mobil o pár tisíc kč zlevnil (určitě by se daly teď za něco utratit)... no a co potom? mám mobil, už nestojí 10 ale jen 4. sice sem byl ze začátku frajer, ale teď už chci lepší mobil, ten můj neni tak dobrej... šup a další prachy v tahu....
1) o drahej mobil bych se bál, že ho rozbiju, ztratim, někdo mi ho ukradne
2) drahej mobil brzo zlevní a pak už budou zase nový a lepší, pořád dokola
mě mobily bavěj, prachy nemám, když jo tak je ale takhle nevyhodim, koupil sem t630 za 3 tisice, krom sms volani, pouzivam bluetooth na synchronizaci s pc a to mi staci... ostatni me nezajima, gprs drahy... kdybych chtel mp3 a fotak, proc sem si to teda uz davno neporidil zvlast? ted kdyz to mobily umej tak se za tim budu hnat? stejne ty fotaky na tom sou stejne spatne a treba to uz ani o moc lepsi nebude, mp3 ma oproti norm. mp3 prehravaci nevyhody... a vsechno to hrozne zere baterku, tak to abych ti funkce pouzival jenom doma kdyz sem u nabijecky :-) no proste koupim levnej mobil za 3, k tomu fotak za 3, a mp3 za 3, dohromady dam min nez za mobil "vsevjednom", mam kvalitnejsi veci a kdyz neco znicim tak aspon jen jednu ze tri veci a ne tu jednu kde mam vsechno najednou :-)
luboshh
Junior

Odeslat příspěvekod maly.vena 11. 9. 2005 23:03

Ahoj,asi máš trochu pravdu,ale znáš to,vždycky si řeknu,to je poslední mobil a teď dám pokoj,ale za rok s změní situace dívám se na netu co je nového,hm, ten je lepší a šup pro mobil.Ale mám také digi foťák,ale s K 750i už ho nenosím.Ono mít kraťasy a tři taštičky(mobil,foto,MP3),to se mi nechce,Teď jsem (zatím) spokojený. :D
maly.vena
Junior

Odeslat příspěvekod morki 12. 9. 2005 00:27

ja osobne mam razra a nekupuju si mob na machrovani ale na praci a reprezentaci nejde me o to aby se libil lidem ale aby se libil me. Vzdy sem si pral MDA Compact mel sem ho ale casem me doslo na co takovej foun pro normal lidi staci klasik hezkej mob kerej pise posila sms nakou u mms na zachyceni momentek nakej fotacek a tod vse

A reci urcitych individui ze ten clovek si ten a ten mob nekoupi protoze na to nema je mirne ubohy. Vite kdo ma penize tn si muze radsi koupit felicii a staci mu a ten kdo se chce predvadet si koupi treba audi TT je to o lidech, ale abych machroval na nekoho kdo ma horsi mobil me pride dost hnusny a ujety a ten kdo machruje by se mel hodne silne nad sebou zamyslet. neni vse jen o penezich ale najdou se taci " hele socka mam alcatel " takovy lidi to nemaj v hlave s rovnany a maj mysleni houpaci pracky
City: Praha
morki
Junior

Odeslat příspěvekod jerry 6610 12. 9. 2005 20:14

Ja taky nemám 6230i na macrování a podobně ale líbil jse mi a nevadilo mi zaněj dát 9300kč o je dobrý v páci využívám hlavně mp3 přehrávač a radio fotím momentky když zrovna nemám digitál.jednoduše nechtělo se mi čekat až bude 6230i stát 5000kč .
nokia 6110-6210-6610i - 62310i -6500 a konečně nokia 6300
jerry 6610
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 13. 9. 2005 08:27

Ono zalezi co sa chape pod drahym ak je na mysli w800i,6681,n90,n91 tak tam by som to este pochopil ale ak 6230i,k750i,6630,mpx220 tak podla mna je to ok
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod honziss 13. 9. 2005 08:53

Nevim kdo to psal, ale naprosto s nim souhlasim.

- telefony by mohly bejt klidne lepsi (4gb, 5mpx, lepsi displej, ne drahej), ale kdyby to vyrobci udelali hned, tak by prisli o spoustu penez za neprodane telefony v parametrech mezi..

- taky jsem mel jedno obdobi, kdy jsem se snazil tocit jen ty nej telefony, pak smartphony a tak...ale pak jsem zjistil, ze je to vazne k nicemu...

Nejlepsi mp3 je stejne atrac a na to mam takovy maly lizatko od sony a co se tyka fotaku, tak ty jsou porad k nicemu..

mam 6230i (sluzebni) a 6100 svoji...a jsem spokojenej
honziss
Junior

Odeslat příspěvekod Fever 29. 10. 2005 21:22

No, je to kruté, ale šéf Nokie si povedal, že mu sú 4 vily, 5 mercedesov a 8 lodí málo...
Ale na druhej strane telefón už v tejto dobe nahradí MP3 prehrávač, digitálny fotoaparát, rádio a podobné prístroje za vysokú cenu, že 20 000 je oproti tomu poriadne zlacnenie...
Fever
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka