Mají smartphony budoucnost?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dýfí 14. 9. 2005 19:02

Ahoj, právě si kupuju nokii 6681 a tak mě napadlo vložit sem tohleto téma, co si konkrétně každý z vás myslí o "chytrých" telefonech? Někdo kdo ho nikdy neměl třeba řekne, vždyť je to na dvě věci když to neumý myslet za tebe a někdo kdo ho má a vidí, že si někdo z jeho okolí koupí telefon bez operačního systému, tak řekne, to je debyl on si koupil telefon bez symbianu!!! No někomu se to asi zdá jako dost ostrá reakce ale i s tím už jsem se setkal...:)
Tak sem pište názory :)
Dýfí
Junior

Odeslat příspěvekod M. 14. 9. 2005 19:34

Budoucnost maji, proc by nemeli.
A je kravina nekoho zesmesnovat a urazet, ze ma takovy ci makovy mobil. Kazdy ma jine potreby.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod YAMATO 14. 9. 2005 19:35

No...všiml jsem si často arogantních názorů majitelů "chytrých" telefonů...takhle ne, přátelé! :pozor2
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod J2 14. 9. 2005 21:09

Ostrá? Ne, poměrně i klasická... Jenom dotaz, nemyslíš, že je to thread do úplně jiné sekce? Jediná asociace s Nokií je ta zmínka o 6681 a to mi připadá jako poměrně málo.
Osobně si myslím, že budoucnost mají, pokud se zmenší a zlehčí tak určitě hodně růžovou...:-)
externí redaktor nokiamania.cz
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod Dýfí 15. 9. 2005 14:40

A do jaké sekce by si to dával ty? Neni to snad stejně jdeno?
Dýfí
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 15. 9. 2005 14:53

to je ale debyl :D
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 15. 9. 2005 14:56

Samozrejme ze maji budoucnost o tom neni pochyb..Ale takovych temat je to jiz mnoho tak se k nim prosim vratte
oneill nauc se cesky ;)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 15. 9. 2005 15:00

J2 píše:Ostrá? Ne, poměrně i klasická... Jenom dotaz, nemyslíš, že je to thread do úplně jiné sekce? Jediná asociace s Nokií je ta zmínka o 6681 a to mi připadá jako poměrně málo.
Osobně si myslím, že budoucnost mají, pokud se zmenší a zlehčí tak určitě hodně růžovou...:-)"/quote]

Já osobně si nemyslím, že by měli zlehčit a zmenšit rozměry... kam bys pak narval displej? Navíc ta váha znamená, že v ruce něco držíš... ne eterickou věc, ale mobila... Jsem zastánce váhy kolem 150g a rozměrů podobných jako má třeba 6681 nebo 6630 ... nemám rád příliš malé a malé telefony. Ale zase je to věc vkusu. Opravdu radši vím co mám v ruce. A jsem toho názoru, že telefon nepaří do kapsy a už vůbec ne do kapsy u košile, tam paří kapesník ;_)

A k tématu. Myslím si, že budoucnost mají, protože vždycky se najdou tací, kterým nestačí jen to, co dostanou, ale chtěj to doplnit o něco, co potřebují...nebo naopak smazat něco, co nepotřebují... tomu řikam fair trade mít možnost volby ;)
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 15. 9. 2005 15:03

Ja osobne vidim budoucnost v kombinaci PDA/mobil (zarizeni typu MDA, tedy Windows Mobile : ) A to netvrdim proto, ze takove zarizeni vlastnim, ale proto, ze jsem symbianove nokie vystridal za rok asi 4, tak muzu srovnavat... Ale co se tyce prodeje, tak podle me budou vladnout "obycejne" telefony, preci jen, kolik je na svete uchylu, jako my, kteri musi mit na mobilu vsechno co na PC : )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod lukas26 15. 9. 2005 15:04

jestli mají budoucnost? toť otázka...já bych řekl, že asiiii....jo.
to je asi jako kdyby se někdo před lety zeptal, jestli vůbec mobily všeobecně mají budoucnost :D
každý má radši něco jiného...spíš si myslím, že lidí s chytrým founem bude přibývat...
Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6230i -> Nokia N72 -> Nokia N73 -> Nokia N82 + iPhone 8GB
lukas26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nexus6 15. 9. 2005 16:09

Smartphony určitě budoucnost mají. Ale souhlasím s většinovým názorem v tomto threadu, že se musí zmenšit a jejich rozměry a hmotnost. Za rozměrově přijatelné dnes považuji snad jen variace na téma T-Mobile SDA/Eurotel Smarthphone. Pravda je, že N6681 už také není kdovíjaká cihla, ale pár milimetrů a gramů by to chtělo ubrat. Smartphonům ještě dávám nějaký čas, zatím si vystačím s "obyčejným" telefonem. Největší budoucnost ale vidím v komunikátorech s dotykovým displejem.
Siemens M35i, Ericsson T28s, Samsung SGH-N100, Siemens ME45, Ericsson T39m, Philips Fisio 820, Nokia 6310i, Siemens S55, SonyEricsson T68i, Motorola V60i, SonyEricsson T630, SonyEricsson D750i.
nexus6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MMartinek 16. 9. 2005 17:32

Ano, to je jistě velmi lákavé, mít telefon(no tak komunikátor) s dotykovym displejem-
a.)jenomže-na co to potřebuju,
b.)cenu mu to nresníží
c.)na co je asi nejvíc aplikací???(na komunoikátory typu P... určitě ne)
a další a další chloupky. Proto du do Nokie 6630, a doufám, že s ní budu spokojen. A celkově si myslím, že budoucnost určitě mají, především již S60.
a s tou velikostí a hmotností to vidim jednoduše-ať Nokia některé vyrábí menší a lehčí s rozlišenim 178 na 208 bodů a tim pádem zmenšenym displejem, a pro ty ostatní ať vyrábí telefony ála N90(myslím tím displej a skoro i velikost). Velké, těžké telefony mi nevadí, aspoň o něm vim a mám pocit, že držim přístroj za 10 táců a ne dětskou hračku...
Svět není jen o Mobilních telefonech, je i o příslušenství....
MMartinek
Junior

Odeslat příspěvekod jerry016 16. 9. 2005 17:43

Anarki píše:Ja osobne vidim budoucnost v kombinaci PDA/mobil (zarizeni typu MDA, tedy Windows Mobile : )

Tak tak, taky to tak vidím :tleskani :tleskani :tleskani :tleskani
http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... le&ide=167
http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=110830
http://www.mobigeeks.net/stories.php?st ... 11/0373314

:tleskani :tleskani :tleskani :mrgreen:
jerry016
Junior

Odeslat příspěvekod MMartinek 16. 9. 2005 17:45

Zatim sou tato zařízení přeci jen dost velká, uvidíme, co s tím udělá čas...
Svět není jen o Mobilních telefonech, je i o příslušenství....
MMartinek
Junior

Odeslat příspěvekod KvS 16. 9. 2005 17:53

Ja vidim budoucnost v necem ve stylu OQO 01, akorat s GSM modulem... ani by mi nevadila ta velikost.
http://www.oqo.com/
Proti diakritice nic nemam, ale nekecejte nikomu do toho, jestli pise s nebo bez diakritiky.
KvS
Kolemjdoucí

Další stránka