Silnější baterie do N6630 Nevíte???

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aznoH 12. 4. 2005 21:43

Když jsem měl telefon úplně nový, tak jsem ho samozřejmě musel pořádně vyzkoušet. Dnes už to tak aktuální není, z telefonu napíšu pár SMS a občas i zavolám a baterka vydrží jeden den! Baterie je Li-Ionová, tak formátování nemá cenu...
Sagem MC920~Nokia 3330~Nokia 7110~Nokia 7650~Nokia 6630~Nokia N70~Nokia N95~Neonode N2~Nokia N95 8GB~Apple iPhone 3G 8GB~Nokia Lumia 820~Nokia Lumia 930~Apple iPhone 7 32GB

VIP člen diskusního fóra MobilMania.cz
aznoH
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 13. 4. 2005 10:12

Tenhle problém je složitější diagnostikovat, v první řadě jde o to, jestli nemáš v telefonu nainstalované nějaké prográmky běžící trvale na pozadí (např. WorldClock Pro mi kdysi na 7650 snížil pohotovostní dobu o den!). Potom li-ion (li-pol) baterkám vadí přebíjení a "totální vybíjení" a při kombinaci nepříznivých podmínek se může opravdu kapacita snížit, nehledě k tomu, že může být vadná z výroby. Dále může být vada skutečně v telefonu, může být rozladěná VF část přístroje, což by mělo za následek vysoký odběr energie. Zvýšený odběr energie má za následek i častý pohyb v místech se špatným signálem...
Prostě, jak napsal Murmi, nejprve je řeba zjistit, zda je problém v mobilu, nebo v baterii, a to tak, že vyzkoušíš jinou. Z.
Zero_Cool
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Murmi 13. 4. 2005 10:35

Telefon mám asi tři měsíce a pochybuji, že by se za tak krátkou dobu snížila kapacita Li-Ionové baterie. /quote]

To co říkáš je pravděpodobné a naformátování opravdu by bylo zbytečné, ale ani název Li-Ion - baterie není záruka stoprocentní kvality. Mně odešla Li-Ion baterie u kamery, kterou jsem používal necelý půlrok. Bylo by dobré, kdybys měl možnost vyloučit zhoršenou kvalitu baterie, ale taky regulace nabíjení a kvality nabíječky. Jsou to věci, které se dají změřit porovnáním vybité a nabité baterie ve tvém telefonu. Ale měl by to udělat někdo, kdo ví o čem je řeč. A opravdu musíš srovnat tvé používání telefonu, když baterie vydržela dýl a předpokládám, že máš stále stejnou simku. Některé bankovní karty mají vyšší nároky na spotřebu telefonu.
Murmi
Junior

Předchozí stránka