přenos tel. seznamu z M65 do 6230

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kejml 6. 4. 2005 23:08

Ahoj, mám novou N6230 a všechny kontakty v Siemensu M65. Máte nějaký jednoduchý návod, jak to překopírovat?
Přes infra mi to spojuje jméno a příjmení dohromady :-/
kejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 6. 4. 2005 23:09

Zkuste to přes Outlook. Napřed zesynchronizujte Nokii a potom Siemens.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Croog 7. 4. 2005 08:54

Marek L. píše:Zkuste to přes Outlook. Napřed zesynchronizujte Nokii a potom Siemens.s/quote]

Také jsem pro outlook, samozřejmě ale nejdříve siemens a pak nokii. :wink:
Croog
Junior

Odeslat příspěvekod kejml 11. 4. 2005 11:48

Tak z M65 jsem to do Outlooku dostal úplně parádně. Ani jsem nečekal, že to bude taková brnkačka. Teď čekám na kabel k Nokii, abych to poslal zpátky. Tak uvidíme ...
kejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ..H.A.Z.I.. 11. 4. 2005 12:08

Ty to děláš přes kabely??To se ti asi víc vyplatí koupit ext.IRDA
HelloMoto
..H.A.Z.I..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jan 11. 4. 2005 14:03

Kabel je fajn. Infra je pomalé. Jen, přestože jsem zapřísáhlý Nokia uživatel, nečekejte, že to tak jednoduše půjde z Outlooku do Nokie. Za prvé si dělejte zálohy, protože Nokia PCSuite musíte opravdu dobře nastavit, aby synchronizace šlapala bezchybně, navíc stále existuje problém s křestními jmény a příjmeními.
Jan
Junior

Odeslat příspěvekod webman 11. 4. 2005 14:21

to: Jan
kable su take fajn ze ked mas viacej telefonov od inych znaciek alebo aj od jednej znacky ale s nekompatibilnymi konektormi, tak mas aj viacej kablov a tym padom zbytocne predrazenu cenu za moznost datoveho spojenia telefon - PC. Nad moznostou (pripojit telefon kablom) by som rozmyslal jedine vtedy keby telefon nemal BT ani iR.
webman
Junior

Odeslat příspěvekod Jan 11. 4. 2005 14:39

No, já mám jen jeden telefon. A pokud přenáším MP3, tak infra je absolutně nepoužitelný! Teď používám BT a stejně je to pomalé. Půjdu tedy do kabelu.
Jan
Junior

Odeslat příspěvekod webman 11. 4. 2005 14:51

co sa tyka zapisu na pamatovu kartu, tak nie je nad zapis v citacke pamatovych kariet a cena cca 500 (teda aspon na Sk), potom sa data hybu rychlejsie ako ked je telefon pripojeny kablom. dokonca moja priblbla tlaciaren HP ma citacku kariet ktora cita karty z N6230 - no skoda atramentu na taku tlac.
webman
Junior

Odeslat příspěvekod kejml 13. 4. 2005 23:10

Já jako zapřísáhlý Siemensák Nokii nějak nemůžu ;)
Do Outlooku to z M65 klaplo parádně, jak jsem psal. Do 6230 to přes PC Suite jde blbě, spojuje to křestní jména a příjmení, stejně jako přes infra.
Podle mě je 6230 krumpl.
Dancall -> GH688 -> S25 -> Sagem? -> Sony CMD C1 -> ME45 -> M65 -> N6230
kejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod webman 14. 4. 2005 08:08

neviem ci je na tom siemens s pripojenim k pc rovnako ako v pripade S55 (to bola chyba ktoru uz nikdy neurobim) cez infra to viac nekomunikovalo ako komunikovalo a to si piste ze infrak bol jeden z najlepsich (v tom case som mal aj nokiu 8310 a to bola jedna basen komunikacia s pc). no tak som si kupil kabel k siemensu ako mi poradili v servise ze to je spolahlivejsie. no spolahlivejsie to bolo asi o 2% teda tiez viacej nesiel ako isiel. takto mi teda fungoval ten priblbly program od siemensu az som raz od zlosti roztrhol kabel a s55 v ten den predal. od vtedy pouzivam uz len nokie a prechod zo starej na novu bez problemov - pripojim k nokia pc suite a daladujem data zo zalohy do noveho telefonu + este nieco nastavim a ficim. a je to hotove v priebehu 5 min. tak ze nic ma do siemensu teda uz nadobro na veky vekov
webman
Junior

Odeslat příspěvekod kejml 14. 4. 2005 09:51

S55 jsem neměl, tak nemůžu posoudit. SL55 a M65 jdou s origo Siemens softem (Smart Sync?) a origo kabelem jako po másle. Nikdy žádný problém. Zálohování sice trvá u M65 asi 10min., ale jinou připomínku nemám.
Ten můj problém spočívá asi v tom, že M65 má kontakt strukturován na jméno, příjmení, telefon, mobil, fax, mail, atd. 6230 má v kontaktu pouze jednu položku na jméno i příjmení. Takže to spojí....
Vyřešil jsem to tak, že jsem kontakty M65 z Outlooku vyexportoval do Excelu, upravil, natáhnul zpět do Outlooku a poslal do Nokie.
Vopruz, ale funguje to.
Dancall -> GH688 -> S25 -> Sagem? -> Sony CMD C1 -> ME45 -> M65 -> N6230
kejml
Kolemjdoucí