tajemná 4

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod killthekvak 7. 4. 2005 21:23

ahoj. nedávno sem se snažil pochopit označování modelů nokie (ale nevim jestli sem to pochopil 8) )a višlo my rada 1 pouze 1100=velmy(velmy)jednoducí mobyl.rada 2 ta je taková jednoduchá pro uživatele kterí nic moc nepotrěbujou :wink: .Z trojkoví radi sou mobili asi pro mladí. 5tková sou odolný, 6ková takoví konzervativní větsinou dobře vybaveí fony, sedmičková sou elegantní ,osma luxusní :D , a devítka komunikátory (musim se pochválit pěkne sem to popsal že). No nechibý vám tadi čtiřka?? mě teda jo, a jak znám aikon tak přídou s nicim trošku mimo proud :lol: co si myslíte vy o řade 4 bude neco takovího??a jestli tak co???
killthekvak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maso-X 7. 4. 2005 21:33

To takhle pises schvalne, nebo jeste nechodis do skoly?
Jinak tu ctyrkovou radu si asi Nokie setri na neco novyho :) .
Naposledy upravil Maso-X dne 7. 4. 2005 21:41, celkově upraveno 1
Maso-X
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 4. 2005 21:40

Čtyřka zřejmě nebude. Ve východních zemích je to nešťastné číslo a všimněte si, že mobily se čtyřkami nenajdete v nabídce žádného výrobce.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Mu.mi 7. 4. 2005 21:47

Zvláštní vysvětlení, taky mě to vždy vrtalo v hlavě, kdy se objeví čtyřková řada. Trochu to zavání magií čísel.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod aznoH 7. 4. 2005 22:47

Zajímavá úvaha o magii čísel. Zdá se, že výrobci na východě jsou pověrčiví. Zajímalo by mě, proč zrovna číslo 4. I když jsou tu telefony s40, ale to je jen označení určité řady mobilů. Ale taky jsem si všimnul, že "4" se nikde neobjevila!
Sagem MC920~Nokia 3330~Nokia 7110~Nokia 7650~Nokia 6630~Nokia N70~Nokia N95~Neonode N2~Nokia N95 8GB~Apple iPhone 3G 8GB~Nokia Lumia 820~Nokia Lumia 930~Apple iPhone 7 32GB

VIP člen diskusního fóra MobilMania.cz
aznoH
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mu.mi 7. 4. 2005 22:54

Jsem tu jestě jednou a trochu bych si dovolil oponovat Marku L. protože Siemens má čtyřkovou řadu ME45 ....S40.......SL45.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 4. 2005 22:59

Však také Siemens kvůli tomu své asijské modely čísloval jinak. V názvech se to jen hemžilo šťastnými šestkami a osmičkami.

V Číně a dalších východních zemích jdou se čtyřkofobií tak daleko, že hotely třeba nemají čtvrtá patra. Je to prostě číslo smrti.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 4. 2005 23:04

Tady máte důkaz. Siemens SL45 se v čínské verzi jmenuje 6688.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 7. 4. 2005 23:12

Ano... čtyřka totiž pro Asiaty znamená smrt. Naopak třeba trojka - to je číslo štěstí. Pamatujete si, že neznámý Číňan za zlaté číslo 133-3333-3333 zaplatil v přepočtu pět milionů korun? Více na http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=108612

Jinak článek o číslování kdysi vyšel na MM - http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefony/AR.asp?ARI=108289

Přehlednou tabulku, která vám číslování rovněž vysvětlí, najdete zde - http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/art11/Nokia_nazvy/nokia.gif
Naposledy upravil Petr_Novak dne 7. 4. 2005 23:19, celkově upraveno 1
Petr_Novak
Junior

Odeslat příspěvekod Mu.mi 7. 4. 2005 23:14

No to je docela sranda, to aby si Nokia dala pozor, aby náhodou neudělala taky verzi 6688.
Ale s tou čtyřkofobií mě to fascinuje.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod TOMBY 8. 4. 2005 14:37

Hmmm zajimava teorije o 4ce:-)))
Kdo by to rekl, ze nekdo premysli az do takovych detajlu, misto aby se venovali kvalitnejsimu zpracovavani fw v telefonech:-))
TOMBY
Junior

Odeslat příspěvekod BEZY 8. 4. 2005 14:55

Nebylo jednou v mobilitách něco takový o Philipsu? Že druhý číslo znamená rok vydání a Philips rok 2004 přeskočil a nasadil rovnou 5ku?
BEZY
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 9. 4. 2005 20:30

U Samsungu D - T - P 400 - X450 ?
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 9. 4. 2005 20:33

Treba mobily s oznacenim zacinajici na c. 4, se uz budou "montovat" do mozku!!! :lol: :twisted:
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod teplice 11. 4. 2005 07:19

To jo, ale co N 5140?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Další stránka