Problem zvukov klaves u 6230i

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod spree 13. 4. 2005 15:16

Zdravim,
som novopeceny majitel Nokie 6230i. Zatial prevlada spokojnost, ale dosiel som na jednu neprijemnu vec a to: Mam nastavenu hlasitost klaves na hodnote 2 a pri potvrdzovani volby, pohybe v menu alebo vytacani cisel, takmer vobec nepocujem v pomerne tichom prostredi adekvatnu zvukovu odozvu.
Na hodnote 3 je to takmer to iste.
Mal som predtym 7610 a tam to bolo o dost hlasnejsie.
Ma niekto podobne skusenosti?
Za vsetky odpovede dakujem
Michal
spree
Junior

Odeslat příspěvekod webman 14. 4. 2005 08:19

jedna otazka preco pouzivas ozvucenie klaves, moj subjektivny dojem je ze ta funkcia je skorej pre slepich tvorou (cesky nevidomich). ja to vzdy vypnem, lebo preco by akurat takato blbost mala zrat baterku. aj vystrazne tony nepotrebujem. napr. ked hlasi vybitu baterku tak kto by to cely den pocuval lebo telefon vydrzi este dost dlho ale uz vyhlasuje bateria takmer vybita. ale s5 k tematu nestaci ti spetna kontola zrakovym vnemom?
webman
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 14. 4. 2005 09:06

Ja osobne to mam uplne vypnuty, akorat me to stve.

Nechtel by nekdo z vas vyzkouset PTT ?
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod spree 14. 4. 2005 12:22

OK, mate pravdu da sa to prekusnout, ale dosiel som na dalsi problemik. Neviem presne, ci je to problem alebo je to tak naschval, ale vzdy ked si dam hlasitost zvonenia na max. uroven t.j. hodnota 5, tak mi pri prichadzajucom hovore ide zvonenie tichsie a az po par sekundach sa hlasitost zvysi na pozadovanu uroven. Je to tak naschval kvoli bezpecnosti alebo sa jedna o chybu fw.
Ked si zvonenia prehravam idu nahlas uz od zaciatku.
Upozornenie na hovor mam samozrejme nastavene na vyzvana.
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Armageddon 14. 4. 2005 12:50

No, já mám tedy jen 6230, ale ten problém se zeslabeným zvoněním se mi taky jednou vyskytl. Vždy to zvonilo normálně nahlas a najednou z ničeho nic to nebylo skoro slyšet. U mě to byla zřejmě chyba softwearu. Vyzvánění fungovalo jako vzrůstající, i když jsem to neměl nastavené. Zkusil jsem to nastavit na normální, ale nepomohlo to. Pomohl až restart telefonu a pak už to zvonilo normálně, rovnou hlasitě.
Armageddon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod webman 14. 4. 2005 16:41

teraz nechcem kydat na nokiu (su to moje oblubene telefony) ale tak sa mi zda ze vsetky nokie maju nejaku chybu aj v poslednych verziach firmware. ja mam N6820 do ktorej uz asi firmware nebude, a robi to nasledujucu chybu. poslal som si z netu nastavenie e-mailu a neda sa teraz premenovat nazov nastavenia. aj predosle telefony mali nejaku chybu aj ked to boli len malickosti ktore neobmedzovali funkciu telefonu ale predsa tam nejake chyby boli. to co si pisal asi bude tym ze postupne sa budu v dalsich verziach firmware odstranovat chyby a mozno narobia nejake nove. no myslim si ze tych chyb najdes este viacej nakolko to je novy mobil.
webman
Junior

Odeslat příspěvekod spree 14. 4. 2005 22:09

Podla mna mas uplnu pravdu. Len ma zaraza, ze stale si nevedia otestovat zakladne funkcie telefonu a kludne ho vypustia na trh so zlym fw a z toho vyplyvajucich chyb.
spree
Junior

Odeslat příspěvekod aquila 14. 4. 2005 22:20

spree píše:Podla mna mas uplnu pravdu. Len ma zaraza, ze stale si nevedia otestovat zakladne funkcie telefonu a kludne ho vypustia na trh so zlym fw a z toho vyplyvajucich chyb.

bezna prax :) je lacnejsie pre firmu (obycajne) vypustit vyrobok skorej a dodatocne ho upravit (ak to ide) po SW stranke.

co sa tyka 6820 FW samozrejme vychadzaju :) ked vychadzaju FW aj an 3310 a 6310i preco by nemali ? :)

aku mas verziu FW ? posledna pre 6820 je

6820
NHL-9
v 5.28
aquila
Junior

Odeslat příspěvekod webman 14. 4. 2005 23:05

mam

V 4.25
27-05-04
NHL-9

hmmm no pojdem to dat preflashovat lebo uz je dost stary
webman
Junior

Odeslat příspěvekod aquila 15. 4. 2005 00:37

inak ohladne nastaveni, to nejde na vsetkych nokiach. s tym FW moc nema, mozes nastavenia, od operatora alebo nokia zaslane, len zmazat, menit ich nemozes (co je logicke). skratka to nie je chyba ale funkcia :)

na zmazanie nastavenia skus natukat *#335738#, potom vyber ktore chces zmazat
aquila
Junior

Odeslat příspěvekod webman 15. 4. 2005 07:51

aquila píše:inak ohladne nastaveni, to nejde na vsetkych nokiach. s tym FW moc nema, mozes nastavenia, od operatora alebo nokia zaslane, len zmazat, menit ich nemozes (co je logicke). skratka to nie je chyba ale funkcia :)

na zmazanie nastavenia skus natukat *#335738#, potom vyber ktore chces zmazat

tak je to vsetko prec, velice dik. uz som mal vsetky sloty obsadene tak som nemohol nic robit. este raz dik. ozaj nemas este nejake dobre triky ako kodom nieco urobit?
webman
Junior

Odeslat příspěvekod Croog 15. 4. 2005 08:51

webman píše:ozaj nemas este nejake dobre triky ako kodom nieco urobit?

:arrow: http://n6230.net/ a klikni na servisní kódy. :wink:
Croog
Junior

Odeslat příspěvekod lady (novy) 16. 4. 2005 13:21

U N6230i mám stejný problém jako Spree.Při nastavení hlasitosti na max. mi to při vyzvánění také hraje asi 5 sekund tiše a pak to začne nahlas.Problém je u zvuku sms.Pípnutí není skoro slyšet.Nepomohl restart,ani obnovení nastavení. :cry:
lady (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod spree 16. 4. 2005 15:35

Ta tichost sms a klaves je sposobena firmawarom alebo ide o vyrobnu chybu?
spree
Junior

Odeslat příspěvekod kindzo 6. 5. 2006 14:43

ma nastavene vzostupne vyzvananie
kindzo
Trvalý BAN

Další stránka