Zkušenosti s Nokií 3230

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 20:13

CrazyDog píše:A druha vec je z radiem. Aby se dalo poslouchat hlasite pres reprak v mobilu, tak se stejne musi zasunout slochatka, protoze telefon ti nepusti radio bez zasunutych sluchatek a potom je v nabidce moznost pustit radio nahlas.

No to je normální, protože sluchátka jsou zároveň i anténa a bez antény by nešlo nic chytit.
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod TOMBY 13. 4. 2005 20:30

Vydrz je u smartphonu ta nejvetsi nerst. U meho je to stejne jak s tvym. Kdyz nepouzivam hry, filmy, mp3 a prumerne pouzivam volani a sms, tak dam s klidem 4-5 dni a 6. umira:-) Jak hrahu hry , tak vecer neni co resit a nabijim.

Jak na nem chodi datove funkce (softik)...ICQ, net, atd. ? zkousel nekdo?
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Junior

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 20:33

Asi do ní půjdu, nechcou se mi připlácet skoro 4 tisíce za 6630.
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod TOMBY 13. 4. 2005 20:34

@ k.a.e.l :

Vidim, ze jsi mel pred timto founem 6230, co postradas oproti minulemu modelu? Vyplati se prechod na 3230? (resim pro svou slecnu)
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Junior

Odeslat příspěvekod CrazyDog 13. 4. 2005 20:39

Tak o tech sluchatkach me to nenapadlo a ani jsem se o tom jeste ani nedocetl nikde :)

A jeste se vam nikomu nestal muj pripad co jsem psal v Problem s 3230 ?
Naposledy upravil CrazyDog dne 13. 4. 2005 20:46, celkově upraveno 1
Život je pes a nebo je pes život? Kdo ví co je na tom pravdy.
CrazyDog
Junior

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 20:45

CrazyDog píše:Tak o tech sluchatkach me to nenapadlo a ani jsem se o tom jeste ani nedocetl nikde :)

Ne? Je to napsany v každé recenzi telefonu s rádiem. :wink:
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod CrazyDog 13. 4. 2005 20:48

A jeste ke vsemu je hezci 3230 nez 6630 :)
CrazyDog
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 13. 4. 2005 21:00

Ad video: Zkousel jsem nahravat jak vestavenou aplikaci, tak aplikaci CamCoder a v kvalite neni zadny znatelny rozdil, takze pouzivam CamCoder, ktery umoznuje vice nastaveni. V rozliseni 128*96 se da nastavit nejvyse bitrate video 128 kbps, audio 12 kbps, framerate 15 fps, v rozliseni 176*144 pak stejne hodnoty, jen framerate pouze 7,5 fps. Vetsi rozliseni tedy neni moc pouzitelne, protoze vubec neni plynule, mensi pak jakz takz plynule je. Lze nastavit, zda se ma video ulozit do pameti telefonu, ci na pametovou kartu, delka je pak omezena pouze volnou pameti(a to jak pri nataceni aplikaci CamCoder tak vestavenym nastrojem). Pri nataceni vestavenym nastrojem je navic mozne aktivovat rezim sero, ale pri jeho pouziti je video uz fakt jen soubor obrazku s framerate odhadem tak 3 fps:) Zkratka prestoze je 3230 dodavana s aplikacemi na upravu videa a je propagovana s tim, ze video je omezene pouze pameti, neni na tom s natacenim videa o moc lepe nez ostatni smartphony (nemohu srovnavat, ale podle toho, co jsem cetl..).
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 21:22

To se dalo čekat, protože je tam uplně stejný foťák jak v 6630 a není nijak speciálně hardwarově upravený pro natáčení videa. Spíš by mě zajímala kvalita fotek, jestli jsou jako z 6630 nebo horší.
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 13. 4. 2005 21:22

TOMBY: Proti 6230 postradam predevsim stereo MP3. 3230 ma taky mensi vydrz, ale ne nejak vyrazne, i 6230 byla v tomhle ohledu dost slaba. Je i pomalejsi, ale to je samozrejme kvuli vetsimu displeji, pripadne aplikacim na pozadi, pri foceni, pak kvuli lepsimu rozliseni fotaku. Prechod se vyplati, pokud vyuzije moznosti Symbianu, pak je to nesrovnatelny rozdil. Pokud ale chce casto poslouchat hudbu, tak 3230 neni dobra volba. Co se tyce treba fotaku, tak nepatri mezi lepsi megapixely, ale porad je samozrejme mnohem lepsi nez u 6230. Nevim, co bych jeste napsal, fakt zalezi na tom, pro co ten mobil vyuzije.
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 21:30

k.a.e.l píše: Co se tyce treba fotaku, tak nepatri mezi lepsi megapixely, ale porad je samozrejme mnohem lepsi nez u 6230.
Já bych řekl, že by měl být úplně stejný jak u 6630 ne? A ten fotí dost dobře.
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 13. 4. 2005 21:50

Bohuzel fotak stejny neni, ma sice stejny rozliseni, kvalita je ale slabsi. Pokud sou jen trochu horsi svetelny podminky, je na ty fotce sum. Taky je horsi vyvazeni svetlych a tmavych barev..napriklad kdyz fotite budovu, nad kterou je svetlo(nebe..), vrsek ty budovy je svetlejsi a postupne dolu tmavne, prestoze to tak ve skutecnosti vubec nevypada
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod Phantome 13. 4. 2005 22:02

Hmm, :-( to si člověk nevybere, každej telefon má něco nedotaženy do konce.
Phantome
Junior

Odeslat příspěvekod tomsoyer 14. 4. 2005 09:54

Ahoj chci se zeptat jak je na tom nokia 3230 se sekáním a restarty.
Doteď sem měl SX1 a kvůli tomu jí mam již po třetí na reklamaci dokonce mi v ní už měnili i desku. Tak mám trochu strach abych zase jenom nereklamoval :(
Seká se nokia nebo restartuje ?
tomsoyer
Junior

Odeslat příspěvekod CrazyDog 14. 4. 2005 11:16

Za tu chvilku co jsem ji mel, tak se mi ani jednou nesekla a ani nerestartovala
CrazyDog
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka