Máš 6230i ???

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Máte rádi svou Nokii 6230i?
Miluji ji 70 %  44%  [ 70 ]
Ujde 55 %  34%  [ 55 ]
Nikdy více 33 %  20%  [ 33 ]
Celkem hlasů : 158

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 20. 12. 2005 20:33

michel_svk píše:jak uz napisal jack tak seznam alebo si to vygoogluj :twisted: co tak si dat 3gp converter +download a ides je ich tam dost 8)
To víš to by se někdo musel obtěžovat :wink:
Jack O´Neill
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 21. 12. 2005 07:33

[quote="Jack O´Neill";To víš to by se někdo musel obtěžovat :wink::/quote]

Víš co si myslím, když už v tomto threadu někdo požádá o radu tím stylem jako LopR, bylo by fér sem okamžitě hodit link na prográmek, případně názvy programů a tvoje osobní zkušenosti nebo doporučení. Toto by tazateli pomohlo víc, než když ho odpálkuješ hned např. na google. Když tady nováčci najdou rychlou odpověď na svůj problém, napíšou sem znovu.

....potom sem někteří píšou o tom, že to tady zkomírá....
Nebude to zkomírat, když tady najde každej pomoc a hodnotnou informaci. OK?
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cliff 21. 12. 2005 08:53

mickaelb píše:To je nejake divne, smsek se mi vejde tak 170 (150 v telefone, 20 na SIMce), na pametovku to nejde, leda si to muzes pretahnout do pc...u 6230i je pamet pevne nastavena na 150sms.

jsem chtel pretahnout SMS do PC, ale slozku se zpravama jsem nenasel, kdyz to pripojim pres BT, zobrazuji se jen slozky ktere jsou v Galerii. jak to mam provest, abych videl i slozky se SMS ?
Cliff
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 21. 12. 2005 10:10

Bude ti stačit například Nokia PC suite, v kartě jeho prográmků hledej Správce souborů, otevře se ti průzkumník, vjedeš do složky s ikonou telefonu 6230i, jsou tady složky pamětová karta, paměť telefonu, adresář, zprávy. Poslední jmenovaná je tvůj cíl.
Jakmile do ní vjedeš, PC suite začne načítat zprávy z telefonu, proces max. na půl minuty. Potom složky a zprávy uvidíš jako v telefonu.
Mně se někdy stalo, že se načetly zprávy ale nepřiřadily se k nim jména z telef. seznamu. Proto otvírám vždy prvně telefonní seznam, opět proběhne načtení do PC a teprve potom načítám zpávy.

Můžeš být spojený přes BT, v aplikaci Nokia PC suite to ale musíš nastavit - jako způsob připojení - BT - spárovat se - etc...
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cliff 21. 12. 2005 10:28

dik, to je presne ono, jen jsem netusil, ze je treba mit naintalovany jeste ten soft.
Cliff
Junior

Odeslat příspěvekod Lubi 21. 12. 2005 15:14

Ahoj,

díky za radu, telefon je to fakt výborný, ještě jsem narazil na jednu věc a to na jednom serveru věnovaném 6230i jsem našel toto:

*#92702689# - dá se také zapamatovat jako *#war0anty#. Přístup do servisního menu - výpis záručních informací o telefonu. První stránka je IMEI, druhá je datum výroby telefony, třetí je kdy byl telefon zakoupen (můžete jednou editovat), čtvrtá je kolikrát byl telefon opravován (doporučuji zkontrolovat před koupí) a poslední slouží k přenosu (zazálohování) uživatelských dat do počítače nebo jiného telefonu přes infraport. navíc vypíše Life timer, což je spořič baterie (regulace osvětlení displeje).
Možná že úpravou tohoto by šlo upravit intezitu osvětlení displeje a vlastně i prodloužit dobu do dalšího nabíjení...ale třeba se mýlím...

Luboš
Lubi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cobra(smazano) 21. 12. 2005 15:39

LopR píše:Nevite nekdo kde sehnat provodnik videi do 3gp...nehce se mi kvuli tomu zakladat nove tema,tak doufam ze mi tu nekdo poradi...

Moc diky

Koukni se sem:
http://www.xilisoft.com/dvd-to-3gp-converter.html

Jo, a souhlasím s De Funesem že bysme si tady měli všichni vycházet vstřict...
Nokia: 5110 -> 3210 -> 6210 -> 6230i (03.50) + MMC Pretec 1GB + Krusell
Cobra(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Koblih 21. 12. 2005 18:18

Lubi píše:
. . . navíc vypíše Life timer, což je spořič baterie (regulace osvětlení displeje).
Možná že úpravou tohoto by šlo upravit intezitu osvětlení displeje a vlastně i prodloužit dobu do dalšího nabíjení...ale třeba se mýlím...

Luboše/quote]

No po vytukani toho kodu muzes upravit tak akorat purchasing date a to jen jednou...Nic jineho tam upravit nejde...Ten life timer ti akorat ukazuje jak dlouho (udajne v hodinach) mas telefon zapnuty.. Ja tam treba ted mam 0010:29 a to jsem telefon nevypnul uz hodne dlouho,jen se parkrat sam restartoval...Takze mi moc nejde do hlavy co ty cisla znamenaji :hm
N97 mini > Samsung galaxy mini > Samsung galaxy ace 2 > Galaxy S4 mini
Fabia I Combi Elegance 1.4 16V 74kW
Koblih
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 21. 12. 2005 18:34

Ten life timer je stejne zahadna vec..nikdo nevi co znamena :)
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek E. 22. 12. 2005 06:43

Koblih píše:...Ten life timer ti akorat ukazuje jak dlouho (udajne v hodinach) mas telefon zapnuty.. Ja tam treba ted mam 0010:29...

Ne ne zapnutý, ale kolik s ním máš odtelefonováno. Je to jen počítadlo, Budeš mít dvouminutový hovor, naskočí ti na Life Timeru další 2 min.

http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=16852&start=15#184656
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jerry 6610 22. 12. 2005 07:17

Zdravím všechny jak se tady diskutovalo o tom bílem krytu na íčko jak to dopadlo? A pro De Funese , chlape ještě že tu jsi.
nokia 6110-6210-6610i - 62310i -6500 a konečně nokia 6300
jerry 6610
Junior

Odeslat příspěvekod Cliff 22. 12. 2005 08:44

De Funes píše:Bude ti stačit například Nokia PC suite, v kartě jeho prográmků hledej Správce souborů, otevře se ti průzkumník, vjedeš do složky s ikonou telefonu 6230i, jsou tady složky pamětová karta, paměť telefonu, adresář, zprávy. Poslední jmenovaná je tvůj cíl.
Jakmile do ní vjedeš, PC suite začne načítat zprávy z telefonu, proces max. na půl minuty. Potom složky a zprávy uvidíš jako v telefonu.
Mně se někdy stalo, že se načetly zprávy ale nepřiřadily se k nim jména z telef. seznamu. Proto otvírám vždy prvně telefonní seznam, opět proběhne načtení do PC a teprve potom načítám zpávy.

Můžeš být spojený přes BT, v aplikaci Nokia PC suite to ale musíš nastavit - jako způsob připojení - BT - spárovat se - etc...
Cliff
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 22. 12. 2005 09:15

Ano, spárování je autentifikace. Ten problém tak snadno nevyřešíme. Tak prvně, nikdy jsem ještě nebyl spojený pře BT Microsoft, nemůžu posoudit jestli a jak se dá zprovoznit. Mám zaškrtnuté a používám to druhé od Widcommu.
Druhá věc, zkontrolovat, jestli si ta tvoje aplikace k BT nevyhrazuje některý komunikační port, který by chtěl Nokia PC suite, jestli není obsazen hned po startu PC.
Ideální by bylo, kdyby se ti do toho ten software k BT moc nemotal. PC suite je už poměrně bezkonfliktní, měl by si vše obstarat sám. Asi víš jak na to, těžko budeš dělat někde chybu, připomenu jak se lze spojit.

Zapneš BT telefonu, ten se ti ale nesmí hned spojit s PC, to by znamenalo že se do toho ještě plete ten soft dodávaný k BT (automatické spojení bez potvrzení na mobilu). Po doinstalování PC suite se otevírá dialog - Vyberte způsob připojení (je to i někde v menu PC suite), vybereš způsob připojení pomocí BT (tady se myslím neupřesňuje jestli se mají použít Widcommácký nebo Microsoftí ovladače), PC suite nalezne telefon, vybereš ho, proběhne autentifikace přednastaveným nebo zvoleným kódem, autentifikaci dokončíš na telefonu a od té chvíle by to mělo fungovat.

Ptej se dál, nějak to vyřešíme, problém je, že tady v práci nemám nainstalovaný PC suite, takže některý názvy dialogů střílím po paměti.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cliff 22. 12. 2005 10:38

dik moc, vecer vyzkousim, kdyz tak se zitra zase ozvu, ale doufam, ze uz to bude fungovat.
Cliff
Junior

Odeslat příspěvekod michel_svk 22. 12. 2005 11:45

ja by som chcel iba podakovat Vam vsetkym za vase odpovede na nase niekedy az primitivne otazky ;) a zazelat Vam vela zdravia a stastia pred Vianocami a vela darcekov minimalne takych ako Nokia 6230i. Tak to jest vse ... urcite ma do 2-3 dni napadne dalsia otazka takze sa pripravte :D
michel_svk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka