No neviem, mne sa zda taketo obmedzovanie hlasitosti prospesne. Mam Sennheisery PX 100 a maximalna hlasitost sa mi zda viac nez dostatocna. Cez 30-40 percent som prakticky nemal potrebu ist... Problem by mohol nastat pri malo citlivych sluchadlach, tych je ale v dnesnej dobe (v kategorii prenosne) velmi malo a tvoria skor cenovu spodinu. Nehovoriac o tom, ze drviva vacsina spuntov (aj tych lacnejsich) ma citlivost vyssiu, ako moje PX 100.
Co sa tyka hlasitosti vyzvanania, G502 dokaze vyprodukovat (ak si dobre pamatam) okolo 80dB, co je za normalnych okolnosti neskodna a s "vypeckovanymi spuntami" neporovnatelna hlasitost. Pokial vsak niekto ma potrebu pocuvat mobil nalepeny na uchu 5 hodin denne, to uz je druha vec za ktoru vyrobca nemoze (mimochodom, pri nastavovani hlasitosti vyzvanania pri vyssich cislach telefon varuje o poskodeni sluchu).
Myslim, ze EU tymito normami chce len obmedzit dnes bohuzial caste situacie, ked clovek cez polku autobusu pocuje hrat niekoho sluchadla

Do hlucneho prostredia jedine dobre izolujuce spunty, alebo nic.
// Este k tomuto -
Stručně řečeno, muzika na plné pecky může hrát jako hlasitý hovor, ale vyzvánění může hrát jako startující letadlo...
Je to hodne prestrelene... Startujuce lietadlo je niekde pri 120-130dB, kdezto telefon pri spominanych 80dB, co je niekde uplne inde

Naopak poriadne vymaxxovane sluchadla sa startujucemu lietadlu niekedy dokazu velmi lahko priblizit ! (kludne 100-110dB, niekedy aj viac)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu