Sony Ericsson G502 - Obecná Diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 7. 2008 06:53

3nv1r0: jak zjistit kde je problém - je k tomu potřeba tak tří nebo čtyř dalších osob. Pokud to dělá všem, je jisté že závada nebude u nich. Pak zbývá telefon a operátor. Operátorovi volat nemá cenu, protože "dívám se do systému, z naší strany je vše v pořádku. Zkuste telefon zapnout a vypnout". Takže to zkusit se stejnou SIM ještě z jiného telefonu. Pokud to bude dělat i nadále, máme viníka. Pokud to dělat se stejnou SIM v jiném telefonu nebude dělat, také máme viníka.

Bydlíš v Praze? Pokud ano, můžeme to vyzkoušet u nás
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 30. 7. 2008 08:47

jacktalking: bohužel do Prahy to mám skoro přes celou ČR :) každopádně díky za tip, jak bude čas a příležitost, vyzkouším...akorát jde o to, že se to projeví třeba jen na jedné z deseti SMS, jednou denně, takže je blbý zkoušet posílat SMS tak dlouho, dokud se ta chyba neukáže...
3nv1r0
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 7. 2008 08:58

aha.. no tak to je určitě blbý. Ale nezjistí se jinak co. Protože pokud to není závada telefonu a v servisu na to nepřijdou, zbytečně ti bude chybět mobil..
Jedna z deseti je každopádně zajímavé. Nevím zda to shodit na telefon a nebo operátora....
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod obluda zelená 30. 7. 2008 09:02

To by chtělo nějakou dobu používat jiný telefon a potom by se zjistilo, jak to je.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 30. 7. 2008 09:11

Tak právě se zadařilo znovu :/ zprávu se povedlo odeslat až na podruhý...posílalo se to pokaždý docela dlouho...doručenka přišla jedna, pak se poptám přítelkyně, kolikrát jí ta sms zase došla...

Nemám třeba jiný (starý) číslo na středisko služeb? Do toho mobilu se jich dá zadat víc, asi pro případ, kdyby se přenos přes jedno z nich nepovedl...
3nv1r0
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 7. 2008 09:47

operátoři používají jen jedno SMS centrum a to dlouho.
Každopádně, zde je SMS centrum:

O2: +420 602 909 909
VODAFONE: +420 608 005 681
T-MOBILE: +420 603 052 000

Samozřejmě bez mezer a bezpodmínečně tam musí být +420 . A použít jen to, jakého operátora máš (tzn. pokud máš O2, použij na O2).. Co jsem se ptal technika, tak pokud to normálně telefonuje či internetuje, problém bude s největší pravděpodobností na straně OPA
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod 15lukas16 30. 7. 2008 10:19

prehrava hudbu hlasnejsie ako SE W910i?
SE 4ewer
15lukas16
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 7. 2008 10:26

je to +- nastejno (u modelů které jsem teď zkoušel). Nechápu proč je nějaké omezení v EU ohledně hlasitosti muziky, ale ne hlasitosti vyzvánění...
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod 15lukas16 30. 7. 2008 10:33

to obmedzuju hlasitost prehravanej hudby?
SE 4ewer
15lukas16
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 30. 7. 2008 10:43

Omezení je dáno z hlediska zdraví, usuzují, že vyšší hlasitost by mohla způsobit zdravotní problémy, respektive sluch. Ale proč teda tito standarty nejsou u všech výrobců, mp3 přehrávačů atd. Nechápu
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 7. 2008 10:49

tak někteří výrobci MP3 přehrávačů standardně nedodávají pro EU, nebo to dodávají primárně pro mimo EU země a třeba Němčina tam je náhodou. To omezení je omezením EU. Ale jak říkám, je to omezení na reprodukovanou hudbu. Ale už ne vyzvánění. Stručně řečeno, muzika na plné pecky může hrát jako hlasitý hovor, ale vyzvánění může hrát jako startující letadlo... Toť otázka, na toto odborník nejsem
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod eraser_svk 2. 8. 2008 13:10

No neviem, mne sa zda taketo obmedzovanie hlasitosti prospesne. Mam Sennheisery PX 100 a maximalna hlasitost sa mi zda viac nez dostatocna. Cez 30-40 percent som prakticky nemal potrebu ist... Problem by mohol nastat pri malo citlivych sluchadlach, tych je ale v dnesnej dobe (v kategorii prenosne) velmi malo a tvoria skor cenovu spodinu. Nehovoriac o tom, ze drviva vacsina spuntov (aj tych lacnejsich) ma citlivost vyssiu, ako moje PX 100.

Co sa tyka hlasitosti vyzvanania, G502 dokaze vyprodukovat (ak si dobre pamatam) okolo 80dB, co je za normalnych okolnosti neskodna a s "vypeckovanymi spuntami" neporovnatelna hlasitost. Pokial vsak niekto ma potrebu pocuvat mobil nalepeny na uchu 5 hodin denne, to uz je druha vec za ktoru vyrobca nemoze (mimochodom, pri nastavovani hlasitosti vyzvanania pri vyssich cislach telefon varuje o poskodeni sluchu).

Myslim, ze EU tymito normami chce len obmedzit dnes bohuzial caste situacie, ked clovek cez polku autobusu pocuje hrat niekoho sluchadla :-| Do hlucneho prostredia jedine dobre izolujuce spunty, alebo nic.

// Este k tomuto -
Stručně řečeno, muzika na plné pecky může hrát jako hlasitý hovor, ale vyzvánění může hrát jako startující letadlo...

Je to hodne prestrelene... Startujuce lietadlo je niekde pri 120-130dB, kdezto telefon pri spominanych 80dB, co je niekde uplne inde :D ;-) Naopak poriadne vymaxxovane sluchadla sa startujucemu lietadlu niekedy dokazu velmi lahko priblizit ! (kludne 100-110dB, niekedy aj viac)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jacktalking 2. 8. 2008 13:54

eraser_svk: jinak. Šlo o to, že maximální nastavení zvuku je u MP3 X a u vyzvánění Y. Prostě jiné. A to bez sluchátek. Prostě MP3 hraje docela potichu, ale zvonění jde na plné kule a je to prostě kravál "jako startující letadlo".
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod Mijunka 7. 8. 2008 20:40

Ahojte,
můžete mi někdo poradit, jak aktivovat mms u telefonu Sony Eriksson G-502? Na www.eriksonu mi dvakrát nastavovali aktivaci mms a můj operátor Vodafone mi pro půlhodinovém telefonování sdělil, že si nemám kupovat novinky:-( Ani oni nebyli úspěšní:-(
Předem díky*
Mijunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jacktalking 7. 8. 2008 21:02

Operátor je neschopný, klasika. Jejich služby ale neustále se odvolávají na jiné. Pokud MMS nastaveny jsou správně, musí to fungovat. Konfigurační zpráva funguje, zkoušeno teď na G502
jacktalking
SEkáč

Předchozí stránkaDalší stránka