Sony Ericsson G502 - Obecná Diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jacktalking 27. 8. 2008 09:51

obluda zelená: paráda, díky za odkaz. Takže, mobile-review opravdu není co má být. Už párkrát jsem tam četl něco, co prostě nesedělo s mou zkušeností. Ale bral jsem to holt OK. Ale tohle mě fakt dostalo.
Rusky neumím a v překladu to není. Ale pěkně od začátku:
Foto C702
http://www.mobile-review.com/articles/2 ... e/pic1.jpg
podívejte se nad kameru na tu šedou barvu co je jakoby ošoupaná. Tak to není ošoupaná, ale jedná se o prototyp a první verze prototypu toto měla (špatně slisované). To co prezentují je prostě prototyp. Prototyp je od toho aby se zkoušel a stál co nejméně (není na prodej). Pokud na základě tohoto někdo vyvozuje závěry, tak je to blb. A o serióznosti pánů co to psal to hovoří dost.

Mohl také ukázat zadní štítek zda se jedná či nejedná o protoyp v případě G502. Což také neudělali. Pokud o tom něco pánové ví, jistě ví že u telefonů jsou revize a že to co vyleze dnes je jiné než to co vyleze za rok. Jsou tam změny materiálu,........... Tohle mě fakt po ránu vytočilo a to dost

P.S.: SE123 je na prototypech, ano. Ale ne na posledních
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod stano.mania 27. 8. 2008 10:09

Kontaktoval som linku SE Sk a informoval som sa, či majú hlásené problémy s miznutím farieb, šúpaním: povedali, že zatiaľ nie, ak toho bude viac a budú hlásenia (mobily C702, D502 má v akcii zatiaľ aj Orange Sk), tak stiahnu sériu a pod. Teda budú sa tým vážne zaoberať.
Je tiež vraj dôležité, ktorý distribútor dodáva mobily a či sú pravé :potichu
stano.mania
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 27. 8. 2008 11:01

Tak na Mobile-Review dali fotku prototypu jako demonstraci, na čemž asi moc nezáleží, když majitelé finálních kousků mají stejný problém. A podle mě je lepší včas upozornit, než nechat výrobce prodávat zmetky, nakonec u SE to teď platí skoro dvojnásob.

Odeslat příspěvekod jacktalking 27. 8. 2008 11:07

Tak dle mého hodně záleží na tom, zda je prototyp nebo nikoliv. Jelikož prototyp bývá často zmršen a to proto, aby se nedal prodat. Příkladem budiž C702 s neaktivní krytkou, K800 bez blesku,.... Pokud se prototyp srovnává s finální verzí, tak nemám co říci... Stačila mi ta fotka C702 která údajně měla být ošoupaná a ono to bylo špatně slisované. Štítek také raději neukázali.
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod obluda zelená 27. 8. 2008 21:07

all: Nechtěl jsem vás nějak vyděsit, nebo odradit od nákupu G502. Jenom jsem našel na SEMCBlogu odkaz a podíval jsem se na článek. Právě proto, že Mobile-Review často kritizuje SE (jiné mobily jsem nečetl), chtěl jsem se vás zeptat, jestli jste se s tím setkali, nebo je to nafouknutá bublina, jak jsem zmiňoval v tom článku s obrázkem. Vypadá to, že G502 s tlačítky problém nemá, protože to tady nikdo nenapsal a i jacktalking to dostatečně objasnil (nejen u tohoto tématu, ale i u fóra o C702).
Kdyby jste náhodou měli problém, tak napište, můžete přidat foto a nezapoměňte na na zadní štítek, jak psal jacktalking :-) .
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 29. 8. 2008 18:18

Trosku z ineho sudku. Tu http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=23013 pisu o moznych scriptoch na customizovanie telefonov A200. Toto menu http://www.youtube.com/watch?v=3unQbdmhpzk vyzera IMO paradne. Neviete o tom nieco blizsie ?
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 29. 8. 2008 19:55

Vím, že to nejde oficiálně a legálně a navíc dostat to do mobilu je složitější.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mijunka 9. 9. 2008 09:22

Koupila jsem si SE G 502 v červenci a po počátečních problémech s operátorem, kdy nešly aktivovat MMS jsem byla chvíli spokojená. Stále častěji se mi ale stává, že telefon zamrzá. Zčerná displey a pomůže jen úplné vyjmutí baterky. Stává se mi to vždy v tu nejnevhodnější chvíli a řekla bych , že v dobu, kdy je telefon nabitý jen tak z jedné třetiny. Mám telefon reklamovat, nebo se mu dá nějak domluvit? Děkuji za odpověd.M.P.
Mijunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 9. 9. 2008 13:08

Mne sa to doteraz (asi 3 mesiace od kúpy) stalo asi 2 razy, z toho si pamätám, že pri multitaskingu - bežiacom Jimmovi a pustenom prehrávači hudby. Predpokladám, že to bude ešte nedoladeným firmwarom, každopádne by bolo dobré špecifikovať že kedy sa ti to stáva.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 12. 9. 2008 08:49

Mně se to samý stalo naposled asi v úterý...mobil ležel na stole, žádná aplikace tam neběžela...prostě sám od sebe zčernal displej a bylo zapnutý podsvětlení...jinak Jimma v kombinaci s přehrávačem používám takřka denně a není problém...
3nv1r0
Junior

Odeslat příspěvekod Mijunka 12. 9. 2008 22:06

Tak před malou chvílí se mi seknul při prohlížení foteček. Zůstal opět jen podsvícený. Tuším slabé místo tohoto jinak v poho mobílku:-(
Mijunka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 13. 9. 2008 20:06

Nevím, jestli to patří zrovna sem, každopádně nemáte někdo tip, jak dostat do tohoto mobilu video z YouTube? zkoušel jsem pár prográmků a pluginů do Firefoxu, ale buď nefungovaly, nebo video stáhly, dokonce i převedly do mp4, ale v mobilu to pak stejně nejelo, přehrál se jenom zvuk...
3nv1r0
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 14. 9. 2008 09:44

Napíšu ti, jak to dělám s videem já:
:arrow: Vyberu sio video na youtube
:arrow: Zkopíruji jeho URL
:arrow: najdu si Youtube Downloadera podle návodu tam to video stáhnu
:arrow: Otevřu si program SUPER( stáhni např. tady)
:arrow: Nastavím si formát MP4, videi kodek MPEG-4 a audio kodek AAC.
:arrow: Rozlišení dej na 240x320, poměr stran nech tak.Počet snímků za sekundu minimálně 15, ale ůžeš i 25. Bitrade videa dej na 288kbps, ať je kvalitní
:arrow: Zvuk nech na 44100 a nechej si stereo. Já si dávám bitrate zvuku na 96kbps.
:arrow: Pak stečí kliknout pravým tlačítkem na volné okýnko dole, dát Add Multimedia Files, vybrat, co chceš a pod rámečkem zmáčknout tlačítko Encode

Stává se mi, že zkomprimované video je větší než původní. to asi znamená, že u něčeho jsem nastavil větší kvalitu než původní video mělo. To ale kvalitu nezlepší.

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 16. 9. 2008 10:37

OK, díky za tip :) Youtube Downloader mně bohužel nefunguje, jeho práci teda zastává prográmek Save2PC...
3nv1r0
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 16. 9. 2008 11:10

obluda zelená: toto mi program SUPER dělá taktéž. Ať si s videem hraji jak chci, vždy je větší než originál.. Moc ho v poslední době ale nepoužívám, jelikož mu to moc dlouho trvá oproti jinému programu který jsem si zakoupil...
jacktalking
SEkáč

Předchozí stránkaDalší stránka