Ikona internetu = odkaz na Sony Ericsson

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod homomorfismus 7. 7. 2008 18:19

Příjemný podvečer, mám na vás jeden drobný dotaz. V Z250i je v hlavním menu ikona pro internet (obrázek zeměkoule) pevně nastavena jako odkaz na stránky Sony Ericssonu, stejně tak je i nadepsaná (nikoli Internet, ale Sony Ericsson). Neexistuje nějaký způsob, jak to změnit a nastavit tam jinou stránku (Jízdní řády třeba, popř. domovskou stránku wapového profilu)?
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 18:45

Nemůžu to říct s jistotou, ale myslím, že to jde. Zkusil bych následující postup:

Menu > Nastavení > Připojení > Nastavení Internetu > Profily pro Internet > najet na aktivní profil a stisknout Další > Upřesnit > Změnit domovskou stránku

...a zde by mělo být možné přepsat jak URL tak i popisek, který se pak u ikony zeměkoule v hlavním menu objeví. Jak ale říkám, nejsem si stoprocentně jistý, že to tak bude, nemám totiž Z250 po ruce a toto jsem sepsal podle jiného modelu, kde to tak funguje. Tak snad to půjde i zde... :-)

Odeslat příspěvekod homomorfismus 7. 7. 2008 18:50

no to jsem si původně taky myslel, ale jako domovskou stránku profilu mám nastaven O2active. bohužel bez efektu na zeměkouli
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 19:31

To je teda škoda. Doufal jsem, že tohle zvládají všechny modely SE jednotně. :-( Asi se to vztahuje jen na tlačítko se zeměkoulí na klávesnici...

Odeslat příspěvekod homomorfismus 7. 7. 2008 19:53

Zas tak moc to neva :), jen jsem si říkal, že by bylo příjemný mít tam něco užitečnýho. Ale díky moc za odpověď.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 7. 7. 2008 20:48

To nebude úplně zeměkoule ne, to bude asi ikona papíru a zěmekoule
Obrázek
Tahle ikona vždy směřuje na wap SE. Změna jedině štracháním se ve file systému - (ztráta záruky, více na se-tuning.cz)
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 20:51

Tu Z250 v menu vůbec nemá. :-) Ale máš pravdu, že ten postup, co jsem tu popisoval, má asi fungovat na ni, nikoliv na položku se zeměkoulí.

Odeslat příspěvekod nitram47 7. 7. 2008 20:51

ked si kliknes na tu ikonku a das moznosti, kurzor sa nastavi na domovsku stranku, aku mas nacitanu /k700i
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snekac 7. 7. 2008 20:54

Už koukám, není no. Ale podle simulace se to nikam nepřipojuje, měla by tam být jakási úvodní offline stránka.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 20:58

@ Nitram47>
K700 bych do toho raději vůbec nepletl, ta je postavená na trochu jiné platformě a zrovna v téhle části je od většiny ostatních SE, které následovaly, docela odlišná. :-)

@ Snekac>
Tak odpovídalo by to - u všech necustomizovaných telefonů Sony Ericsson je to tak, že při vstupu se telefon nepřipojuje, ale načte se úvodní stránka z paměti telefonu. Nebo aspoň doufám, že u všech... :-)

Odeslat příspěvekod homomorfismus 7. 7. 2008 21:08

No já když kliknu na tu zeměkouli v hlavním menu, tak se telefon začne připojovat. Ukáže se mi prázdná stránka, žádný text ani obrázky, nic, ale vlevo nahoře vedle ukazatele signálu je ikonka navázaného spojení. Spojení je znát i v počítadle přijatých a odeslaných dat.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod nitram47 7. 7. 2008 21:09

ach tie platformy, mam z nich uz zmätok :mrgreen: ale teoreticky by to tak mohlo byt. homomorfismus nech sa vyjadri, bud ma zrusi uplne aj s mojim prispevkom, alebo potvrdi:-)
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 21:34

Snekac píše:Obrázek

Je to vlastně právě tahle ikonka, která mi šla výše popsaným způsobem přemapovat (konkrétně na K550, protože na K790 ani K320 ji nemám). Vycházel jsem z Homomorfismova tvrzení, že položka má popisek "Sony Ericsson", což v tomto případě je právě popisek čerpaný z nastavení Název domovské stránky.

Jinak v návodu jsem nic podezřelého neobjevil - podle něj by se položka měla jmenovat standardně, tedy Internet. Potvrzuje to i simulátor na webu, i když ty nebývají vždy tak docela přesné. Nevím, nic lepšího než smazání té domovské stránky mě mometnálně nenapadá... :hm

Odeslat příspěvekod homomorfismus 7. 7. 2008 22:25

Tak už nevim, asi mam divnej telefon. Zkusil jsem kompletní obnovení (Obnovit vše), všechno jsem si znovu ponastavoval a nic se nezměnilo. Jako domovskou stránku internetového profilu mám O2 Active, což je taky přesně ta stránka, která se mi zobrazí po stisknutí tlačítka pro internet na klávesnici. Zeměkoule v menu stále tvrdošijně trvá na Sony Ericsson. Zkusil jsem předtím smazat ze záložek záložku Sony Ericsson a vytvořit tam záložku O2 Active, ovšem bez efektu.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 7. 2008 22:42

Je tu nějaká pravděpodobnost, že ten telefon byl zakoupen u O2, tudíž má jeho branding?

Další stránka