PC: předpokládáš špatně. Kdyby byla špičková kvalita, neexistuje záruka. To že fungují bez problémů neznamená že jsou bez problémů. Ty sám můžeš narazit na vadný kus, nebo jako jediný můžeš mít bezproblémový kus.
O Nokii 6310 mi moc nemluv, to byl můj třetí telefon a můj kus bída. Ten první vyměnili po měsíci od koupi, prý vadná základní deska. Pak za pár měsíců přestal jít BT a vyměnili anténu BT. Pak přestal zobrazovat od poloviny displej. Ale to byly jen mé problémy a ne většiny.
S Xperií po necelém roce problém nemám. Žádná SW vada, ani prasklý kryt. Slabě ošoupaný bat. kryt mám, což jsem tak trochu čekal od kovového krytu když je nastříkaný.
POkud vypadá umolousaně, raději se zamysli nad tím, jak jsi se k němu choval. Milerád ti pošlu foto mé Xperie po necelém roce (9 měsíců..10 měsíců?). Kromě promáčklin po pádu na asfaltku z kola tam není ani ň.
Takže své radikální názory stylu "já jsem zákazník, tak mi polibte nohy" si nech někam jinam

Špičkovou kvalitu můžeš očekávat až tehdy, až nebudou žádné záruky. Teprve pak budeš mít jistotu že výrobce si je jistý tím, že jeho všechny modely do posledního kusu jsou bez problému.
Myslím že asi bude lepší ukončit tuto nikam nevedoucí debatu. Hodně štěstí s HTC se kterým nikdy nebudeš mít problém, ani s VSP servisem. A vůbec hodně štěstí s bezporuchovým mobilem. Jakákoliv značka bude lepší než SE