Xperia X1i - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod PC 25. 11. 2009 13:58

Tak u luxusního telefonu za osmáct tisíc předpokládám špičkovou kvalitu. Jak je možné že ve své době relativně špičková Nokia 6333 která stála o deset tisíc méně je stále jako nová a funguje bez problémů ? O stařičké a stále funkční 6310 (staré - bez i) ani nemluvě ? Dokonce i prastarý Sony Z-1 pořád jede... A Xperia vypadá po roce neuvěřitelně umolousaně, barva zadního ocelového krytu se stírá a ke všemu plast praská... Tak takhle ne... Na to jaký byl okolo Xperie hype to je průšvih, průšvih, průšvih největší.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod Pupu 25. 11. 2009 15:21

Njn HTC nerado konkurenci :D Jestli chcete OS WM a k tomu SE, tak si kupte X2 a mate vystarano.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 25. 11. 2009 16:35

PC: předpokládáš špatně. Kdyby byla špičková kvalita, neexistuje záruka. To že fungují bez problémů neznamená že jsou bez problémů. Ty sám můžeš narazit na vadný kus, nebo jako jediný můžeš mít bezproblémový kus.
O Nokii 6310 mi moc nemluv, to byl můj třetí telefon a můj kus bída. Ten první vyměnili po měsíci od koupi, prý vadná základní deska. Pak za pár měsíců přestal jít BT a vyměnili anténu BT. Pak přestal zobrazovat od poloviny displej. Ale to byly jen mé problémy a ne většiny.
S Xperií po necelém roce problém nemám. Žádná SW vada, ani prasklý kryt. Slabě ošoupaný bat. kryt mám, což jsem tak trochu čekal od kovového krytu když je nastříkaný.
POkud vypadá umolousaně, raději se zamysli nad tím, jak jsi se k němu choval. Milerád ti pošlu foto mé Xperie po necelém roce (9 měsíců..10 měsíců?). Kromě promáčklin po pádu na asfaltku z kola tam není ani ň.
Takže své radikální názory stylu "já jsem zákazník, tak mi polibte nohy" si nech někam jinam ;) Špičkovou kvalitu můžeš očekávat až tehdy, až nebudou žádné záruky. Teprve pak budeš mít jistotu že výrobce si je jistý tím, že jeho všechny modely do posledního kusu jsou bez problému.

Myslím že asi bude lepší ukončit tuto nikam nevedoucí debatu. Hodně štěstí s HTC se kterým nikdy nebudeš mít problém, ani s VSP servisem. A vůbec hodně štěstí s bezporuchovým mobilem. Jakákoliv značka bude lepší než SE ;)
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod PC 26. 11. 2009 12:14

Tož já se k telefonu chovám dobře, ale je fakt že se mi zdá že SE má trochu problémy s kvalitou povrchu... Mamka používala K-700i a ten telefon je po běžném nošení v kabelce nesmírně odrbaný... Já nosil Xperii v pouzdru Krusell a stejně se kryt ošoupal. Uvažuju o tom že si koupím stříbrný, který se snad ošoupávat nebude. Telefon chráním před pády, nenosím ho v jedné kapse s klíči a přesto se kryt stírá... Pokud ti Xperia nepraskla tak jsi šťastný člověk, já mám prostě smůlu a praskla mi dvakrát... Stejně tak nechápu ty problémy že klávesnice reaguje někdy až moc pomalu, nebo už zmíněný problém s Ť, či restartem při zacvaknutí displeje. Samozřejmě, nejsou to zase tak zásadní vady, ale je to více než otravné. Ano, lze namítnout že Xperie není Vertu... ale prostě se mi to nelíbí. Co se týče 6310 první mi umřela po třech měsících a další mi slouží sedm let bez jediné poruchy... K praskání plastu - nevím zda to nemůže ovlivnit i velmi vysoká teplota baterie. Telefon je při surfování doslova rozpálený a baterie hodně hřeje. Co se HTC týče to jsem zmínil proto že má dnes telefon s největším displejem. Uvědomte si prosím že zákazníka musí nutně naštvat když si koupí značkový telefon a na něm se vyskytne opakovaně ta stejná závada,ačkoliv výrobce původně ujišťoval že jde jen o malou sérii, vyrobenou v určitém datu. Moje Xperia byla vyrobená mimo toto datum a praskla, vyměněný kryt prasknul opět... A proč FW nahraný v SE centru dělá psí kusy - to nechápu už tuplem... Pochopil bych kdybych si to nahrával sám... Samozřejmě je to jen PDA (Pocket PC) ale naštve to, věřte že naštve. U levného founu bych nad tím mávl rukou (byť nerad) ale u špičkového zařízení... Vůbec mne netěší že budu opět tři týdny bez mobilního internetu, jež si platím, bez okamžitého přístupu na e-mail a web...
PC
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 26. 11. 2009 12:28

Třeba budeš kratší dobu. Já jsem nedávno reklamoval K790i u T-M a celkové vyřízení netrvalo ani 2 týdny. Z toho strávila v servise jenom nějaké 3 dny.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC 26. 11. 2009 18:29

Njn, ale očekával bych že prémiová služba která funguje ve švédsku bude funkční v celé EU... To je pak trochu k ničemu... Prostě bylo by fajn kdyby u dražších telefonů byl servis do druhého dne.
PC
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 26. 11. 2009 18:32

U X2 jsem to viděl na stránkách SE, ale jak je to vlastně u X1 vůbec netuším.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jacktalking 26. 11. 2009 18:51

PC: těžko uděláš diagnostiku za den. A tuplem v česku, kde se každej snaží nějak převézt každého (sám vím co se na nás lidi snaží uhrát). Už vidím jak si někdo rozbije X1 a pak takhle kvůli němu bude prodejce či výrobce přicházet na buben. Z toho důvodu to u nás nefungovalo
Jednou zákon dává záruku dva roky, tak jí brát se všim všudy. A ne si jen vybírat co se mi hodí do krámu. To by pak mohl dělat i prodejce - pokud mi zákazník řekne že ho to nezajímá, já mu odpovím to samé. Vstřícnost by měla panovat na obou stranách a ne jen na jedné. Je ale vidět že v ČR si to jak prodejce, tak zákazník neuvědomuje.

Jinak očekávat takovou službu můžeš, ale i když je EU moloch, neexistuje nic jako celoevropská záruka. Jednotlivé země mají stále svoje vlastní zákony. A buďme rádi že to tak je (hlavně ti starší, pamatující doby minulé)
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod bora2211 26. 11. 2009 21:37

jacktalking
v tomto s tebou musím souhlasit. Jeden z národních sportů našeho národa je prostě vyj.bat se vším a ještě na tom vydělat. I když nedělám do telefonů tak vím o čem mluvíš, protože dělám taky do el. přístrojů a zkušenosti se zákazníkama mám víc než jen bohaté.

Pro ostatní: jinak je třeba si uvědomit, že když přijdu do servisu a budu při uplatňování reklamace prudit, tak můžu na 90% počítat s tím, že reklamace bude opravdu trvat zákonnou lhůtu 30 dnů, pokud přijdu do servisu slušně jako člověk (který je schopen pochopit, že technika se holt někdy s.re) tak se dá většinou dohodnout vstřícnější termín.

Před pár příspěvkama jsem psal, že mě X1 hodně zklamala, tedy co se mechanického zpracování týká (za tím si stojím, jako konstruktér a technicky gramotnej člověk tam vidím řadu skrytých vad). Nepůjdu s tím ale nas.aně do servisu, protože ti servismani za tu vadu nemůžou a pokud je budu prudit tak oni budou prudit taky, nebo ne ....
Od NOKIA 2110 až po současnost => 5800XM => kotrmelec směrem na HTC HD2 :)
bora2211
Junior

Odeslat příspěvekod PC 26. 11. 2009 22:07

Tož já nikoho prudit nechci a chápu že se občas nějaká závada vyskytne ale dvě za sebou... a stejné... X2 nechci, je to to samé jako X1... spíš bych chtěl něco s mega displejem jako má HD2.
PC
Junior

Odeslat příspěvekod bora2211 26. 11. 2009 23:01

.. tak běž do HD2 nebo do X10, ... já na nějakou dobu utekl od X1 k 5800XM, ale historicky pořád inklinuju k SE a pokukuju po X10, ale to patří jinam, tady jsme v topicu, kterej se týká X1i a tím to končí.
Od NOKIA 2110 až po současnost => 5800XM => kotrmelec směrem na HTC HD2 :)
bora2211
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 27. 11. 2009 12:24

PC: jak říkám, dokonalá výpočetní technika, elektronika a jiné bude teprve tehdy, až nebude existovat záruka. Teprve tehdy ti výrobce zaručí, že ze stovek tisíc kusů není ani jeden špatný. Záruka není to že ti kdosi zaručuje že to bude bezproblémové, ale je to záruka že budeš mít po určitou dobu servis.
Tím že půjdeš do jiného modelu či jiné značky rozhodně nezměníš jak se věci mají. Předpokládáš totiž, že nastane ideální stav. A ten ideální stav je ten, že narazíš na kus kterej nebude mít problémy. Nehledě na to že zároveň předpokládáš přímou úměru že čím vyšší cena, tím vyšší kvalita. Což je opět nesmysl, jelikož z těch stovek tisíc kusů je dost veliká šance že ten tvůj bude nějak vadný. Každopádně až si koupíš HTC, tak hodně štěstí s VPS Data ;)
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod milašek 30. 11. 2009 11:15

Zdravím všechny, jelikož jsem ještě neměl žádný SE ale pouze Nokie, mám v autě HF Nokia CK-7W
teď bych měl dostat právě Xperia X1, tak by mne zajímalo, jestli je nějaká varianta, že by ten SE komunikoval s HF od Nokie
za každý názor moc díky
milašek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 30. 11. 2009 13:26

Může to fungovat, ale taky nemusí. Nebo tam nepůjdou všechny funkce. Uvidíš.

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jacktalking 30. 11. 2009 14:24

milašek: zkušenost mi říká že Nokia a BT bude u jiných značek podle počasí. Takže doporučuji první vyzkoušet. Většinou bude fungovat hovor, ale případné další funkce (zvedání hovoru, vytáčení hlasem,....) většinou ne.
jacktalking
SEkáč

Předchozí stránkaDalší stránka