Xperia X1i - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dalkin 18. 1. 2010 22:44

Cau,

Poridil jsem si tentno telefon a mam problem se doma pripojit na svou wifi... Mam sifrovani WPA2-PSK (AES). Telefon se tvari ze je pripojen ale kdyz spustim internet tak se mi stranky nenactou...

Diiiky
Dalkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jacktalking 20. 1. 2010 12:38

Dalkin: to samé šifrování mám doma na WIFI i já a no problem. Mám to ale jak na heslo, tak jen na povolená zařízení. Tobě stačí s jakýmkoliv jiným zařízením zadat heslo a rovnou to jede? Nebo ještě povoluješ?
V Xperii jsem nic nenastavoval. Jak říkám, jen jsem si zjistil MAC adresu, povolil v routeru a jede mi to.
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod Dalkin 20. 1. 2010 13:10

Mam jen to sifrovani WPA2-PSK (AES), tudiz staci zadat heslo a uz frcim (MAC adresy nepouzivam)... Mam jeste nokii N95 a ta se pripoji bez problemu... Jinak telefon hlasi ze je pripojen. Akorat se minenacitaji stranky, pocasi atd...
Dalkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jacktalking 20. 1. 2010 14:35

chm... A fungovalo to někdy vůbec? Zda to nezpůsobuje nějaká aplikace - zda to jelo když jsi jí vytáhl z krabice..
jacktalking
SEkáč

Odeslat příspěvekod Dalkin 21. 1. 2010 13:44

jasny fungovalo.. nebo kdyz si dam sifrovani wep tak to frcii.. :-) je to divny...

a jeste bych mel jeden dotaz... Na telefonu byl starsi SW s prostedim "sonny-ericson"+win.mobile.. tak jsem se rozhodl ze flesnu ROMku... Flesovani ROM probehlo bez problemu akorat uz tam nemam to prostredi "sonny-ericson" a je tam akorat win.mobile... Tim prostredim myslim takove ty panylky dole ktere jsem si menil prejizdenim prstu po displeji doleva doprava... Treba z internetu na hudbu, nastaveni, pocasi atd.... Mozna se to tam ted nekde dodatecne nastavuje ale tezko rict kde..? :)

diiiky
Naposledy upravil Kniter dne 21. 1. 2010 20:36, celkově upraveno 1
Důvod: píspevky zlúčené, edituj!
Dalkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike-biker 21. 1. 2010 15:33

No kámo, ty sis flashnul Manilu z HTC, co? To pak Panely mít nebudeš, tedy né že by to asi nešlo, ale to by ses musel mrknout na XDA! V této ROM tedy rozhodně panely neoživíš, ptz. tam prostě nejsou. :pozor
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dalkin 21. 1. 2010 19:21

Delal jsem to podle tohoto navodu... http://www.ce4you.cz/support/detail.asp?a=328
Jak tam teda ty panely mam dostat nazpet..? :))
Dalkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dalkin 22. 1. 2010 13:38

Mike-biker píše:No kámo, ty sis flashnul Manilu z HTC, co? To pak Panely mít nebudeš, tedy né že by to asi nešlo, ale to by ses musel mrknout na XDA! V této ROM tedy rozhodně panely neoživíš, ptz. tam prostě nejsou. :pozor

Tak uz jsem je tam dostal nazpet... a tak jak rikas flashnul jsem tam system z HTC... ale mam ho v anglictine nevis kde by se dal sehnat v cestine?

edit: a co se tyce toho sifrovani tak jsem vyzkousel na routeru dat normalne WEP a taky mi to nechtelo jet psalo to pripojen a nic.. A kdyz jsem tam dal starej router tak vsechno v pohode...
Naposledy upravil nitram47 dne 22. 1. 2010 22:04, celkově upraveno 1
Důvod: edituj
Dalkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike-biker 22. 1. 2010 21:35

Používej EDIT: :!:
Na XDA je drtivou většinou vše v EN, ptz. Čeština je stejně v kurzu jako Papuánština. :lol: . Kromě zpomalení systému a pár bugů nepřináší jedinou výhodu a nikdo se s ní nebude dělat. Holt se musíš smířit s tím, že to není světový jazyk.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hasufeal 8. 4. 2010 22:07

Zdravím, momentálne vlastním nokiu n82, ale mám možnosť vymeniť ho za xperiu x1.čo vy nato ? podla mňa sa mi to oplatí...o xperii som vždy snil :)..len dúfam že bude v poriadku,i ked radšej by som bral x2...

a počul som že do x1 je možné nahrať sw z x2,je to pravda ?
hasufeal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 9. 4. 2010 11:43

Neměnit !!! X1i je ŠMEJD. Pomalá, nespolehlivá, s mizernou kvalitou. Tenhle telefon byl mě a potažmo i Sony Ericssonu čert dlužnej.

a) praskají kryty
b) nedobíjí se z USB
c) samovolně si restartuje hodiny a zpožďuje se.
d) zamrzavá, nereaguje na dotyk
e) Wi-fi nezachytí signál tam kde ho NB chytí...

Nekupuj si to... Já jsem z Xperie tak rozmrzelý že čekám jen na to aby tam bylo tolik chyb že za ni dostanu peníze zpátky a koupím si místo ní něco co funguje...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 9. 4. 2010 13:02

No tak kritický bych zase nebyl, měl jsem jí skoro rok.
Kryty praskají, to je pravda, ale není to tak dramatické! Že se nedobíjí s USB snad nevadí, ale nejsem si jist, mělo by to jít nastavit! S hodinami jsem neměl žádné problémy! Občasné zamrznutí mě potkávalo u všech smártů, jedinou vyjímkou je HD2, tam se mi to ještě nepovedlo. 8-). A s WiFinou to nemyslíš vážně, že ne? :shock: . Nesrovnávej nesrovnatelné! V Notesu je anténa jako kráva, jinak citlivost v Xperii byla slušná!
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 4. 2010 13:06

Já bych do takové výměny šel. X1 má co nabídnout i dnes, po bazarech je za dost dobrou cenu
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hasufeal 9. 4. 2010 16:26

dakujem za názory....
no ja som fanušik technických hračiek tak prečo nie...
ale k inej veci som chcel.môj kus je pravdepodobne poškriabaný niekde na klávesnici...bol sa pýtať u nas v obchode s mobilmi,ale vraj je k dostaniu iba predný kryt a kryt batérie...viac nie...aj tie dokopy za cca 40 €.Ale bol som u môjho známeho a ten mi povedal a odporučil, že mi môže za 5 € zohnať maketu toho telefonu a z nej by to malo ísť vymeniť,že makety sú vlastne len przdne púzdra..ma to už na nejednom odskúšané vraj...napr aj na n97...čo vy nato ??? resp ten kryt je niekde k dostaniu ?
hasufeal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 9. 4. 2010 17:53

Vidíš - měl jsi ji a už nemáš :)

Kryty praskají ale není to nijak kritické ? Hm, takže jak to že mi prasknul už 2x ? Nemělo to náááhodou být jen u první série ?

Z USB se nabíjela normálně, ale najednou to prostě nejde... svítí že se nabíjí ale ve skutečnosti se nenabíjí - vůbec !!!

Občasné zamrznutí ? U mne je to zcela pravidelné.

Plus má po loňském nahrání českého FW v prodejně v Paládiu (už tam není) špatně namapované klávesy, takže při stisku ENTER se někdy místo toho napíše ď nebo co to je kýho výra za písmeno....

Modlím se aby se na ni vyskytly takové vady že za ni dostanu peníze zpět, protože ten krám nechci už vidět, prej královna telefonů, pchéé, museli se tehdy pořádně zbláznit, koupil jsem i ji kvůli hype na mobilmanii a never more :(

Špatná konstrukce, špatný firmware, moje čtyři roky stará Nokia 6230 vypadá jako by pořád vyjela z fabriky a xperia je popraskaná a poškrábana...

Je to šunt.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka