jacktalking píše:Majkl vP.: pokud vyloučíš přístup k "hejblatům", čipům a podobně, předejdeš i problémům při reklamaci. Pokud se to dá otevřít, snadněji se v tom lze vrtat, tím spíš se do toho napráší,... Řešil bych to jako iPhone - otevřít jen v servisu (SIM a paměťovka přes dvířka).
Já mám s tímhle systémem výměnných krytů několikaletou zkušenost u Nokie, vím jak to funguje. Sundáním toho krytu ses k žádným čipům a hejblatům nedostal. Kdyby s tím byly takové problémy, nepoužívalo by se to už cca 11 let. Bývalo to ale typické pro mainstreamové modely, odkud to vymizelo, protože se pro okrytování začly používat kovy.
Pokud by to mělo být řešené jako iPhone, tak jen za podmínky, že se pod to nedostane nános prachu jako u K750, které nebylo po roce užívání na sluníčku vidět na displej a narozdíl od Nokií jsem si ji prostě nemohl rozebrat a vyčistit (on to za mě nakonec udělal někdo jiný, protože jinak by ten telefon prostě nešlo používat).
Teď tu mám D750 a je to ten samý případ - před displejem leží už tolik prachu, že nemůžu mít ani nastavené světlé schéma, protože je na něm všechen ten binčus vidět. A vedle ní o mnoho let starší rozebíratelné Nokie mají pod krytem čisto. Jen dávám přenost tomu, co je pro mě jako běžného uživatele pohodlnější, to je snad logické.