Hry jsem zatím moc nezkoušel, spíš se rozkoukávám v systému, od dob Symbianu 7 se toho dost změnilo.
Ale z her, marble maze 2 a zuma jedou bez nejmenších problémů. Další co jsi zmiňoval, zkusím.
Já jsem s ním nadmíru spokojený, hlavně design je úžasný, v rukou vypadá podle mě lépe než na fotografiích a videích, a hlavně pocitově, v rukou prostě sedí. Navíc psaní "naležato" na fs qwerty, oběma palci, je skvělé. Z toho pohledu je umístění čočky vyřešené velmi dobře. Navíc je docela malý, na živo působí hodně subtilně. (ale tohle jsou dost subjektivní pocity)
Důležité je, že systém je velmi svižný. Funguje většina aplikací určených pro N5800 (z těch co jsem zkoušel)
Taky jsem měl ve výběru ještě "ne-omnii hd" ale zvolil jsem Vivaz kvůli tomu že ho ještě nemá každý. Podstatná výhoda je i menší velikost.
A abych jen nechválil, napíšu i drobnosti co mi vadí. Dodaná sluchátka jsou vyloženě nanic. Krytka usb konektoru překáží při zapojování kabelu, a třeba držet stisklé tlačítko a přitom připojovat kabel je docela umění (to je potřeba při aktualizaci fw).
Závěr: Rozhodně bych ho koupil znovu.
Teď jdu zkusit aplikace co jsi vyjmenoval.