Sony Ericsson Vivaz - 8MPx se Symbianem a HD videem

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod daliborh 18. 3. 2010 14:04

Pupu:
jde vybrat 5 z asi 7 možných obrazovek, ale není tam nic s kalendářem či úkoly. Doufám že se časem něco objeví, minimálně flashový věci tam jdou, tak to snad někdo vymyslí. (zatím jsou tam dvě flashové ukázky, akvárko s hodinama a bourání cihliček - arkanoid)
daliborh
Junior

Odeslat příspěvekod Pupu 18. 3. 2010 14:52

Ok, ten standardni kalendar ma takova ta titirne mala okenka s cisly jako klasicky v S60 5th nebo je to od SE nejak predelany?
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 18. 3. 2010 15:17

Na SEManii psali, že tam jdou události z kalendáře na plochu, ale nejde to přes plochu SE, musí se zapnout v nastavení jiná, ta Nokiácká.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pupu 18. 3. 2010 15:21

JJ, to ja vim, to je ten default, jenze ja prave chtel tu SE (zda se mi lepsi) a k tomu i ten kalendar, nechapu, proc to v SE zase nikdo nedomyslel.

Kdyz se tam teda nahodi to S60 5th defaultni prostredi, je to jak na 5800 nebo jsou tam i ty widgety jako ma trebas N97? Muze to plz nekdo ozkouset? Shanim pro otce nejake kancelarske zarizeni s qwerty a Vivaz Pro se zda jako dobra volba, jen ten kalendar mi vadi.

Jeste me napadlo, funguji u toho taky ty klasicke veci jako je vypnuti zvoneni/budiku otocenim vzhuru nohama?
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod daliborh 18. 3. 2010 16:02

Pupu: kalendář má titěrná malá okénka s čísly, ale nemám problém trefit se palcem. Obecně mi kalednář přijde velmi dobře vyřešený.

Ta nokiácká verze má položky z kalendáře, ta od SE ne. Widgety zkusím, pokud tedy přijdu jak na to. Ale nehodlám to používat, spíš budu doufat že tohle SE ještě dořeší. Nicméně do kalendáře se dá dostat hodně rychle, takže mi ani moc nevadí že to není přímo na ploše.

Otočením displayem dolů lze: ztišit zvonění při volání a odložit buzení (ne vypnout, jen odložit)

EDIT: pokud jsem nic nepřehlédl, tak widgety nejsou. Zkusil jsem nějakou aplikaci "Comming Next" určenou pro N97, sice se nainstaluje, ale vůbec nefunguje.
daliborh
Junior

Odeslat příspěvekod nxau 18. 3. 2010 17:27

daliborh: Nemáš na sebe, prosím, nějaký bližší kontakt (ICQ či mail)? Nejsem v tomhle moc zdatný a v podstatě nevím, co si mám zkontrolovat a kde to najít z toho co si napsal. Díky.
Siemens C10 -> Alcatel OTCdb -> Sony J5 -> Nokia 3510i -> Siemens M65 -> Samsung E720 -> SE W850i -> SE Vivaz Moon Silver -> Sony Xperia S
nxau
Junior

Odeslat příspěvekod lagca 18. 3. 2010 17:38

Mám takový dozat .. vím, že to není nic podstatného ... ale zajímalo by mě zda Vivaz při psaní smajlíků dělá grafické čumáčky nebo jen znaky se závorkama. Případně zda to jde nějak nahrát ... díky za odpověď
lagca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod daliborh 18. 3. 2010 18:31

lagca: minimálně v smskách při psaní vytvoříš smajlíka jen ze znaků, a takový i zůstane (obrázky tam nejsou). Ani v menu nevidím žádnou možnost vložit předdefinované smajlíky, vkládat lze jen předdefinovaný text.
daliborh
Junior

Odeslat příspěvekod badirka 19. 3. 2010 15:23

ten design telefonu mi,az na zadni stranu,vic nez obvykle pripomina LG KU990 Viewty :))
badirka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vikkitta 19. 3. 2010 15:51

No trošku sa podobá na viewty, ale vivaz má modernejšý dizajn, a ani veľkosť kamery nie je taká orbitálna ako pri LG! ;-)
vikkitta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baran1988 19. 3. 2010 15:59

tenhle telefon mel vijit minimalne pred pul rokem aby konkuroval v HD-ku,dneska uz bych bral len androida
Baran1988
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod daliborh 19. 3. 2010 19:56

Tohle je už ale otázka OS, tu by si člověk měl rozhodnout jako první, a o tomhle telefonu (nebo o i8910, atd.) přemýšlet až si ujasní že chce symbian.
Ne každý totiž podporuje Google, někdo může chtít vyloženě symbian.
daliborh
Junior

Odeslat příspěvekod Foxxus 20. 3. 2010 22:02

daliborh: tak co jak ti bezi telefonek? Nezamrzava? Je sviznej? A co hry, jenoom me zajima jestli jdou plynule... :roll:
Foxxus
Junior

Odeslat příspěvekod daliborh 20. 3. 2010 22:25

Jede pěkně, zatím se mi sekl jednou, ale to asi byla moje chyba. zkoušel jsem soft na navigaci a v bytě to nechytlo signál a trošku se to kouslo. Ale jinak jede pěkně a svižně.

Hry mi zatím jedou všechny, a závodní hry jsou super, akcelerometr je hodně citlivej.

Výdrž na baterku taky vypadá dobře.

Pořád koupě nelituju, bral bych ho znovu.
daliborh
Junior

Odeslat příspěvekod Foxxus 20. 3. 2010 22:36

tak to je fajn... :-)) a zkousel si nejakej slovnik? treba jako aj-cj a cj-aj jestli tam nakej jde... a odkud to stahujes, z OVI storu? A primo z mobilu (mas internet) a nebo pres PC? :nenapadne
Foxxus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka