XPeria mini a XPeria mini pro: nástupce oblíbených X10 mini

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 21. 10. 2011 11:51

Dong píše:Do pul roku od koupe plati na reklamaci jiny rezim, pri uznane reklamaci se muzes rozhodnout, zda ti mobil opravi nebo budes chtit odstoupit od smlouvy (nebo vymenit za jiny).

Díky za radu, uvedu to při reklamaci, že požaduju peníze zpět... Jen si troufám říct, že v tomto případě mě reklamaci neuznají :-( Pokud ano koupím zcela nový kousek a nebo si pořídím NEO
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 21. 10. 2011 12:11

Dovolím si oponovat tomu co píše Dong - v případě nového zařízení se stářím do 6 měsíců je možné skutečně žádat o nestandaradní výměnu, ovšem pouze za nový kus stejného typu tel. Není možné žádat o odstoupení od kupní Smlouvy (tj. vrácení peněz - to jde až na základě tří stejných nebo čtyř různých uznaných záručních oprav)
pro případné oponenty podotýkám, že podobné případy řeším v podstatě denně a tyto informace mám opakovaně ověřeny přes firemní právní oddělení :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 21. 10. 2011 12:13

Do 6 měsíců můžeš od smlouvy odstoupit (vrácení peněz), žádat opravu nebo výměnu za identickou věc
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod Dong 21. 10. 2011 12:45

ja zapomnel, ze v zakone jde o slovickareni, takze:
40/1964
§ 616

(1) Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad. 4)

(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá. U potravin musí být vyznačeno datum minimální trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum použitelnosti. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla předvedena.

(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.

(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

(tzn. ze hanysek ma pravdu)
Dong
Dong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 21. 10. 2011 15:44

Tzn., že nemůžu rovnou žádat o vrácení peněz? Pokud ne budu požadovat alespoň o výměnu přístroje
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod def86 21. 10. 2011 17:21

Můžeš žádat rovnou o vrácení peněz. Buď budeš chtít vrátit peníze nebo výměna za jinej kus stejnýho výrobku. Pozor ale jednu věc. Musíš to říct hned při předání telefonu firmě, jinak to vezmou jako klasickou reklamaci a na tvoji jinou pozdější žádost nebudou brát zřetel. I na posouzení tohohle mají 30 dnů. Uveď při vrácení telefonu, že jde o rozpor s kupní smlouvou a že žádáš vrácení peněz/výměnu tel. (vyber si podle svého). Rozpor s kupní smlouvou znamená, že se má za to, že firma ti zboží prodala se závadou (ta, která se objeví do 6 měsíců). To je podle zákona, nenech si nakecat něco jinýho. Klidně sem pak zase napiš.

-- 21. 10. 2011 18:24 --

Žádat rovnou o vrácení peněz = požádat o vrácení peněz při vrácení telefonu v souvislosti s rozporu s kupní smlouvou. Peníze ti ale vrátí ale až po posouzení, na který mají 30 dnů. To abychom si rozuměli :-)
def86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiniPro1 22. 10. 2011 16:24

kedy prosim bude update firmware na tento smartpohone ? :D
MiniPro1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdenek sport 22. 10. 2011 17:26

Včera jsem aktualizoval mám ho z volného obchodu cz :D .Jinak zatím zatím trošku rozpaky do teť nou problém ale po aktualizaci se snížila výdrž baterie třeba dnes za 3h o 40procent a ani jsem na něj nešáhl >:-( a v ukazateli co spotřebovává baterku byli kontakty 79 procent :-S a já vůbec nechápu jako co to je ani jak je zastavit nebo jestli se jen náhodně sekly někde v systému.Budu to dále sledovat ale s původním firmwerem 2.3.3 šel jak z praku ale tohle mě trošku rozladilo protože jsem nenašel žádné vylepšení až na nepotřebné 3D blbosti 8-S
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod MiniPro1 22. 10. 2011 17:52

a ty maš model SK17i (Xperia mini pro)
MiniPro1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sony.j 22. 10. 2011 17:55

Právě aktualizuju na android 2.3.4 mám mini z volného prodeje.. 8-D Telefon musíte napojit na pc v telefonu se aktualizace nezobrazí..
Sony.j
Junior

Odeslat příspěvekod MiniPro1 22. 10. 2011 18:01

pre mini pro ešte aktualizacia asi neni čo? :(
MiniPro1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 22. 10. 2011 22:09

Takže jsem se vrátil z Ostravy..Telefon jsem reklamoval a nejprve požadoval vrácení peněz, že si zakoupím telefon jiný u Setosu.. Údajně byl tento zákon změněn, nakonec jsem se dozvěděl, že jsem byl pracovnicí SETOSU obelhán.. Mám tedy uvedeno alespoň, že žádám o výměnu telefonu za nový.. Jsem tedy zvědav, jak se k tomu postaví servis a zda-li budou mít na skladě vůbec černou xperii... musí mě vydat stejný kus..tzn. i barevně.. Dále mě zajímá zda-li telefon se servisu pošlou jako nový v originál krabici.. nebo pošlou samostatný telefon? Pokud samostatný, tak je ovšem nepřevezmu, protože nový nebude a bude to pouze nějaký repas... A na to jim s prominutím seru..

Sony.j: jak to tedy má být? co jsem odpozoroval, tak telefony prodáváš? Musí přece přijít nový originál zabalený.. a max. co mě nedají nového tak je nabíčka a sluchátka..
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod Sony.j 22. 10. 2011 22:29

Jestli ho budou měnit měnit za novej tak ze servisu příjde tzv . dobropis a v prodejně ti dají originál zabalený telefon který budou mít na skladě. Jinak telefony neprodávám dělám na reklamačním oddělení u jednoho z českých dodavatelů elektra.
Sony.j
Junior

Odeslat příspěvekod dr._lukas 22. 10. 2011 22:38

Dík moc za odpověď :-) S mobilama asi neděláš co? :-))
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod Sony.j 22. 10. 2011 22:39

No to taky co příjde třeba se to fotí nebo reklamuje tak se mrknu :-)
Sony.j
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka