Sony Xperia Sola - smartphone s bezdotykovým ovládním

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod obluda zelená 13. 3. 2012 14:33

Společnost Sony Mobile dnes představila nový smarphone Xperia Sola, známý dříve pod k)odovým označením Pepper. Vyznačuje se zajímavou technologií floating touch™, určenou pro beztokyvé ovládání internetu. Možnosti tohoto ovládání by se měly v boudoucnu dále rozšiřovat. Rovněž disponuje NFC a v balení naleznete rovnou dva Smart Tags. Pozitivní zprávou je také přítomnost microSD slotu. HDMI ovšem nemá.

Obrázek

Specifikace:
rozměry a hmotnost: 116 × 59 × 10 mm, 107 g
3,7” Mobile BRAVIA Engine 480 × 854 bodů
Funkce Floating Touch pro prohlížení internetu
Funkce NFC a příslušenství Xperia SmartTags 2 ks v balení
1GHz dvoujádrový procesor ST-Ericsson 8500
Android 2.3 Gingerbread, bude aktualizována na verzi 4.0 (Ice Cream Sandwich) během 2. čtvrtletí 2012
5Mpx fotoaparát s autofokusem
8 GB vestavěné paměti (pro uživatele 5GB, MicroSD (až 32 GB)
akumulátor s kapacitou 1 320 mAh
barvy: bílá, černá, červená

Odkazy:
http://www.sonymania.cz/view.php?cisloclanku=2012030015
http://blog.se-nse.net/sony-announced-x ... on+Blog%29
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1319926
http://mobilenet.cz/clanky/sony-xperia-sola-predstavena-bezdotykovy-displej-prichazi-8802
Naposledy upravil obluda zelená dne 13. 3. 2012 18:04, celkově upraveno 1
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pauletak 13. 3. 2012 18:03

Budoucí náhrada za mojí Xperii Arc. Krásnější dvoujádro nenajdu... :)) :D
pauletak
Junior

Odeslat příspěvekod wheatley 23. 4. 2012 20:00

Taky po ní do vzdálenějšího horizontu koukám, ale třeba se ještě něco objeví. Stačila by Xperia U, ale 5GB je prostě málo a navíc stále paměťové karty upřednostňuji před věstavěnou pamětí, už z důvodu přenosnosti dat.
Peugeot 306 Break 1.4 55kW
wheatley
Junior

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 4. 2012 22:05

Taky po tomto telefonu koukám.. doufám, že ho dá Vodafone do své nabídky za rozumnou cenu ;-) Hlavně bych už rád početl nějakou recenzi, ale mobilmania.cz je o ničem a mobilenet.cz zatím taky nic, i když recenze mají jako první
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod retrocrew 30. 4. 2012 13:29

Tady je rozbalování a obsah krabičky :-)

retrocrew
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 5. 2012 09:20

Obchod se šedivkami max-shop.cz už ji má v nabídce v černé, bílé a červené za 6790 korun http://www.max-shop.cz/sony-xperia-sola-mt27i-black
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod obluda zelená 16. 5. 2012 21:46

Ode dneška i v oficiálním prodeji.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 1grdecoca 25. 5. 2012 20:17

Zdravím,
tak co, už má někdo první zkušenosti?

Vybírám nový telefon už pár měsíců, jsem rozhodnutý pro SE, ale rozhodně ne pro typ...začal jsem na mini(minipro) přes neo V, Arc S až teď k sol, který mi vyhovuje především svými rozměry (arc s je moc na me) a zpracováním...a vlastne i cenou. Škoda absence HDMI, ale to uz bychom chteli moc, to je jasne, vyssi telefony musi mit neco navic...

A v te bile...to je nadhera uplna :-)
1grdecoca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vg38 2. 6. 2012 14:00

Mám ju dva dny.
Klidně se ptej.
vg38
Junior

Odeslat příspěvekod SeTTi16 6. 6. 2012 17:16

Dobrý den,
ve videorecenzi ze smartmanie autor ukazuje takový světelný pásek pod spodním okrajem displeje a říká, že slouží k signalizaci. Chtěl bych se teda zeptat majitelů tohoto telefonu, jestli pásek bliká nebo svítí při zmeškaném hovoru nebo příchozí sms. Díky
Sony Ericsson C510
SeTTi16
Junior

Odeslat příspěvekod vg38 6. 6. 2012 21:28

Nevšiml jsem si toho.
Ale rozhodně svítí dioda nad displayem.
vg38
Junior

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 6. 2012 22:02

Dnes jsem si hodinku hrál s tímto telefonem.. takže bezdotyk se zatím nekoná..mě prostě nešel.. Tagy jsou v balení pro oficiální český trh 4 a v krabici naleznete i kožené pouzdro.. Takže pozor, kdo si tento kousek zakoupí, tak požadovat jak pouzdro, tak 4 tagy..kdo prodává se dvěma, tak krabici vykradl!!!
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod vg38 20. 6. 2012 07:10

Bezdotyk funguje zatím jen na tapětě a v prhlížeči. V prohlížeči je ho třeba zapnout.
V balení je z neobvyklých věcí ještě aj fólie na display, hadřík a redukce microSIM na miniSIM.
Co víc je potřeba?
vg38
Junior

Odeslat příspěvekod LovecDuchu 20. 6. 2012 13:36

Mohl by mi nekdo zjistit idealne s nejakym porovnanim, jak kvalitne hraje do sluchatek? Diky moc. :-)
LovecDuchu
Junior

Odeslat příspěvekod dr._lukas 20. 6. 2012 14:08

do sluchátek jsem ho nedával..ale hudba přes repráček mě příjde stejně slabá jako na xperii mini.. nevím, proč nedělá Sony tak hlasité mobily jako je kousek Live Walkman.. problém hlasitosti je hlavně při schování telefonu do pouzdra a následné vyzvánění.. Kolikrát jsem musel volat zpátky, protože jsem telefon prostě neslyšel :-(
dr._lukas
Junior

Další stránka