Sony Xperia M / M dual

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KatyC 24. 11. 2013 10:48

Zdravím,
chci si udělat radost a brousím si zuby na dvousimkovou verzi.
Je tu ale jeden zádrhel - zatím jsem ji nikde nenašla ve fialové verzi. Je/bude nějaká šance se k ní dostat?
Díky, K.
Jsem lama. Ale učím se ;-).
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod Steve4 25. 11. 2013 07:02

to se musis zeptat u prodejcu :)
Steve4
Junior

Odeslat příspěvekod Steve4 27. 11. 2013 07:02

fialova verze dualsimu, podle toho co jsem cetl, by byt nemela.
Steve4
Junior

Odeslat příspěvekod copper 27. 11. 2013 08:19

Fialova (purple) coby dualSIM existuje. Neni zluta, ta je jen singleSIM.
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KatyC 27. 11. 2013 08:39

Zdravím,
tak prodejce zkouším kontaktovat, odpověď je vždycky - sledujte naši nabídku, momentálně nemáme, ale nevíme, kdy a zda mít budeme.
Jediné, co jsem se dopátrala, že by mohl být fialový kryt na baterii, ale až nejspíš začátkem roku a ještě bez záruky.
Když já ho fakt chci...
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod Leir 3. 12. 2013 10:42

Dobry den,
Uvazuju prave nad Xperii M ovšem vnitřní pamět pro uživatele 1,6 GiB mě celkem odrazuje, zvlašť kvuli toho, že udajně není možne instalovat na kartu. Na druhou stranu jsem našel nějake navody jak by to šlo. K me otazce:
Jak těžke, je u xperie M (připadně android obecně, nevim jaky tam je rozdil) zařidit aby se aplikace daly instalovat a spouštět z karty? Nebo je lepší koupit Xperia L ktera ma větši interní pamět?
Leir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 4. 12. 2013 11:55

Mělo by to jít rootnout a prohodit paměti, že by se paměťovka tvářila jako vnitřní paměťová karta. Víc k tomu nevím, kdysi se to řešilo na fóru http://xperia.cz, co vím, tak v témetu o Sole.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Leir 4. 12. 2013 23:57

Moc děkuju za reakci a nasměrovani.
Na (http://forum.xperia.cz/viewtopic.php?f=81&t=7961) jsem našel nějaky postup. Přidavam to tady, kdyby někdo take tapal. Vypada to na velice jednoduchou zaležitost, proto to s tim M zkusim.

Ještě jednou děkuju.
Leir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KatyC 5. 12. 2013 09:23

Zdravím,
omlouvám se, že zase prudím s tou fialovou, ale objevila jsem toto:
http://www.mobiltel.cz/inshop/scripts/d ... &level=737
Trochu mě zarazila cena i ta červená věta nahoře - pokud není telefon oficiálně distribuován, jak to, že má české menu i manuál?
Díky, K.
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod Imperator Frog 24. 1. 2014 09:31

Ahoj, může mi prosím někdo napsat, zda telefon po připojení k pc bez jakéhokoliv softwaru mohu normálně obsluhovat jako mass storage zařízení? Nemyslím nějaký backup zpráv apod, ale prostě nahrát si tam hudbu, stáhnout obrázky apod. Plánuju nový telefon okolo 5000 s androidem a tenhle se mi zatím líbí. Jen škoda toho displeje, amoled je o něčem jiném, nebo aspoň ISP. Ale holt důležitější je odladěný systém no a to Sony má. Díky moc předem.
Imperator Frog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 26. 1. 2014 12:05

Dnešní telefony s Androidem nemají Mass Storrage, ale tzv. MTP, se kterým ale Windows umí pracovat. A navíc, té paměti tam není nějak moc, takže se nákupu paměťové karty nevyhneš a potom to můžeš řešit přes čtečku karet.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Imperator Frog 27. 1. 2014 15:08

Ok, díky za vysvětlení. A ten mobil, vyplatí se za tu cenu, nebo mám radši zkusit jinej? Pořád jsou problémy s tím displejem a modrofialovým zabarvením jak někde psali? Zkoušel jsem ze Sony dostat odpověď, co je pravdy na různě kvalitních displejích v rámci různých trhů, ale bohužel zatím marně:(
Imperator Frog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 28. 1. 2014 18:27

Já bych si radši vzal místo Xperie M Xprerii L. Cena je nepatrně vyšší a mezi hlavní výhody patří větší intení paměť. A také fo´ták by měl být trochu lepší. Pokud tedy netrváš na DUAL SIM.
CO se týká displejů, já jsem četl několikrát o různých highend modelech, že má Sony více dodavatelů a kvalita se liší dle dodavatele.

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod O2Man 1. 2. 2014 11:27

Dobrý den,

prosím o radu. Zakoupila jsem si mob.tel. Sony XPERIA M. Vždy jsem měla Nokii a ctěla jsem něco podobně jednoduchého. Bohužel jsem se ale v tel. vrtala tak, že teď se mi nezobrazují přijaté SMS. Pouze mi bliká dioda, jinak žádné upozornění. Můžete mi prosím někdo poradit jak nastavit? prolezla sem snad celý tel a na nic jsem nepřišla :roll:

Moc děkuji za info Lenka
O2Man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Imperator Frog 10. 2. 2014 09:08

Tak už ho týden testuji a je úžasný. Svižný, bez restartů apod. Jediné co mě trochu mrzí je, že fialové zabarvení modrých ploch obrázků se mu nevyhnulo. Ale tak třeba to vyřeší nějaký update.

Ale stejně jako dotaz nade mnou se ptám i já: Není možné nastavit u sms jiné oznámení než jen blikající diodu + vibraci resp. zvuk? Byl jsem zvyklý celá léta na rozsvícení displeje a nějakou informaci na lockscreenu. Ani jedno z toho jsem zatím nenašel. Je to asi o zvyku a s ohledem na baterii to je možná i výhodou, ale nastavit by to snad proboha někde mělo jít ne?:D Takhle mi jednou za poměrně dlouhou dobu bliká ledka a v liště mám mikroskopickou ikonku zprávy.

Pak mám ještě dotaz k aktualizaci aplikací a vůbec jejich stahování z google play. Ač mám někde nastaveno, že se to bude dělat jen přes wifi, pouští se to samo i jen přes datové služby. Jde to nějak opravdu zarazit, nebo je to nastavení je úplně k ničemu? Za den jsem si díky tomu vyčerpal skoro celé FUPko.

A ještě poslední věc, foťák. To že není žádný superkvalitní, to je v pořádku. Ale nechápu, proč při aktivaci blesku a nechaném automatickém vyvážení bílé barví fotky do modra. Dělá vám to taky tak? Já musím nastavit wb na žárovku (nebo zářivku, teď nevím), aby to nedělal. Ale teda tohle mi přijde nějak špatně. Co myslíte vy? Ale jinak jsem rozhodně spokojen a po stránce používání k běžnému životu je telefon rozhodně super. Za ty peníze rozhodně lepší asi není, kor pokud nechci Samsunga.
Imperator Frog
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka