Sony XPERIA Z1 Compact - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bhall 7. 7. 2015 12:22

Zdravím,

hledám pouzdro na tento telefon. Něco ve stylu řady pouzder Krusell Luna:

https://www.alza.cz/krusell-luna-3xl-ce ... 288197.htm

Může mi někdo něco doporučit co bude rozměrově dobře sedět?

Díky
Bhall
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Žulda 8. 7. 2015 08:36

Koupil jsem v Datartu, kožené, za necelé 400. Název nevím, ale mají tam velký výběr.
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod Bhall 8. 7. 2015 11:28

Někdo jiný může něco konkrétního doporučit?
Bhall
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucabr 16. 7. 2015 07:49

Ahoj, potreboval bych novy tel. a vyber padl na Z1/Z3 compact. Zvazoval jsem jeste S5 mini, ale asi to neni dobrej napad, prilis mnoho neduhu. Rad bych se dotazal vlastniku na kvalitu displeje ve smyslu poskrabani - na me soucasne lumii 620 neni ani skrabanec a nosim ji standard v kapse - bez klicu a minci, folii nemam. Cili jestli Z1/Z3 ma neco jako gorillu ci nejaky jeji klon. Jde mi hlavne o to, aby telefon fungoval, nerestartoval se sam o sebe, nesekal se, slo na nem telefonovat, psat sms a fungoval dobre net (LTE). Jak jsem pochopil, tak Z3 pro me asi nema cenu a dost by mi vadila ta krytka na konektoru, pod vodu jit neplanuju. Nezbytnosti bude patrne tez nejaky obal/samolepka na zada, prej se hned poskrabou. Diky za rady.
Lucabr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pcwifi 16. 7. 2015 08:23

me n-asrala ted Z1C, prasklo celni sklo, placena oprava... a uz sem misto po placeni opravy silhal po prave S5Mini. Hele na kazdy telefon lidi nadavaj, to si tak nesmis brat... celni sklo Z1C je dost odolne, podrape se o tom zadna ale odolne je pomerne dost. Navic je na nem kryci folie uz od Sony co se da pripadne sundat. Zadek je ale uplny pruser, kazdy skrabanecek na nem vidis. Z3C bych volil pokud bych mel ty kacky navic proti Z1C.
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod Lucabr 16. 7. 2015 10:23

Ja prave kupoval vetsinou telefony do 5k jako spotrebku. Vlastne vetsinou prestaly fungovat v rozumnym rezimu diky par aktualizacim systemu. Na zacatku pohoda, ale s kazdou dalsi aktualizaci zmena spise k horsimu. Bud systemove pozadavky nebo neodladenost. Kacky na Z3 jsou, nicmene kdybych vedel, ze dostanu navic neco, co vyuziju, tak proc ne. Porad nevim, do ceho jit, jestli treba nejsou ty zada na Z3 lepsi, i kdyz to jde zase vyresit tou folii - folie a obaly nesnasim. Oba jsem videl a na rovinu, jsou to proste telefony, rozdily bohuzel nevidim. Ma treba jeden z nich lepe vyresene šasí, aby to nebylo rozvrzany? Nekde jsem cetl, ze Z3 nema Alu ram proti Z1. A taky ta krytka na Z3, kterou budu porad vyndavat kvuli nabijeni, takze to pocitam skonci odpadnutim. Na tu jsem se zapomnel detailne podivat.
Lucabr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bolojang 16. 7. 2015 10:53

Z1c má záda plast, z3c sklo. Co je lepší si rozhodni sám. Z1c se velice snadno poskrabe jak zepředu tak zezadu. Fólie na displeji není moc odolná a ten plast vzadu už vubec ne.
Tempered glass na displej, a fólie na záda v případě z1c je dle mě nutnost.
Krytky na USB mají oba modely, a je určitě lepší pořídit magnetický konektor pro nabíjení.
No a pokud ti nevadí rozměr displeje u z1c, spousta lidí v dnešní době pádel považuje tento rozměr za nedostatečný, a nejsi zrovna fanoušek novinek, klidně vem z1c.
bolojang
Junior

Odeslat příspěvekod Saxi 16. 7. 2015 12:26

Ahoj

Chtel bych znat Vas názor, pripadne zkusenosti............Jedu na exotictejsi dovolenou a rad bych vyzkousel natocit nejaka videa. Nemam zatim zadne zkusenosti, krome par desitek sekund nataceni v ruce s Z1 C. Jedna moznost je kamera ve stylu GoPro a nejaky drzak ( libi se mi na hlavu, ale budu spis natáčet za chuze, zadne kolo, nebo beh a tak ) a nebo vyuzit Z1C. Urcite nechci kupovat kameru za 10 tisíc a tak si rikam jestli by prave službu nejake kamery za 3 000 nezvladl stejne dobre i Z1C . Ale zase nevim, jestli jsou nejake drzaky pro Z1 C krome selfi tyce. Zase mit mobil na nejake celence na hlave je asi taky blbost....tak ja nevim :D
Diky vsem za nápady.
AMD Phenom X3 720 @ 3,21GHz | Gigabyte GA-MA770-UD3 rev.1 |A-Data DDR2 4GB 800MHz |Gainward HD 4850 GLH 512MB|Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W|Seagate Barracuda 7200.12 500GB | Cooler Master Elite | Scythe Katana 3 | Arctic-Cooling Arctic Fan 12L
Saxi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod perfektsunny 16. 7. 2015 13:04

Podle mě by ta selfie tyč stačila. Potom je ještě otázka, na jak dlouho jedeš. Jestli se vrátíš do 14 dnů,tak si před dovolenou kameru můžeš objednat přes internet a pak ji vrátit. :-D
perfektsunny
Junior

Odeslat příspěvekod pecikh 17. 7. 2015 11:12

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, při továrním nastavení tohoto telefonu, existují nějaké dobré rady , nebo si mám dát na něco pozor, či mohou nastat nějaké problémy? Jaké? Děkuji. Hodlám telefon vrátit do továrního nastavení ale mám z toho určitej respekt, nevím proč , možná proto že jsem to nikdy nedělal a možna na tom nic není . Ale ještě než to udělám tak se chci raději zeptat.
Za všechny věcné odpovědi děkuji.
pecikh
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 17. 7. 2015 16:56

pred tovarkem mejt vse Zalohovany je li co, zadna jina veda se nekona... a aspon 20% baterky rači 8-D
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod pecikh 19. 7. 2015 09:41

Zdravím a děkuji, ještě bych chtěl poradit, jak poznám konkrétně u tohoto telefonu zda-li se jedná o českou distribuci? Diky
pecikh
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 19. 7. 2015 10:10

mno tezka otazka... voditko muze byt to ze zarucak nevydava sam prodejce ve smyslu nejakeho obycejneho kusu papiru nebo za nej neni povazovana faktura / nakupni doklad. Prodejce je vzdy radeji kdyz zaruka je resena se servisem nez s nim, pokud ma uvedeno v podminkach, ze je vzdy nutno poslat telefon na RMA tam kdes ho koupil, tak to s-***** neofic dovozem. jina situace je pri zakoupeni u operatora, tam je zarucni list vzdy s jeho logem.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod pecikh 19. 7. 2015 11:03

Někde jsem slyšel že se to dá nějak poznat i podle IMEI čísla. Ale nevím jak má to číslo vypadat abych věděl če se jedná o českou distribuci. Nebo to číslo mám poslat někam na servis sony a ti mi podle toho řeknou zda-li se jesdna o českou distribuci?
pecikh
Junior

Odeslat příspěvekod Folkmy 19. 7. 2015 18:03

na krabicce je uvedeno CS, SK, PL
Folkmy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka