Sony XPERIA Z1 Compact - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 12. 3. 2015 23:37

Zdravím ve spolek, víte někdo, jestli když tento telefon nemá HW tlačítko "HOME", jde probudit ze zhasnutého displaye jinak než tím bočním tlačíkem? Např. Samsungy jdou "probudit" jak bočním tlačítkem tak tlačítkem "Home", ale jak je to u tohoto telefonu?
Díky moc
ricc4rd0
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 12. 3. 2015 23:51

probuzeni jen POWER tlacitkem, zadnym jinym. Volume + - ani Foto nedela nic... vic HW tlacitek neni k mani.
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 12. 3. 2015 23:58

díky za rychlou odpověď. sakra, tak to se musím dál zeptat, jestli má někdo tento telefon dlouho a nepozoruje třeba na tom tlačítku nějaké zhoršení reakce, jakože by časem mohlo odejít? plánuju tento telefon koupit na dýl než rok :-/ podle všeho to vypadá, že menší androidí telefony s dost dobrou výbavou a slušnou výdrží časem vůbec nebudou.
ricc4rd0
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 13. 3. 2015 00:12

me se sere cidlo priblizeni, proste mi zhasne display a pri oddelani od řepy uz nerozne pri / po hovoru, proc nevim 8-D tak pokazde musim macknout Power tlacitko aby se display rožhl. troufam si rict ze za den ho macknu tak 100x i vic a podle me to prezije "cely zivot telefonu". Mobil mam 9 mesicu, pred 3 menili celou zakladovou desku, tlacitko ale myslim ze ne.
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod Radmen 13. 3. 2015 08:42

K tomu power tlačítku - Z1C mám asi půl roku, jsem s ním spokojen, jen to tlačítko... někdy po 3-4 měsících jsem si začal všímat, že se divně mačká. Při zmáčknutí už necvaká. Prostě ho promáčknu. Pořád funguje, ale co jsem zkoušel na prodejně porovnat s vystaveným kusem, tak ten prostě v určité části "zmáčknutí" cvakne a nemusí se zmáčknout tolik. Jak říkám, všimnul jsem si toho časem a ani jsem si nebyl jistý, jestli to je závada či není. Teď to tlačítko jakoby promáčknu, zkusím to asi reklamovat, jen se mi do toho moc nechce, protože bych byl bez mobilu...
Jinak není problém s tím, že se dá zapnout jen jedním tlačítkem. Jen možná když leží na stole a chci zapnout displej by to bylo lepší s HW tlačítkem na přední straně (či možnost zapnout displej poklepáním), ale jinak je to tlačítko umístěno fakt dobře, když vezmu mobil do ruky, tak mám na tom tlačítku akorát palec.
Radmen
Junior

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 13. 3. 2015 09:24

hmm to je přesně ono, ještě když se k tomu přidá ten problém s proximity senzorem, které nerozsítí display po oddálení od hlavy, to pak se tlačítko musí používat 2x tolik. by mě zajímalo, kolik lidi má problém tím přiblížením-oddálením od hlavy.
ricc4rd0
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 13. 3. 2015 10:23

proslychalo se ze pry pomuze odlepeni nejake te kryci folie z displaye, pry i samo sony toto nejak radilo, ale to vidim jak posledni moznost...zatim me to extra nesere 8-)
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod Radmen 13. 3. 2015 11:17

Před Z1C jsem měl Desire X, které se taky zapínalo pouze jedním power tlačítkem a to vydrželo v pohodě, tam byly zase jiný problémy, který mě neskutečně štvali.
Problém s proximity senzorem nemám, akorát zrovna včera jsem se při hovoru natočil na stranu a asi nějak blbě oddálil mobil od hlavy a tváří ukončil hovor. Ale to bylo poprvé.
Radmen
Junior

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 13. 3. 2015 11:39

To risknu a koupím, pošetřit tlačítko se dá aplikacema "vypnout display", "nezamykat display" a probuzení obrazovky by snad mělo fungovat i pomocí "Proximity actions", za předpokladu, že bude fungovat správně ten Proximity senzor, ale pokud ne, telefon vrátím.
ricc4rd0
Junior

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 23. 3. 2015 10:05

tak pokud by to někoho zajímalo - telefon mám pár dní, takže několik postřehů:
- proximity senzor u mé z1C po oddálení od hlavy během hovoru funguje dobře
- různé aplikace pro probuzení displaye pomocí gest a proximity senzoru fungují jakž takž, ale dost vybíjejí baterii a navíc odhaduju, že takto nadměrným využíváním tohoto senzoru může brzo chcípnout. Proximity je podlě mě hlavně stavěn jen na dobu během aktivního hovoru, ne být aktivní třeba (skoro) celý den.
- aplikace vypnout display funguje dobře
- skvělá výdrž baterie
- na můj vkus moc vysoké rozlišení na malou úhlopříčku. tomuto displayi by víc "slušelo" 960x540. ještě když část displaye odříznou navigační ikony - dost nepříjemné.
- odeslané SMS zprávy mají narozdíl od Samsungů normální systém potvrzení o doručení zpráv. nevím, jak je to u jiných značek, mám na srovnání jen Samsung a Sony. zajímavá je taky možnost diktování a převod na text u SMS už v základu.
ricc4rd0
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 23. 4. 2015 18:36

Zdravím všechny majitele Z1c - já se po skoro 4 letech zbavil HTC Desire x a nelituji. Tedy zatím. Měl bych dva dotazy, na které jsem nenašel nikde odpověď.

Vestavěný kalendář ukazuje defaultně události - dá se přehodit do měsíčního pohledu? tedy aby na obrazovce byl celý měsíc hned na začátku? Nikde jsem na to nepřišel.

Vestavěný widget "oblíbení lidé" se při volání plní posledními volanými čísly a moji oblíbení lidé z něj pomalu mizí. Tedy pokud jim nevolám. Dá se tomuto nějak zamezit? V tomto směru byl jak kalendář tak oblíbení lidé na HTCčku výrazně lepší...

Díky za info.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 26. 4. 2015 01:44

Existuje ještě nějakej jinej držák s nabíjením než Brodit za 2 litry? Nemůžu nic najít.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jihra 27. 4. 2015 22:42

Zdravím lidičky. Jsem čerstvým majitelem Sony Xperie Z1 Compact. Jelikož jsem ale starší ročník a zrak už není co býval, tak jsem si chtěl nějak zvětšit písmo - respektive veškeré texty - na displeji. Prostě když chci s mobilem něco dělat, tak bez brýlí si ani neškrtnu - a to je na prd. V manuálu jsem ale nic o zvětšení písma nenašel. Je na to nějaká finta, nastavení nebo aplikace, která by to ošetřila?
Dík za jakoukoliv radu.
Jirka
Ať žije lehokolo a heavy metal.
jihra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guiz 27. 4. 2015 22:56

Tak jediny zvetseni textu je v: Nastaveni telefonu - Displej-Velikost pisma. Jinak velikost ikon a popisku zvetsit jde, ale potřeba si nainstalovat treba Nova launcher a v placene verzi se da carovat se vsim moznym. Treba i velikosti a rozlozeni ikon, popisky u ikon atd. :-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pcwifi 27. 4. 2015 22:57

nastaveni - display - velikost pisma
pcwifi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka