Čína špehuje skrz spyware na Tel. Xperia

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 30. 10. 2014 21:28

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bez ... i-tym.html

http://www.reddit.com/r/Android/comment ... ith_baidu/

http://forum.xda-developers.com/z3-comp ... u-t2921634

:grr: >:-(

Baidu = velký čínský podnik, znám hlavně vyhledávačem, který je jedinný povolený v číně, obchoduje se vším možným na internetu, reklamy mp3 apod.

Je vidět že jakmile se číňanům neustále neklepe přes prsty tak začnou dělat to co nemaj, jsem si myslel, že seriózní firma jako sony si toto ohlídá, proto nekupuju různé hauweje apod.
Předpokládám že SW sony vyvíjí někde jinde a ten amatérský způsob provedení odpovídá tomu že si to tam dali až v číně kde se vyrábí.

U mě jsem složku baidu také objevil, stahuji os monitor a uvidim https://play.google.com/store/apps/deta ... .osmonitor

Edit: Používá app my xperia která se nedá vypnout...
Screenshot_2014-10-30-21-38-16.png
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 30. 10. 2014 22:47

To je ale novinka, všichni špízujou a to dlouhodobě, takže bych byl v klidu Zdendo.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 30. 10. 2014 23:07

Aha takže je ok, že telefon svévolně posílá data do číny? :pozor To že do telefonu mají tajné služby vrátka pootevřený, s tím jsem se smířil. Ale soukromé společnosti a k tomu čínské kde se z daty nakládá velmi svévolně svá data opravdu nedám, k tomu když vůbec nevím která data se odesílají. Co pokud posílají i hesla atd. jak mi to vyvrátíš? :hm
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod ramses33 30. 10. 2014 23:27

Data získávají všichni a všude , normál, vždy´t používáš web vyhledávač a tomu někdo poskytuje data,bez oboustranné komunikace to nejde. Jen to někde nevidíš.. ^^
To bys nesměl mít PC, web. vyhledávač, banku, telefon s internetem, telefon bez internetu, pevnou linku, , automobil, atd... Zbytečné rozčilování..
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 30. 10. 2014 23:50

ehm... jak mě prosím špehuje můj automobil???

Ano data pochopitelně získávají všichni, ale většina společností (těch evropských, amerických) má pravidla jak s těmito daty smí nakládat a obvykle je dodržuje protože jinak má docela problém. A získává ta data která jim zadám nebo povolím používat. A to je podle mě docela výrazný rozdíl proti tomu že se cosi z mého telefonu posílá kamsi k někomu do číny. Ale tak co za chvilku budem mít všichni čip a všichni budou vědět všechno, přece nemáme co skrývat... :tleskani
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 31. 10. 2014 00:13

To je samozřejmě špatně! Sony to podělalo, když něco takového vůbec umožnilo.

To je také důvod, proč nikdy na jednom telefonu nebudu provozovat simku s potvrzovacími sms pro internetové bankovnictví a zároveň internetové bankovnictví.
A to na žádném systému. Vždy to bude zvlášť na dvou zařízení.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod malejarda 31. 10. 2014 09:05

Tomu ja rikam paranoia. :D
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 31. 10. 2014 09:15

Zdenecek5 píše:ehm... jak mě prosím špehuje můj automobil???

Ano data pochopitelně získávají všichni, ale většina společností (těch evropských, amerických) má pravidla jak s těmito daty smí nakládat a obvykle je dodržuje protože jinak má docela problém. A získává ta data která jim zadám nebo povolím používat. A to je podle mě docela výrazný rozdíl proti tomu že se cosi z mého telefonu posílá kamsi k někomu do číny. Ale tak co za chvilku budem mít všichni čip a všichni budou vědět všechno, přece nemáme co skrývat... :tleskani

TY jsi ale opravdu naivní. Ale s poslední větou souhlasím, bylo by mi to snad i jedno. A co se týká těch automobilů, mysliš, ze když budou osazeny nějakým systémem, jako např. Android, že nebudou odesílat data?? Dovol, abych se zasmál.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Veny (novy) 31. 10. 2014 09:20

Ten adresář sem v telefonu (Z1 Compact) měl, ale nic jsem v něm neviděl a smazat šel normálně "bez řečí" a ani po restartech a několikadenním používání se znovu nevytvořil...
Veny (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 31. 10. 2014 10:03

malejarda - ty tomu říkáš paranoia a vysmíváš se.
Já tomu říkám opatrnost. Nejsem naivní, programátora jsem dělal přes deset let, tak vím, co je možné, když nemám vše pod kontrolou ve stylu zdejšího přispěvatele ooooooooooo :-)

Takže ať každý postupuje po svém, ale doporučuju se nevysmívat jinému názoru na tuto problematiku a nenutit svoji představu o paranoie, která je vedle jak ta jedle.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 10. 2014 10:30

Zrovna dnes jsem vyděsil kolegu, který nafasoval telefon s Androidem, co všechno o něm zejména Google ví. např. jsem mu ukázal historii polohy https://maps.google.com/locationhistory/b/0
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Veny (novy) 31. 10. 2014 10:48

Myšpulín: Tak to je přeci jen trochu něco jiného. Je to známá a volitelná funkce a někdo to třeba i rád využije, takže proč ne... Já osobně ne, takže mám tuto "službu" vypnutou.
Veny (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malejarda 31. 10. 2014 10:54

Me by to nevadilo, kdyby to nezralo baterii.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 31. 10. 2014 10:57

Přesně tak, historie polohy vůči google (nikoli vůči operátorovi přes vysílače, ale to je u všech mobilů ) se dá vypnout. A zrovna tak spousta dalších špionáží. ;-)
A i tak zrovna tohle je jedno. Kdo ví, co vše špehuje Microsoft, Apple a další. Nejen Google. V USA musí podniky ustupovat FBI a dalším institucím, jinak jsou soudně popotahovány. Takže je to tajné a nevíme, co.kdo sleduje. Jedna velká firma se požadavku na špehování vzepřela (nevím, zda Amazon nebo kdo) a soudila a prohrála a musela ustoupit - znalci mě případně opraví nebo doplní.

Problém je ale hlavně v případném sledování sms zpráv a podobně, což zatím asi opravdu převažuje hlavně na Androidu, protože je nejvíce rozšířen a je na něj nejvíce "virů".
Riziko se dá ovšem minimalizovat obezřetností při instalaci, pouze prověřené aplikace z marketu.

Jediná obrana proti špionáži firem je - MÍT STÁLE VYPNUTÝ INTERNET :-D :-) ;-)
Ale to je nereálné, na co by byl chytrý mobil .....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 31. 10. 2014 13:13

Když už je tu paranoidní téma, tak se také s dovolením přidám :) Mám ještě starší telefon s CM7. Mobilní data nepoužívám, ale líbila se mi představa, že bych mohl tu a tam poslat MMS (k čemuž jsou nutná aktivní data). Ale s mojí aktuální simkou by jakýkoli pokus o připojení k netu vyústil k zaplacení 20 káčé.

Tedy, nainstaloval jsem firewall, odebral všem možným aplikacím přístup k mobilním datům...a skoro to fungovalo. Jen nazastavitelný "systém android" pravidelně odesílal cca 135Bytů :) Nedělám si z toho hlavu, i když by bylo zajímavé vědět o co šlo
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Další stránka