Čína špehuje skrz spyware na Tel. Xperia

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod oooooooooo 31. 10. 2014 14:10

kája píše:Tedy, nainstaloval jsem firewall, odebral všem možným aplikacím přístup k mobilním datům

Nezastavitelny system android ma možnost uplně pohodoveho logovani každickeho bajtu a to odkud,kam,co,jak a mnoho mnoho dalšiho podrobnějšiho :-) Takže v tomto ohledu je oproti ostatnim systemum o kilometry jinde protože tě k tomuto pustí hodně,hodně do hloubky...No a jestli zakazovals podle toho co sis myslel,misto podle toho že by sis vzal dejme tomu appsettings,povolil tam i system provedl filtraci - může vytvařet - přidal connection odpovidajici a nejen user ale i system pokud už neumiš s logem, tak logicky uspět nemohls...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod ramses33 31. 10. 2014 14:20

Zdenecek5 píše:http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/352038-smartphony-sony-xperia-smiruji-uzivatele-varoval-narodni-bezpecnostni-tym.html

Baidu = velký čínský podnik, znám hlavně vyhledávačem, který je jediný povolený v číně, obchoduje se vším možným na internetu, reklamy mp3 apod.

Je vidět že jakmile se číňanům neustále neklepe přes prsty tak začnou dělat to co nemaj, jsem si myslel, že seriózní firma jako sony si toto ohlídá, proto nekupuju různé hauweje apod.
Předpokládám že SW sony vyvíjí někde jinde a ten amatérský způsob provedení odpovídá tomu že si to tam dali až v číně kde se vyrábí.

Toto je uměle a záměrně ve zlém úmyslu vyvolaná aféra někým, kdo z toho má prospěch. Nebo pitomou, který neví co píše. Vyhledávání je součástí systému a není ani skryté.

Kdyby mělo jít o špehování tak to není problém pro Sony a další skrýt.

Spíš se obávejte těch, kteří vám neumožní si zvolit prohlížeče a další příslušenství dle svého výběru a ovládat systém. Tam je opravdu problém.

K tomu automobilu-špehování. Nemusí se jednat o elektroniku.
Jakmile má automobil vaši registrační značku, tak vás každodenně monitorují na silnici u benzinek, parkovištích apod. včetně vašich zvyků..
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod mimonaut 31. 10. 2014 14:55

kdo proboha šmíruje podle SPZ moje zvyky? To je asi dobrej matroš.. :-D :-D

a naopak, nebojím se tam, kde je záruka že to co je v zařízení je bezpečné a nenabouratelné z venku, (protože velké firmy v civilizovaném západním světě si nedovolí masivně porušovat zákony, narozdíl od šikmáčů kde se na práva moc nehraje) ne kde si každý šikmovočko může udělat modifikaci a šmírovat do aleluja. Překrucuješ fakta dost neobratně.
Naposledy upravil mimonaut dne 31. 10. 2014 14:59, celkově upraveno 1
Už třetím rokem lumia 920 a jako pracovní průběžně různé androidy i lumie.
mimonaut
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 31. 10. 2014 14:59

Spíš mě znepokojuje, že jsem nahrál alternativní ROM s nastavením ignoranta (tj. nedělit se o záznamy chyb apod..), měl rootovaný telefon a poměrně solidní firewall, toho využívající, což je podle mě maximum, čeho může dosáhnout průměrný, či lehce nadprůměrný uživatel, dosáhnout ve snaze umlčet telefon s androidem a stejně to zcela nelze.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod ramses33 31. 10. 2014 15:19

mimonaut 31. 10. 2014 14:55
kdo proboha šmíruje podle SPZ moje zvyky? To je asi dobrej matroš.. :-D :-D

a naopak, nebojím se tam, kde je záruka že to co je v zařízení je bezpečné a nenabouratelné z venku,

a naopak, nebojím se tam, kde je záruka že to co je v zařízení je bezpečné a nenabouratelné z venku, (protože velké firmy v civilizovaném západním světě si nedovolí masivně porušovat zákony, narozdíl od šikmáčů kde se na práva moc nehraje) ne kde si každý šikmovočko může udělat modifikaci a šmírovat do aleluja. Překrucuješ fakta dost neobratně.

Dobré vtipy.... :-]
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod oooooooooo 31. 10. 2014 15:47

firewall je fajn az na jeden detail, kdo neni schopen napsat pravidlo, napsat neni rovno zakazuji aplikaci x data, povoluji wifi tak je jisty ze o tom jak vlastne komunikace dovnitr ven funguje nema moc poneti.Takze spolehat na fw je iluze takovym pripade. Mno a alternativni rom neni vselek. A uz vubec ne kvuli fw ponevadz ten co tam je je soubor pravidel pro iptables zabalenej do klikajici podoby pro laiky takze mnoho povyku pro nic. Ale lepsi nez nic, android ma efektivnejsi cestu jak si sefovat soukromi ale ta fakt chce zakladni znalosti jak vlastne system funguje.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 31. 10. 2014 16:44

Pan Kája: nahrál sis ju tam dobrovolně, tak když se ti nelíbí, šup s ní pryč.

opasino: proč na něj útočíš? Vždyť to napsal normálně :)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pan Kája 31. 10. 2014 20:11

Však jak píšu, nic moc si z toho nedělám a teď už je to spíš záložní telefon. Spíš jsem chtěl podotknout, že prakticky není úniku pro normálního uživatele. Ono těch vyzkoušených rom bylo více...
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 31. 10. 2014 22:40

opasino píše:Ale s poslední větou souhlasím, bylo by mi to snad i jedno. .

Ideální člověk pro každý režim, nechá si líbit vše.
A nevidím žádný prospěch nějakého chytrého systému v autě, za chvilku bude mít chytrý systém i miska na hajzlu, ale to je na jinou debatu.

--
Takže mám v telefonu spyware a mám si ho tam nechat a být v klidu?? Takže když vám na počítači antivir najde nějaký spyware tak ho tam klidně necháte? :D I když vlastně vy ani žádný antiviry, firewally apod nebudete používat, nemáte proč...
Zkuste si třeba někdy nějakou anti theft app, třeba se vám rozsvítí, co si aplikace může vše zjistit vyfotit nahrát atd a odeslat.

Google toho také spoustu nasbírá, ale Google asi nebude zneužívat kreditní kartu nebo dělat podvody s osobní údaji, s čímž si u nějaké čínské firmy jistý nejsem.
Androidu všeobecně bych vinu nedával, aspoň to u něho lze zjistit což by se u jiného OS vůbec zjistit nedalo. A s nějakou aosp rom a rootem se dá mít vše docela dobře pod kontrolou.

Pan kája: Ta data co spotřebuje položka android os je většinou nějaká synchronizace s google, kontrola aktualizací systému apod.
---
Stahuju android sdk a před usb debug tu app jdu killnout.
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod ramses33 31. 10. 2014 23:22

V těch hádkách se odchylujete od tématu.
Vyhledávač Baidou není Spyware a špehování v tom smyslu které uvádíte.. ..... :-]

Je to normální program. Darebák je ten, který spustil dehonestaci se zlým úmyslem,
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod oooooooooo 1. 11. 2014 06:55

to co dela baidu dela mimochodem chrome pokud mu to explicitne nezatrhnete.. o google ani nemluve. to za a.za doporucuji google a do nej vlozit co baidu je.
no a pro experta co tvrdil ze se dane app nelze zbavit. jde ji freeznout, jde jí zmenit flag, jde ji odebrat permissions vytvaret spojeni, pripojovat se na internet. jde ji odstranit, jde vsechno pokud vis jak, otazka je jestli nahodou bys nezabrecel kdyz staci vytvorit primitivni pravidlo.
hodne lidi je nastvanejch kdyz se jim napise ze placaji totalni nesmysly, nicmene tvrdit ze bila je cerna kvuli jejich utlocitu neminim.
celej thread je blbost a reakce typu menil jsem rom a neslo kontrolovat trafik proste rika ze alt. rom nech pro hracicky, pokud je dobra vychytavky stejne nevyuzijes, pokud to bude nakej nebezpecnej vytvor s exploitem nepoznas to.
trafic lze presne detekovat odkud, kam a zakazat, na kazdym jednom androidovi. iptables funguji stejne v nem jako v linuxu. princip prace s logem, opet prakticky stejnej.
zvasty novinaru jejichz kvalifikace psat o mobilech spociva v tom ze se o ne zajima odmala je treba velmi obezretne dekodovat a prevadet do reci realita versus co pisalek napsal
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod oooooooooo 5. 11. 2014 09:00

Pokud se nachazite fyzicky v čině a nejste schopni provoz protunelovat tak slovo nejsou vitany je slabej odvar :-D Prostě google činskejm uřadům ukazal fakač a odmitl cenzurovat některy věci,činšti soudruzi pro změnu defakto blokli jeho služby..microsoft pod hrozbou podobny akce soudruhum milerad vyhověl a great china firewall bing neblokuje - je jim to prd platný,jejich mobily tam nechce nikdo a na jedny koupeny winy připada tisic upiratěnejch v čině...
Nicmeně jak jsem řikal,velmi pozoruhodne bylo že někteři lidi v threadu nebyli schopni použit mozek a když už tedy jim to nezapalilo hned ,mohli mu pomoct vloženim inkriminovanyho slova do prohližeče a tim mozku trošku pomoct :-D
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 7. 11. 2014 16:21

Dnešním updatem aplikace myXperia na z3c se již složka nevytváří a telefon žádné connectiones s čínou nemá. Takže to předtím asi nebyl úplně nejlepší stav pokud to sony změnilo. Měli rovnou udělat 2 verze jednu pro čínu a druhou pro normální svět...
Z3C
Zdenecek5
Junior

Předchozí stránka