Synchronizace PC a SE W800i

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Malcik 7. 2. 2006 20:16

Mám dva dotazy ohledně synchronizace mezi PC a Sony Ericssonem W800i.

Za prvé, přes jaký program se dá dobře synchronizovat kalendář a kontakty z Outlooku přes Bluetooth. Použil jsem PC Suite, která se dodává s mobilem, ale tam je jen program pro synchronizaci přes kabel.

Za druhé, jak docílit toho, aby se při synchronizaci kontaktů řadilo podle příjmení a nikoliv křestního jména. Nějaké nastavení jsem našel přímo v mobilu, ale nemělo vliv.

Díky za odpovědi
Malcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OndraFF 7. 2. 2006 20:24

Ja pouzivam myPhone Explorer, stahuj na http://www.k750i.net
A to razeni se opravdu nastavuje v telefonu-kontakty-moznosti--upresnit-razeni pri synchr.-podle prijmeni!
OndraFF
Junior

Odeslat příspěvekod Honza¨ 7. 2. 2006 22:53

Mno tak ja pouzivam PC suite... ale to pro tebe nema asi zadnou cenu jak pises ale jestli mas kabel tak bych ho spis pouzival je to mnohem rychlejsi! JInak taky se mi to bohuzel radi podle krestnoho jmena... :(
Philips Savy>N5110>N6210>N8850>SE T310>N5210>Moto. V66>Alcatel OT 535>N7210>N-Gage>SE T610>N6230i>SE W800i>Nokia N73
Honza¨
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 7. 2. 2006 23:44

OndraFF píše:Ja pouzivam myPhone Explorer, stahuj na http://www.k750i.net
A to razeni se opravdu nastavuje v telefonu-kontakty-moznosti--upresnit-razeni pri synchr.-podle prijmeni!

Co ja vim,tak MPE sice telefon synchronizuje,ale pouze se sebou samotnym a ne s outlookem.
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Honza¨ 8. 2. 2006 21:48

Tak tak, ja jsem ted presel na MPE ale kontakty jsou lepsi pres PC Suite tam to jde do outlooku...
Philips Savy>N5110>N6210>N8850>SE T310>N5210>Moto. V66>Alcatel OT 535>N7210>N-Gage>SE T610>N6230i>SE W800i>Nokia N73
Honza¨
Junior

Odeslat příspěvekod Malcik 8. 2. 2006 21:53

Takže s MPE tedy Outlook s mobilem nesesynchronizuju? Nevíte tedy o něčem, co by synchronizovalo s Outlookem a šlo přes Bluetooth? Co třeba FMA?
Malcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza¨ 8. 2. 2006 22:00

tak ohledne modrozubu se nevyznam pouzivam kabel... nicmene za pokus nic nedas... ;)
Honza¨
Junior

Odeslat příspěvekod Malcik 8. 2. 2006 23:18

Tak FMA má zatim synchronizaci kalendáře v takovym polotovaru, je to nepoužitelné...

Nevíte někdo ještě o něčem jiném?!?! Potřebuju to vyřešit...
Malcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfov 9. 2. 2006 10:06

Zkus MobilEdit...

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod OndraFF 9. 2. 2006 13:30

jj, ten MPE s outlookem nesynchronizuje... A s mobilEdit ja teda zrovna moc dobry zkusenosti nemam, nevim no...
OndraFF
Junior

Odeslat příspěvekod Malcik 16. 2. 2006 17:55

Tak MobilEdit také neumí synchronizovat kalendář... tak jsem se tak nějak smířil s tím, že synchronizovat budu moci jen přes kabel, ale narazil jsem na další problém:

Synchronizace přes kabel, která před tím fungovala, z ničeho nic přestala fungovat. Když telefon připojím přes kabel a spustím synchronizaci (Sync Station - originál z CD PC Suite), tak se vedle hodin objeví ikonka, ale už nevyskočí okno s tou synchronizací. Když kliknu pravým tlačítkem na tu ikonku, tak celá nabídka (Synchronize, Adv. Synchronize, Settings apod.) je zašedlá. Stejně tak nefunguje File Manager, který pořád hlásí Not Connected. Jediný Disc2Phone funguje bez problémů. Co s tím je??
Malcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfov 16. 2. 2006 18:11

Mozna se pripoji napred k jinemu a pak uz se tam nedostane...napr.MPE,ME,FMA...

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Malcik 16. 2. 2006 18:21

Tak už jsem na to přišel...

Ony jsou tam dva moduly - Phone Monitor a Sync Station (příp. cokoliv jiného, např. File Manager). Phone Monitor je třeba nastavit na správný port, aby zajistil připojení telefonu, a to i přes ten můj Bluetooth, pokud se nastaví jako virtuální port. Potom všechny ostatní programy fungují bez problému...
Malcik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalh 17. 4. 2007 12:54

ja kdyz zapnu BT na telefonu, tak se to hned pripoji k Phone Monitor - a pak to nejde vypnout, resp. musim vypnout BT na tel.

nevite jak tohle vyresit?
michalh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfov 17. 4. 2007 17:39

Koukal jsi na datum diskuse?

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý