K750i a Porta Pro - hlasitost

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod yakkuru 7. 10. 2006 18:07

Zdravím,

uvažuju o koupi K750i k mým Portům kvůli toho, že funguje i jako (prý kvalitní) přehrávač mp3. Zkoušel jsem ale tyto sluchátka na kámošovém W800i (dodává se k němu i redukce na jack) a zvuk mi přišel příliš slabý. Nejčastěji bych poslouchal v buse, takže tohle by byl docela velký problém. Chtěl bych se tedy zeptat - je i K750i stejně potichý? Jestli ano - existuje nějaký způsob, jak tenhle problém vyřešit? Třeba novější fw nebo tak něco? A ještě bych se rád zeptal na nejkvalitnější redukci k 750i. Díky.
yakkuru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KluG 7. 10. 2006 18:10

nejkvalitnější redukce je u sluchátek právě z w800i. Mě zvuk příde dostatečně hlasitý. Třeba byla jen potichu nahraná mp3. Hlasitost mp3 lze také zvýšit pomocí nějakého programu přímo v PC.
Fabia 1.4, 74kW
KluG
Junior

Odeslat příspěvekod Vencos 7. 10. 2006 18:12

Já to používám a hlasitost mi přijde v pohodě... Dokonce větší než u standardně dodávaných sluchátek ke K750... V buse to poslouchám tak na pátý stupeň hlasitosti a hlasitost je dobrá
Zkus to ještě jednou a s MegaBass, třeba měl špatně nastavený ekvalizér. Jinak na kolik si to poslouhal?
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KluG 7. 10. 2006 18:16

s MegaBass je to víc potichu než když máš v ekvalizéru vše na maximum.
Fabia 1.4, 74kW
KluG
Junior

Odeslat příspěvekod Vencos 7. 10. 2006 18:17

To jo, ale když máš v ekvalizéru vše na maximum, nehraje to tak dobře
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KluG 7. 10. 2006 18:19

taky záleží na tom, co posloucháš.
Fabia 1.4, 74kW
KluG
Junior

Odeslat příspěvekod yakkuru 7. 10. 2006 18:27

Hlasitost byla samozřejmě na maximu a MP3 potichu nebyly. Navíc u většiny hudby se peak pohybuje blízko 0 db, takže zesílit tak, aby se nezhoršila kvalita - tzn. nebyl ořezán signál, by stejně moc nešlo. Krom toho je to nepraktické. EQ nebyl nijak nastaven a MegaBass mi u PortaPro přijde zbytečný. Jemu ty sluchátka k tomu přiložené hrají hlasitě, ale ty Kossiny nic moc. :(
yakkuru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KluG 7. 10. 2006 18:30

zkus si vyhrát s ekvalizérem.
Fabia 1.4, 74kW
KluG
Junior

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 7. 10. 2006 18:37

V zivote som nepocuval hudbu na max. hlasitosti. Nepotrebujem, aby mi to v usiach vrieskalo a ani si nechcem kazit sluch. Podla mna je hlasitost K/D750i viac nez postacujuca... Ci s Porta Pro, alebo HPM-70 a pod...
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Junior

Odeslat příspěvekod yakkuru 7. 10. 2006 18:47

Díky za radu, ale s EQ jsem si hrál a nebylo to ono.

Makaveli2Pac píše:V zivote som nepocuval hudbu na max. hlasitosti. Nepotrebujem, aby mi to v usiach vrieskalo a ani si nechcem kazit sluch. Podla mna je hlasitost K/D750i viac nez postacujuca... Ci s Porta Pro, alebo HPM-70 a pod...

Mně taky nejde o to poslouchat max. hlasitost, ale o to, abych měl něco z poslechu, když jedu např. busem. Na tom W800i i přes nastavenou max. hlasitost si mi zdála hlasitost spíše průměrná. Potřeboval bych o něco více. Myslíte, že K750i může být hlasitější, když vám to všem vyhovuje.
yakkuru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vencos 7. 10. 2006 18:49

No je "patch" na zvýšení hlasitosti přehrávání, ale ten dle mých uší funguje jen na reproduktor. Ale zkusit to můžeš
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yakkuru 7. 10. 2006 18:59

Vencos píše:No je "patch" na zvýšení hlasitosti přehrávání, ale ten dle mých uší funguje jen na reproduktor. Ale zkusit to můžešt/quote]

To není špatný nápad, ale bohužel v mém případě mi to k ničemu není. Pokud zjistím, že K750i není dostatečně hlasitý, tak si ho nekoupím. Vypadá to, že jediné řešení bude si sehnat někoho s tímto telefonem a vyzkoušet to. Bohužel zatím mě ze známých nikdo nenapadá. :(
yakkuru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vencos 7. 10. 2006 18:59

Jsi pražák?
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yakkuru 7. 10. 2006 19:10

Bohužel ne. Z Karviné, což není zrovna blízko. :) Ale díky.
yakkuru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KluG 7. 10. 2006 19:38

k750i a w800i mají hlasitost totožnou. Pokud se ti nezdála na w800i, tak pochybuju, že se ti bude zdát na k750i.
Fabia 1.4, 74kW
KluG
Junior

Další stránka