Formát poznámek u K750i

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 10. 12. 2006 21:40

Je to neoficialni ruska modifikace puvodni Opery mini. Ke stazeni zde: http://opera.siemens-club.org, nebo tady: http://opera.siemens-club.org/maker (tady si muzes nakonfigurovat operu presne jak potrebujes)
Staci se proklikat webem, samotna aplikace se da pouzivat bez problemu v anglictine, pripadne v makeru se da nastavit i cestina
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meiilban 10. 12. 2006 21:57

Tak už poslední otázka a přísahám že už vám dám pokoj... Jak mám sakra udělat text s kodováním UTF-8??? :oops:
Změna: díky náhodě jsem na ot již přiel a stydim se... Takže eště jednou děkuji všem za podporu a trpělivost... :wink: :tleskani
bohužel, zkoušel sem se podepsat propiskou ale nějak se mi to nezobrazilo, pouze sem zku***l monitor... :D
meiilban
Junior

Odeslat příspěvekod cubush 10. 12. 2006 22:16

poznámkový blok - uložit jako - kódování UTF-8
cubush
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 10. 12. 2006 22:27

2 meiilban: Doporučuju místo TXT dělat HTML, zvládá to češtinu na 100%. TXT moc né.
TJ:
1.) Vytvořte si textový soubor s celým textem v diakritice.
2.) Soubor otevřete v Internet exploreru.
3.) Dále zvolte Soubor - uložit jako.
3.) Vyberte typ ukládaného souboru jako "Úplná webová stránka (*.htm;*.html)"
4.) Kódóvání vyberta na "Kódování Unicode (UTF-8 )"
5.) Zapište název požadovaného souboru a pochopitelně vyberte umístění a můžete uložit.
i.) Doporučuji ještě zpětnou kontrolu, protože telefon nezobrazuje mezery vytvořené tlačitkem Tabulátor a někdy zobrazí místo uvozovek řtvereček.
ii.) Vyzkoušel jsem asi všechny typy formátů pro kodování středoevropských jazyků a toto jediné mi zobrazovalo všechny české znaky a akorátnějakou tu chybičku s Tabulátory a uvozovkami.
Anonymni

Odeslat příspěvekod meiilban 11. 12. 2006 19:48

No přesně takhel jsem to vytvořil, ale v Opeře se mi to ukázalo jako změn písmenek, čísílek a značek... Znáte to ne?
bohužel, zkoušel sem se podepsat propiskou ale nějak se mi to nezobrazilo, pouze sem zku***l monitor... :D
meiilban
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 11. 12. 2006 22:10

meiilban: Jo, známe, je to zobrazený text včetně HTML tagů. Já bych to řešil prostým .txt, jak jsem psal v příspěvku na předchozí straně:
Ten text pro otevření v moded Opeře stačí obyčejný text uložený s kódováním UTF-8. Kdyby to bylo HTML, tak při otevření toho souboru se zobrazí prostý text (tzn. s HTML tagy), ne zformátovaná HTML....
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anonymni 12. 12. 2006 00:34

No já nepoužívám operu a podobné, otevírám to ze složky Webové stránky (Web pages) kam to ukládám...
Anonymni

Odeslat příspěvekod pan Y. 12. 12. 2006 04:06

Tube: To se Ti pak ale otevře ve vestavěném browseru, který nezobrazí najednou na displeji tolik textu jako Opera Mini. Jasně, výhodou je zformátovaný text (tučné písmo, apod.). Já bych ale preferoval více textu na displeji v moded OM a displej na šířku. Proto jsem radil plain text v UTF-8.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anonymni 12. 12. 2006 10:15

JJ pochopil jsem. Teď je na jednotlivých uživatelách, který postu si vyberou. Tvůj má jisté výhody. a je ejdnoduchý ;)
Anonymni

Předchozí stránka