Průzkum: Proč (ne)kupujete telefony Sony Ericsson?

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Filip Novák 13. 2. 2007 09:27

Proč jste si mezi nepřeberným množstvím telefonů vybrali právě mobily značky Sony Ericsson? Čím Vás tato značka nalákala, abyste si koupili SE?
Můžete to vzít i z té druhé strany - proč nekupujete telefony SE? Čím Vás odrazuje a v čem Vám nabídli ostatní značky víc?

Prosím účastníky této diskuze, aby odpovídali "seriózně" a hlavně nerozpoutali flam diskuzi typu "SE is BEST, je lepší než XXX." To prosím ne.

Obrázek
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snekac 13. 2. 2007 09:40

Protoze Sony Ericsson nabízí modely, které se jednoduše ovládají, nemaji zbytečná omezení (jako bylo u Nokie omezení Java) a nabízí výborný poměr cena x výkon. Navic je to dynamická značka, a má pro mě výborný design.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod viper.aa 13. 2. 2007 10:04

Ke značce SE jsem přešel od značky Siemens. SE má velice podobné menu jak Sie a to mi plně vyhovovalo. Za další jak tu bylo řečeno dobrý poměr mezi výkonem x cenou. Pro mě to byla jediná alternativa z dosputných značek na trhu která by nahradila Siemens.
Motorola Amio--> C35i--> S45--> Samsung SGH A800--> CX70 fw56 --> se uvidí ... od 15.7.2006 SE K750i
už nikdy víc Motorolu
přešel jsem po 7 letech k SE z důvodu zániku Siemense,zatím spokojenost a doufám že to tak zůstane :-)
viper.aa
Junior

Odeslat příspěvekod Rashka 13. 2. 2007 10:05

No, nekoupil sem si ho pouze z jediného důvodu - malé portfolio smartphonů. A přece jenom, Symbian UIQ bych nevyužil. Takže u mě vyhrála Nokia N70 (u operátora s tarifem + nějakýma benefit bodama vyšla na 2 490,-, což je moc hezké, ne?)..
Ale kdybych měl chtít nějaký "hloupý" telefon, tak by nejspíš SE byl mezi největšími favority.
Rashka
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 13. 2. 2007 10:07

Přecházel jsem ze Siemensů. T 230 jsem okamžitě prodal. Na ovládání T630 jsem si zvykal asi měsíc (ale ještě dnes je to dobrý foun)a pak už to jelo K700. A K750 byla ve své době prostě bomba. Bohužel SE se nechalo úspěchem 750 uspat a krom 3,2 mp foťáku nepřináší nic nového. Jsem zvědavý na jejich 5megapixel. Ale jestli tam bude stejná čočka, tak tam bude jen více šumu, takže naprd.
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lionnel 13. 2. 2007 10:12

Značku SE jsem si vybral kvůli perfektnímu displeji, dobrému fotoaparátu, lehkému ovládání a taky proto, že její telefon K800i nemá Symbian, který jsem zatím nechtěl. Možná můj příští telefon se Symbianem bude, ale teď jsem chtěl zůstat ještě u "hloupého" telefonu. A jak už tu bylo několikrát řečeno, tak SE má dobrý poměr mezi výkonem a cenou.
Samsung i8000 Omnia II + 8GB MicroSD SanDisk
Sony Ericsson K800i (R8BF003) + 4GB M2 SanDisk
O2 Pohoda + IVM
Lionnel
Junior

Odeslat příspěvekod Pade 13. 2. 2007 10:41

Prečo som si ho nevybral? Nepáčilo sa mi menu, ani ostatné podmenu, ovládanie...
Pade
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cream 13. 2. 2007 11:02

Pekny design,malo bugov vo FW,dobre funkcie,dobre ceny :)
skratky sa mozu pouzivat, ale mali by byt vseobecne zname..!
Cream
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 13. 2. 2007 11:03

Mám SE W800i. Jsem s ním velice spokojen, zejména T9 je naprosto super! Ale doba jde dopředu a display už je malý a na multimédia nestačí. Mrzí mě, že SE nemá v plánu udělat top model s výborným foťákem a zároveň s větší podporou multimédií. A tak půjdu do N95! :tleskani
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stedy 13. 2. 2007 11:03

SE už léta spí na vavřínech. Od T610 zlepšuje jen minimálně. Nemají žádný tel., ktrý by uměl vše. Jako Nokia N80, N73, atd. P990 je pěkný propadák. Taky je to znát na ceně. Nejsem zastáncem Nokie, ale nemůžu si pomoci, žádnou adekvátní náhradu N73 jsem nenašel. Teď přemýšlím čím ji časem nahradím, ale pochybuji, že SE bude mít během letošního roku něco lepšího.
stedy
Junior

Odeslat příspěvekod YAMATO 13. 2. 2007 11:08

Minimalizace (!), multitasking (!!!), focení textu, hudba, výborné ovládání...pro mě stále jednička.
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nahnevany 13. 2. 2007 11:27

Este sa da v jeho modeloch dobre vyznat, oproti Nokii. :|
nahnevany
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 13. 2. 2007 12:56

Nejlepší poměr výkon/cena u rok starých vlajkových lodí SE. Telefony SE mně vyhovují po stránce funkční (rychlá java s minimalizací, focení textu, hudba, bezproblémový bluetooth) i designové. Ovládání joystickem jsem si oblíbil a zatím bych neměnil. Zatím jsem měl T630, K700i a K750i, už se ale těším na další. Nejlepší telefon na telefonování - N6310i - si ale ponechám navždy ;-)
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vlk 13. 2. 2007 13:07

Nelíbí se mi grafika. A nastavení dat je složité.
Vlk
Junior

Odeslat příspěvekod skypy 13. 2. 2007 15:20

+ Foto - cyber shot , dobrej zvuk z repráčku popř. sluchátek - walkman , skvělý poměr cena / výkon (např. k750i)

- design mi teď připadá jakoby měli problém :? a video mě naštvalo a joisticky uvidíme :hm
Naposledy upravil skypy dne 13. 2. 2007 21:10, celkově upraveno 2
skypy
Junior

Další stránka