Průzkum: Proč (ne)kupujete telefony Sony Ericsson?

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ondrej.peroutka 29. 4. 2007 08:58

Já SE kupuju poněvač mají fajn ovládání, dobrý poměr funkce a cena, ale vadí mi že nedávají do jednoho telefonu UMTS a EDGE
Sony Ericsson K750i; O2 Pohoda Simple
ondrej.peroutka
Junior

Odeslat příspěvekod berda 30. 4. 2007 14:00

Pro mne byl SE po mé mnohaleté lásce k siemensům jasná volba: přibližně podobné ovládání, (narozdíl od sie) výtečný displej, foťák na mobil taky skvělý, rozumná cena. Mrzí mne jen zpracování, po čtvrt roku telefon vrže a joystick-darmo mluvit! Jinak ale spokojenost. A proč ne jinam? Předsudky... ;) Nokie jsou mi tak nějak celkově nesympatické, u motorol mám zafixované nelogické ovládání a z designu mi sedí snad jen RIZR, asijské šunky typu samsung či lg mají možná dobré displeje, ale ovládání na nic. Takže asi nebyla jiná možnost...
PS: A co nejhůř, na absenci multitaskingu bych si už asi nezvykl... :-D
Berda
TM: G1, HTC Raphael
VF: Samsung E1120
berda
Junior

Odeslat příspěvekod Imhotep 1. 5. 2007 21:09

Ja som zacinal na (v tej dobe skvelej) Nokii 3330. Mal som ju 2 roky a fungovala uplne spolahlivo az na den ked som ju predal...Vtedy zacala blbnut (asi protest). Presiel som na 3510i tiez kvalitny mobil s bezva Javou. Ked som sa po nej rozhodoval co si kupit tak volba padla na skvele vyzerajuci a suprovo vybaveny SE T630. Az na Javu a iba 2MB internu pamet som bol maximalne spokojny. Vsetko bolo pekne prehladne podelene v menu, lahko som sa orientoval. O telefon som sa dobre staral a preto po 2 rokoch pouzivania vyzeral a fungoval ako novy. Zrazu sa mi naskytla zaujimava vymena (detaily bokom) za N 6230i. Preco ne....No ked sa mi do ruky dostal SE D750i zacal som Nokiu preklinat za idiotsky spravene menu, Otvaram zlozku, Zatvaram zlozku napisy, nelogicky spraveny zoznam BT zariadeni (doteraz nechapem naco tam vlastne bol ked aj tak pri posielani suboru vzdy muselo zariadenia vyhladat znova a znova). Spokojny som bol s repracikom ktory hral vyborne v porovnani s D750i. Mozem ale povedat ze to 6230i nezachrani a D750i je lepsia (podla mna). Pred tyzdnom som zacal vyhladavat novy mobil. Najlepsie s OS. Vyber padol na N73 / N80. Rozhodoval som sa ktory mam zobrat. N80 mala wifi ktora ma dost lakala ale mala malu vydrz a divnu konstrukciu. N73 mala pre mna zbytocny 3,15 Mpx fotak. Jak som tak listoval katalogom, zrak mi padol na SE P990i. Mal to co aj nokie, wifi, dokonca dotykovy display....Ze sak vyskusam. Teraz ho mam sice len 2 dni a ucim sa s nim ale SE je SE a vela veci je spravene podla starsich modelov takze si rychlo zvykam.

Na Nokii (trochu prihliadam na 6230i) chvalim:
+ dlha vydrz
+ odolnost
+ repracik
+ podpora lacnej MMC karty
+ pri nabijani nesvieti display
+ pokrok od vojenskej obuvy pre rusov az po smartphony typu N73, N80 :mrgreen:

Na SE chvalim:
+ design
+ efektivita funkcii
+ prehladne a logicke menu
+ rychly pohyb v menu
+ fotaky
+ multimedia (prehravanie aj dlho trvajuceho 3gp videa co pri 6230i bol len sen)
(+) proesionalita (z mojho hladiska)

Viac si nespomeniem :hm :?
Ak sa mýlim, tak mi odpustite. Ak nie, som rád.
Imhotep
Junior

Odeslat příspěvekod laonel 1. 5. 2007 21:38

Ja som za se momentalne mam se d750i a som maximalne spokojni az na soft ktory treba raz do roka prepalit. fotak je jedna basen. predtim som mal nokiu 3200 vtedy prvy mobil s fotakom na trhu a mozem povedat ze nokie zo srdca nenavidim! skarede menu a to ovladabńie tiez nic noc. pred nokiou som mal alcalet mali a sikovny mobil s monochromnim displayom a zakladnimi funkciami.Cakal som ze alcatel bude pokracovat ale upadol do nenavratna a to ma mrzi. dalej som mal este stari modem ericssonu nie tu tehlu ale uz ten zaobleny a trocha vecsi!!. v tej dobe to bol uzasni mobil s perfektnim menu! Tkze ked som sa rozhodoval pre svoj novi mobil, volil som nedzi vsetkymi znaskami nokia vypadla uz len preto lebo to bola nokia.dalej mozem povedat ze pekna a kvalitne prepracovana motorola vypadla uz len koli tomu jej ovladaniu a menu ktore este stale bohuzial nezmenili.dalej siemens tiez to menu !! alcatel te tam uz nebol lg to boli jak sa pisalo cinske humusi!a samsung nemal v ponuke nic tak lakaveho a prepracovaneho ako se!
na se na len mrzi ze nedokazu sklbyt perfektny fotak a datovymi sluzbami a operacnim systemom. momentalne si idem kupit MDA compact 2 a som zvedavi co vsetko mi ponukne operacny system ael viem ze se si urcite nechal uz len koli tomu fotoaparatu co tam ma!!
laonel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lima 9. 5. 2007 15:59

Imhotep:Bohužel nepíšeš s čím porovnáváš 6230i. To je jako bych ja porovnával N80 s SE k750i. Podle toho jak to píšeš porovnáváš 6230i s SE jako celkem.Což je asi dost nesmislné. :hm

Jinak mě SE nijak neuchvátil. Stále stejný design. Obě značky mají šíleně předražené novinky.

Jediné čemu fandím jsou zařízení s OS ať už WM nebo S60 a samozřejmě neupřednostňuji žádnou značku. Zařízení si nekoupim pokud ho nemůžu otestovat.

Jinak SE P990i je dobrávolba.
lima
Junior

Odeslat příspěvekod Vencos 10. 5. 2007 14:26

Tak a je to tady :cry: Můj milovaný Walkmánek(D750 @W800) mi ukradli. A já pořád váhám jestli si koupit znova nebo ne...
Koupil jsem si ho kdysi kvůli foťáku a hudbě(a designu samozřejmě)
A je mi líto,jelikož je to příliš akutní,nemůžu si koupit K800 ačkoliv bych moc chtěl. K750 by byl oproti 6234 krok z5...
Kdyby všechno vyšlo jak mělo,nikdy bych SE neopustil kvůli ničemu a dál bych pokračoval v řadě Cybershotů.
K750 by musela stát maximálně 1577,- aby mi stálo za to si jí koupit.
6234 Wins
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike-biker 10. 5. 2007 15:08

Už jsem psal, že od SE ustupuju, protože nejsou schopni udělat kvalitní mobil s foťákem + walkmanem - vyber si to nebo to! Teď mě příjemně překvapili s P1i a docela se k ní kloním, neb od N95 mě odrazuje příšerně malá výdrž! :hm
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod YAMATO 10. 5. 2007 15:38

Cože? Používal jsem K750 jako MP3 přehrávač a pohoda. Teď to samé s K790. Ve srovnání s W žáné, max. minimální rozdíly...

P1 mě tyky moc láká!
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vencos 10. 5. 2007 18:22

OT:K750 ale nemá Walkman 2.0 jako všechny nové Walkmany bez AF
BTW W610 má AF :wink: (jasně ale nemá 3mpx)

Na SE nejvíc miluju tuning!! Asi si koupím třeba k310 abych si měl s čim hrát :D
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 10. 5. 2007 18:37

Tak zrovna momentální novinky K550 a W610 dokazují, že lze mít v jednom telefonu jak fotoaparát CyberShot, tak přehrávač Walkman současně. Inu marketing - záleží na tom, která z těchto dvou funkcí dostane trade mark a hnedle máme dva modely místo jednoho - zákazník už si pak může jen vybrat.

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 5. 2007 21:08

Ale nechapu proc W880 nema 3megovej fotak, a hlavne za cenu 11 litru, to je ta cena vysoka kvuli QVGA displeji a tenkymu designu :) jina je stejny jako K550 nebo W610 funkcema atd, aspon kdyby mel HSPDA, lepsi volba uz je K800 nebo N73
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Deleted user 10. 5. 2007 21:54

W880 by stačily i dva megapixely, kdyby zvládala automatické ostření, jako levnější kolegové W610, W810 a W800, to je větší škoda. U multimediálního přístroje s hudebním zaměřením taky moc nechápu absenci rádia, takže bych řekl, že W880 hraje především na vzhled. Nicméně W810 a W610 jsou momentálně v prodeji a výběr tu tedy je - myšlenka, že SE nedokáže vyrobit mobil s kvalitním foťákem a přehrávačem hudby zároveň, je jednoduše zcestná. Navíc konkurence až na pár výjimek v této cenové hladině nenabízí ani jednu z možností, natož pak obě najednou.

Odeslat příspěvekod Mike-biker 11. 5. 2007 08:59

Já to myslel tak, že na svou dobu byl W800i velmi povedený přístroj. To byl rok 2005! :pozor2 . Teď je o 2 roky víc a já očekávám mobil s velkým displejem, Walkman jako u W880i a foťák z K800i v jednom. To není nereálné! Ale P1i by to mohl beze zbytku splnit?! :)
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Head 11. 5. 2007 09:40

Můj první telefon před hoodně lety byl Ericsson A1018S (cihla s obrovskou anténou, ale s grafický displejem atd.), Sony CMD J6 (jog dial rulezz), pak Trium Aria@ , Siemens M50, Motorola T720i (jasně nejhorší z mobilů co jsem měl), Nokii 6610 a pak už SE, první T630 a K750i. Rozhodl jsem se pro ně, protože měly funkce které jsem požadoval, celkem dobrou cenu a design taky nebyl špatný ... další telefon bude nějaký smart od Nokie, nebo SE s Jog Dialem ... upřímně je mi úplně jedno co je na telefonu za značku, hlavní mi musí vyhovovat a nějaký nápis na krytu je nepodstatný ...
Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, thats why it's called the present
Head
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karlos009 11. 5. 2007 10:17

Telefon používám z 90% v práci a už léta jsou to telefony Nokia. Abych ale něco nezaspal :-), vždycky si k nokii pořídím na hraní i něci jiného, většinou od SE (E). Tak jsem měl např. k N6310i na hraní T39, k N6230i - T630 a teď používám E61 a M600i. SE jsou dobré telefony se spoustou funkcí, ale dle mého názoru spíše pro zabávu (foťáky, mp3 atd.). Dokonalosti telefoního seznamu nokie nikdy nedosáhly, klávesnice taky nejsou jejich silná stránka a výdrž byla taky většinou horší. Abych jenom nehaněl, SE mají lepší e-mailový klient, jsou většinou menší a lehčí a T39ka je dodnes nádherný foun. Na práci (na volání) je nokia (podle mě) lepší.
Karlos009
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka