Ja som zacinal na (v tej dobe skvelej) Nokii 3330. Mal som ju 2 roky a fungovala uplne spolahlivo az na den ked som ju predal...Vtedy zacala blbnut (asi protest). Presiel som na 3510i tiez kvalitny mobil s bezva Javou. Ked som sa po nej rozhodoval co si kupit tak volba padla na skvele vyzerajuci a suprovo vybaveny SE T630. Az na Javu a iba 2MB internu pamet som bol maximalne spokojny. Vsetko bolo pekne prehladne podelene v menu, lahko som sa orientoval. O telefon som sa dobre staral a preto po 2 rokoch pouzivania vyzeral a fungoval ako novy. Zrazu sa mi naskytla zaujimava vymena (detaily bokom) za N 6230i. Preco ne....No ked sa mi do ruky dostal SE D750i zacal som Nokiu preklinat za idiotsky spravene menu, Otvaram zlozku, Zatvaram zlozku napisy, nelogicky spraveny zoznam BT zariadeni (doteraz nechapem naco tam vlastne bol ked aj tak pri posielani suboru vzdy muselo zariadenia vyhladat znova a znova). Spokojny som bol s repracikom ktory hral vyborne v porovnani s D750i. Mozem ale povedat ze to 6230i nezachrani a D750i je lepsia (podla mna). Pred tyzdnom som zacal vyhladavat novy mobil. Najlepsie s OS. Vyber padol na N73 / N80. Rozhodoval som sa ktory mam zobrat. N80 mala wifi ktora ma dost lakala ale mala malu vydrz a divnu konstrukciu. N73 mala pre mna zbytocny 3,15 Mpx fotak. Jak som tak listoval katalogom, zrak mi padol na SE P990i. Mal to co aj nokie, wifi, dokonca dotykovy display....Ze sak vyskusam. Teraz ho mam sice len 2 dni a ucim sa s nim ale SE je SE a vela veci je spravene podla starsich modelov takze si rychlo zvykam.
Na Nokii (trochu prihliadam na 6230i) chvalim:
+ dlha vydrz
+ odolnost
+ repracik
+ podpora lacnej MMC karty
+ pri nabijani nesvieti display
+ pokrok od vojenskej obuvy pre rusov az po smartphony typu N73, N80
Na SE chvalim:
+ design
+ efektivita funkcii
+ prehladne a logicke menu
+ rychly pohyb v menu
+ fotaky
+ multimedia (prehravanie aj dlho trvajuceho 3gp videa co pri 6230i bol len sen)
(+) proesionalita (z mojho hladiska)
Viac si nespomeniem

Ak sa mýlim, tak mi odpustite. Ak nie, som rád.