K800i - podteceny display - prosim pomoc!

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dexter666 5. 6. 2007 14:52

Otvoril som svoju K800ovku kvoli tomu, ze joystick blbol - ked som dal doprava, dalo obcas potvrdit. Tak som to vycistil a vsetko islo ako malo, ale vsimol som si, ze tlacitko "C" sa troska zasekavalo - bolo malinko zle nastrcene asi, tak som to otvoril znova, ked som ho uz mal zatvoreny, zbadal som, ze display je zapraseny, tak som ho znova otvoril a strekol som tam malinko tej cistiacej vodicky na okuliare. Trocha sa ale muselo asi dostat pod display alebo co, lebo ked som telefon znova poskladal a pustil cakala ma pohroma - skoro na polke dipleja je tmavsi flak - vidiet to hlavne na bielom pozadi - napr. ked zapnem fotak alebo na bielych pisemnakach, flak je nepravidelny a vobec nemizne - za hodinu sa nezmensil ani o milimetrik. Citim sa ako totalny idiot, telefon mam iba 3 mesiace, je v zaruke ale pochybujem, ze mi to vyreklamaju, je vidiet stopy po tom, ze som ho otvaral. Poradte, co mam robit? Este viacej ho rozobrat?
Dexter666
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 6. 2007 15:00

Koupit nový (displej) :?: 8)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dexter666 5. 6. 2007 15:04

@seterwohipikule: Ani si nechcem predstavit, kolko taka sranda stoji - ze vraj iba komplet kryt stoji 2 litre...
Dexter666
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 5. 6. 2007 15:34

„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dexter666 5. 6. 2007 17:31

Dakujem za tipy, ani som netusil, ze je tolko e-shopov na diely k mobilnym telefonom... Zaujimave, ze vsetky su v Cechach... :-)

Dobra sprava: Flak pod displejom sa za posledne hodiny pobytu telefonu na parapete na slnku zmensil. tekutina sa teda odparuje... dufam, ze sa odpari uplne... drzte palce... :|
Dexter666
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 5. 6. 2007 19:20

Mno takové akce se obvykle příliš nevyplácí. Rozebírat nový model..
Přitom všechny závady si mohl v pohodě vyreklamovat.. A jestli si měl opravdu ty 3 závady, tak by to bylo pomalu i na odstoupení od kupní smlouvy pro více závad. - prach, joystick, klávesnice..
Tak snad příště budeš dávat větší pozor, nebo to odneseš do servisu.
Jestli se ta skvrna opravdu zmenšuje, tak je šance, že za pár dní zmizne úplně. Snad tam ale nezůstane po tom nějaká stopa. Jo a přímé sluneční záření mobilu moc neprospívá.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Bart 5. 6. 2007 19:53

Taky se mi to stalo na moji K500i..dokonce kvuli stejnemu problemu..a smouha pres asi ctvrtinu displeje se za pul roku sice zmensila..ale tam kde byla nejvyraznejsi je stale jeste viditelna..taky me ale nenapadlo nechat telefon na slunci a pokusit se o odparovani..treba ti to pomuze..
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod lu.kas 5. 6. 2007 20:52

Na slunci bych kdyz uz nenechaval cely telefon, ale jenom displej - zbytku phonu by to mohlo i ublizit - nevim. Zalezi to ale na tom, jestli zvladnes uspesne vyndani a nandani displeje.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod Dexter666 6. 6. 2007 05:34

Nenechal som ho priamo na slnku, ale na parapete v tieni - aj tak tam je najvacsie teplo - do vecera sa to komplet odparilo, tak som mobil zatvoril. Na moje nemile prekvapenie zasa nefungovalo sluchadlo. Nepocul som vobec zvonenie, ked som niekomu volal a samozrejme ani hlas, ked mi to niekto zdvihol. Takze som ho zasa musel otvorit - jeden kontakt z dvoch co spajaju zakladny plosak so sluchadlom pol pokriveny, tak som ho narovnal a uz vsetko funguje.

Cela tato eskapada ma vsak vysoku dan, telefon je doslova rozhegany a plasty skripu, ked napr. pisem SMSku. Poucenie z celeho: Nikomu ho neodporucam rozoberat, ak ho mate v zaruke, zaneste ho do servisu aj za najmensiu prkotinu.
N3310 -> N7250 -> N7250i + K800i -> N6300 + K800i + N E72
Dexter666
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 6. 6. 2007 09:12

Pekna myslienka, skoda, ze si na nu prisiel az po tolkom trapeni.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák