Zkušenosti se Sony Ericssonem K850i

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BLOODEYE 18. 9. 2007 22:38

Dostala sa mi do ruk predpredajna K850ka,tak sa s vami trochu podelim o skusenosti :hm

Dizajn je velmi pekny,skusal som modru verziu a podla mojho nazoru je krajsia ako zelena 8)

Konstrukcia sa mi zdala pevna,urcite lepsie riesena ako K800i.
Zadna strana vsak bola dost utapkana od odtlackov prstov.

Displej je velky a ziarivy,mineralne sklicko som nestihol odtestovat :) Myslim,ze je aj trochu zapustene a ked polozite mt na stol opacne,nedoyka sa sklickom,tak snad aj nieco vydrzi.
Pacilo sa mi,ze ked otocite tel vodorovne,otoci sa aj obraz displeja.No treba byt na svetle.

Na klavesnici sa mi pisalo spociatku hrozne-same preklepy a neiste stisky,ale po case som si zvykol.Mohli vsak dat spojene klavesy.Mackali sa navyse dost tazko.
3 kontextove tlacidla boli velmi jemne,teraz neviem,ci su dotykove ale staci im uplne jemne ministlacenie.Velmi mi vadilo,ze nejde potvrdzovat tlacidlom 2,aj ked je potvrdzovacie tlacidlo hned nad.Dufam,ze SE to v nejakom softe upravi,aj ked pochybujem...Je to vsak sila zvyku.
Neviem vsak ci je taketo ovladanie krokom vpred...Kde je stara dobra T610...

Zlozka Media je zaujimavo riesena,nieco ako Sony PSP.Ked vsak do nej vojdete,neukazuje fotky poriadene fotoaparatom,ani ked vojdete do hudby neukazuje skladby,musite si vytvorit playlist.Neviem,ci to je len ranym softom,ale netesilo ma to.
Neviem preco zrusili tlacidlo PLAY/STOP na lavom boku tel.Ked chcete vypnut hudbu,musite sa preklikat.Reproduktor hral dost hlasito.
Video je konecne po 3rokoch vyssieho rozlisenia a da sa na to aj pozerat.
Ked tocite video,je mozne pouzit aj bielu diodu na prisvetlenie.Dalsia vec,ktora ma prekvapila je skrytie kompletneho spravcu suborov v menu do zlozky ORGANIZER...

Takto strucne zhrnute.
Inak dojem som mal dobry,uz cakam na finalnu verziu a podla mojich tajnych informacii dojde az v novembri,takze popredavat K800 a zacnime setrit
:-P

\\filiptoje: Upraven název diskuze, dočasně nastaveno jako důležité ...
BLOODEYE
Junior

Odeslat příspěvekod DomWindows 21. 9. 2007 14:03

Mno nevím, jestli mám upgradovat, moc vylepšení K850i nepřináší :pozor2 Až na displej, který je pro mě důležitý, ovšem má stejné rozlišení, takže si počkám ještě rok :lol:
DomWindows
Junior

Odeslat příspěvekod adamvojta 4. 10. 2007 15:01

k850i sem chtel....a mam rad sony ericssony...ale nic extra se nekona, obycejnej vzhled, nic moc...no jako v ruce sem ho este nedrzel, ale nci prevratneho se uricte nkona...a video pouze QVGA, a fotky nic moc.... SE me DOST zklamal, prechazim k Nokiim 8)
adamvojta
Junior

Odeslat příspěvekod HALUZNIAK 10. 10. 2007 11:26

Dnes mi prišiel mail zo SE že K850i je už v predaji.
A na ich stranke už nema hviezdičku že čoskoro príde.
HALUZNIAK
Junior

Odeslat příspěvekod levis07 10. 10. 2007 12:09

adamvojta píše:k850i sem chtel....a mam rad sony ericssony...ale nic extra se nekona, obycejnej vzhled, nic moc...no jako v ruce sem ho este nedrzel, ale nci prevratneho se uricte nkona...a video pouze QVGA, a fotky nic moc.... SE me DOST zklamal, prechazim k Nokiim 8)

nahodou k850 prinasa hspda,kvalitny fotak,dve porty pre pamatove karty,pridavny gps modul handfree(zial treba dokupit).jedine,co mu nude chybat je wifi..never tomu,ze fotky budu nic moc.stavim sa,ze opat se dostane ocenenie fotak roka,ako predosle k750 a k800.
levis07
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 15. 10. 2007 11:15

adamvojta: Tak si to vyměníme :) Já jdu od Nokie k SE K850i, protože Nokie pro mě byla spíše zklamáním.

Jinak u K850i mě láhá klavně EDGE i WCDMA a pak microSD (konečně).
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod zoombaby 15. 10. 2007 17:37

Já mám K800i a jsem s ním spokojen. Pro mé užívání K850i moc novinek nepřináší, a ještě bych musel hodně doplácet...takže zůstávám u K800i :)
zoombaby
Junior

Odeslat příspěvekod adamvojta 17. 10. 2007 19:30

carnero píše:adamvojta: Tak si to vyměníme :) Já jdu od Nokie k SE K850i, protože Nokie pro mě byla spíše zklamáním.

Jinak u K850i mě láhá klavně EDGE i WCDMA a pak microSD (konečně).S/quote]

...no vidis to :) ..ale ja teda nic na SE k850i zvlastniho nevidim...i kdyz pravda...nakej ten mesic sem do nej byl taky zabouchlej, ale ty otisky, fotky jsou srovnatelny s temi 3MPix, video furt spatny, nic vyjimecneho, obycejna konstrukce, podivne ovladani (ale to by mi zas tak nevadilo...aspon neco novyho), celkem malej displej(ale taky pouze malinke minus), ....ale je pravda ze mi i ty plusiky, hlavne se mi hrozne libi to prostredi SE, to ladne pohybovani v menu oproti Nokie a dalsim...ale bohuzel je mi lito....
adamvojta
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 17. 10. 2007 19:44

adamvojta: Mě po designové stránce zaujal. Hlavně to ovládání je zajímavé a chci to zkusit. Nebudu zapírat, že K850i se mi líbí hlavně po stránce designové a to je subjektivní. Funkčně je celkem normální - mizerný foťák (i když poslouží, když zapomenu doma velký foťák), paměťové karty, WCDMA, QVGA displej, klávesy, bez OS. Prostě normální mobil, který se mi libí. A jako doplněk PDA to poslouží dobře.

A když to srovnám s K800i, tak plus je pro mě kromě zmíněného ještě chybějící krytka foťáčku (která je u K800i hodně nepříjemná).

Co se týče menu... co střídám různé mobily, všechny menu jsou stejné. Za týden si člověk zvykne a pak mu přijde lepší to, na co je zvyklý. Nezdá se mi, že by byly nějak zvlášť odlišné.
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod adamvojta 21. 10. 2007 12:14

...nerikam ze je hnusnej, ale je stejne hrozne obycejnej...
...a HROZNE mi tam chybi WIFI !!!
adamvojta
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 25. 10. 2007 09:06

tak uz vysel nebo obchodnici lanaří? Když dám v seznamu vyhledat ve zboží ukazuje to už hafo krámu a dost znich skladem, tak muzu pocitat kdyz si to z nejakyho objenam ze mi do dvou dnu dojde?
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sioux 25. 10. 2007 22:51

No pokud píšou, že je skladem, tak bych tomu věřil. Pro sichr neni nic snazšího než jim brnknout. ;)
Nokia 5800 XpressMusic + 16GB microSDHC Sandisk
sioux
Junior

Odeslat příspěvekod Zuzkanka 3. 11. 2007 02:22

Nedávno mi ukradli K800i, policie k mému zklamani meho milacka bohuzel nenasla.. :'( ale mozna "dobre" pro me.. mam zalusk prave na K850i.. driv jsem byla zaryta Nokiacka, ale od chvile, kdy jsem drzela v ruce svou krasnou uzasnou K800i bych uz znacku nevymenila.. bohzel jsem nucena doscane pouzivat Nokiu 3100 coz mi dosti vadi, bo musim mit poradny mobil, ale nejak prezivat musim :) Kazdopandne v breznu se na me muze krasna K850i tesit.. Bude ma a neutece mi :)
Zuzkanka
Junior

Odeslat příspěvekod Lysohlavec 8. 11. 2007 20:41

Konecne som si ho kupil a strasne mi na nom chyba tlacidlo vypnutia/zapnutia mp3 prehravaca resp. radia. V tomto ma dost k850tka sklamala :x Ani radsej nespominam tie odtlacky prstov po celom kryte...
Lysohlavec
Junior

Odeslat příspěvekod JeSuA_mAsTeR 10. 11. 2007 00:21

a takto bude vyzerat po mesiaci pouzivania...foto su moje
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
iPhone
JeSuA_mAsTeR
Junior

Další stránka