Sony Ericsson C702 - Obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mogon 19. 3. 2008 21:40

zdar,
dufam ze sa to tu este nerozoberalo, ale vsade sa pise, ze C702 bude mat GPS. niekde som ale videl, ze to bude A-GPS a tym padom to bude urcovat poziciu pomocou BTSiek cez GPRS. to ale znamena ze sa za to bude platit.. nie? plus ma napada ci su na to operatori na Slovensku v Cechcach technologicky vybaveny? bude to u nas vobec fungovat?
a este ma teraz napadlo ze nikde som nenasiel info o rozliseni videa. nevie sa ci to bude mat aspon QVGA?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Obrázek
:arrow: http://mobilenet.cz/recenze/clanek.php?id=r185&sony-ericsson-c702:-odola-vode-a-prachu,-odolate-vy?
:arrow: http://mobil.idnes.cz/hit-letosniho-leta-odolny-sony-ericsson-c702-recenze-fhc-/mob_sonyericsson.asp?c=A080626_193845_mob_sonyericsson_vok
:arrow: Recenze Sony-Ericsson-cz.com
:arrow: MobilMania.cz - MegaTest
Naposledy upravil Snekac dne 20. 7. 2008 19:05, celkově upraveno 1
Důvod: Aktualizace
Mogon
Junior

Odeslat příspěvekod M. 19. 3. 2008 23:07

V tiskove zprave se zminuje jen GPS, takze zatim bych nedelal unahlena prohlaseni.
Na druhou stranu Google Maps zni jen jako mapy stahovane ze site...
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Deleted user 19. 3. 2008 23:26

Má cenu tohle řešit už teď, když ještě telefon nebyl ani recenzován, do prodeje má přijít nejdřív za 2 měsíce a logicky tu není nikdo, kdo by mohl dát na 100% jistou odpověď..?

Odeslat příspěvekod Mogon 20. 3. 2008 07:58

na niektore sa urcite odpovedat da (napriklad ta pripravenost nasich operatorov na A-GPS). a dufal som, ze sa tu najde aj niekto povolany. napr. na mm.cz bolo uz pred dvoma tyzdnami video s predprodukcnou C902...
EDIT: proste som zvedavy no :oops: ten telefon sa mi hrozne paci tak chcem vediet ako je na tom navigacia
Mogon
Junior

Odeslat příspěvekod mirec005 20. 3. 2008 18:59

A-GPS je tzv. asistované GPS. To znamená že pozemný signál z BTS /ktoré na to musia byť vybavené/ zrýchluje a spresňuje načítanie polohy v miestach zo slabým signálom. Bez podpory operátorov A-GPS funguje normálne ako klasické GPS - spracúva signál so satelitov.
mirec005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 29. 3. 2008 11:12

A podporují to naši operátoři? Doufám, že ne, nechtěl bych platit. Nebo, nejde jde A-GPS na C 702 vypnout?
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 29. 3. 2008 14:36

A-GPS by se melo dat vypnout vzdy. Je to jen podpurny system pro GPS.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod mirek.bruna 11. 6. 2008 09:30

Tak co lidi uz ho nekdo mate? jak to chodi to GPS? je nutne stahovat map.podklady?
mirek.bruna
Junior

Odeslat příspěvekod GiGiDAGia 11. 6. 2008 10:22

C702 se stále neprodává (v ČR) a nikde ani není recenze, jen jsou k dispozici informace z testování prototypů pár dní (či týdnů) po představení ... Vydržte ;-) (Nové datum naskladnění je 20. června)

EDIT: Teď mě napadlo, že je recenze na mobile-review.com ;-)
nositel titulu: OGOznalec no. 1*** (od qwertoma)
SE K550i, Nokia E61, iAudio G3
GiGiDAGia
Junior

Odeslat příspěvekod milo3 12. 6. 2008 10:07

Recenzi popisující alespoň trochu funkci GPS jsem viděl na:
http://www.mobile88.com/cellphone/Sony- ... review.asp

Vypadá to docela slibně. A podle textu usuzuji, že nebylo použito GPRS pro upřesňování polohy, to znamená že i varianta navigace bez GPRS datových přenosů je použitelná.
milo3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirek.bruna 12. 6. 2008 11:45

Ono to bude asi tak ze GPRS se pouzije pouze u tech Googles maps ale jinak ne
mirek.bruna
Junior

Odeslat příspěvekod cooshit 26. 6. 2008 21:47

Už ho mám 8-D 8-D . Je mazanej. s tou gps je to tak že google maps stahujou mapy z netu taky mě to stálo 100 , páč sem to nevěděl :-/ . Ale dá se stáhnout aplikace TrekBuddy de které si mapy můžete stáhnout a jede to zadarmiko, problém je ale s místem , ty mapy nějaký to MB sežerou. jinak GPS funguje jako GPS takže žádný BTSky. A to A - asistovaná se dá naprosto snadno vypnout .
Coopkees ... oh yeah
cooshit
Junior

Odeslat příspěvekod milo3 26. 6. 2008 22:42

Taky mi C702 konečně přišel. Měl jsem ze začátku problémy se zachytáváním satelitního signálu, bylo to asi způsobené tím, že jsem telefon držel zrovna v místě integrovaného GPS přijímače. Dnes jsem s telefonem chodil celé odpoledne po lese a signál mi vypadl jen jednou na několik desítek sekund. Používám zmiňovaný Trekbuddy, který je pro mé potřeby dostačující. Wayfinder ani Google Maps jsem nezkoušel, abych nemusel platit za data. (při oživování internetového připojení jsem laboroval s načítáním http://www.idnes.cz,tak mně to stejně stálo stovku; mohl jsem zkoušet jednodušší stránky).
A-GPS ještě nemám detailně vyzkoušené. Zatímco bez něj se při spuštění navigace objeví satelity mimo mapu a teprve postupně se objevují na svých místech, s asistencí sítě se uk86ou na správném místě rovnou. Telefon pak ještě chvíli přemýšlí, než se připojí. Zdá se, že to zkrátí čas připojení tak na polovinu. Při tom telefon stáhne ze sítě zhruba 500B dat, potom už pracuje jen s daty ze satelitů. Jinak A-GPS jde stejne jako Geotagging fotek vypnout.
Na mobilu se mi líbí kvalita fotek, trochu mne zklamalo ovládání - hodně místa zabírá displej, na tlačítka zbylo dost málo místa. A celkem odlišné ovládání než moje předchozí K508, ale snad si zvyknu.

Několik fotek v plné "kvalitě" mám vystavených na:
http://milhouse.fotopic.net/c1535102.html

Pokud vás bude něco ohledně telefonu zajímat, rád odpovím.
milo3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirek.bruna 27. 6. 2008 07:55

A jak se telefon chova kdyz je zapnuta navigace a zrovna nekdo zavola? Zamrzne?
mirek.bruna
Junior

Odeslat příspěvekod milo3 27. 6. 2008 09:32

Zkusil jsem přijmout hovor při spuštěné aplikaci Trekbuddy. Vše proběhlo bez komplikací, po ukončení hovoru běh aplikace pokračoval.
milo3
Kolemjdoucí

Další stránka