Sony Ericsson C702 - Obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zajíc88 13. 1. 2009 20:18

Sluchátka jsem s novou 29tkou ještě nezkoušel, ale už počtvrté přestalo fungovat tlačítko rychlého spouštění > nutný vyp/zap telefonu :(
Zajíc88
Junior

Odeslat příspěvekod Zajíc88 13. 1. 2009 20:45

A mám to. Když dáte aktualizace telefonu, napsalo se mi "V telefonu již máte nejnovější software", dal jsem tačítko ukončení, objevila se hláška "Aktualizace odložena o 30 min.", a pak už tlačítko rychlého spuštění nefungovalo, začíná mě to vytáčet, grr... >:(
Zajíc88
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 13. 1. 2009 22:37

Zajíc88: Ale kšáá se sluchátky! To není chyba FW, ale telefonu - štve mě, že když chci poslouchat v poizdře, musím v telefonu nejprve zapnout přehrávání..a když ho vyndám z pouzdra kvůli hodinám, na které vidím oproti upravené k750 mizerně, musím to zas štelovat...blé. Je to u c702 nedomyšlené..alespoň, že se po odpojení sluchátek ptá, zdali má pokračovat v repráku či ne (ale to je dnes standart).
Ale to menu mi blblo úplně stejně na starší verzi FW, takže to není chyba nové verze.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod nitram47 14. 1. 2009 08:19

Pan Kaja: si si nejako velmi isty tym, ze je to telefonom. Kludne to moze byt FW, predchadzajucu verziu opravovali, vysla sucastna a na nej sa zistilo, ze ju zle opravili. To je len moj nazor. Ved si zober len Windows, kolko oprav uz vydal a stale to nema uplne vyladene
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 1. 2009 12:08

nitram47: O čem je teď vlastně řeč?:) V prvním odstavci jsem nadával na absenci play/pause tlačítka a neschopnost zobrazit ve stand-by hodiny u platformy a200...s čímž se bohužel musím smířit jako všeobecnou vlastností, ač ten postoj od SE nechápu, proč musí dojít k zhoršení věcí, které fungovaly u staršího modelu.
Poslední FW doporučuji. Nějaké velké změny nenastaly, ale nic se nezhoršilo, maximálně v něčem zůstalo při starém.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Peťass 14. 1. 2009 13:04

Ta absence hodin ve stand by je bohužel smutná vlastnost většiny značek, co vím, tak vedle SE i Samsungů a Nokií. Začali se používat aktivní displeje, a ty se při nečinnosti holt úplně vypnou. Sice mě to taky štve, ale nic s tím nenaděláš...ber to jako daň pokroku :) (předpokládám, že znáš tu "future" když ve stand by zmáčkneš tlačítko hlasitosti, tak se displej částečně podsvítí a objeví se docela velké hodiny ;) )
Co mě v poslední době naštvalo (po několika měsících používání mobilu jsem konečně vytáhl i sluchátka :) ) tak absence volume na drátu. Pořád sahat do kapsy je tedy od SE pěknej vopruz :) Asi koupím redukci na standartního jacka a budu používat klasická sluchátka. Ty originál mně stejně moc nepasují do uší :)
Peťass
Junior

Odeslat příspěvekod nitram47 14. 1. 2009 13:21

Kaja: sa ospravedlnujem, som myslel, ze reagujes na Zajíca a jeho problem s Menu Cinnosti. Tu miesate 1 s 2 a potom ma to myli ;-)
hard to the core

nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 1. 2009 15:33

nitram47: To máš pravdu, napsal jsem to trochu méně srozumitelně. :oops:

Peťass: Ale neměla i k750 aktivní displej? V katalogu se píše, že ano, ale ten neberu jako úplně věrohodný. No, tak jako tak je to škoda, už proto, že v kvalitě zobrazování (krom lepšího rozlišení) nepociťuji nějak znatelnou změnu.
Ale když jsme u toho - mám u c702 stáhlé podsvětlení na 50% a když píšu sms, chvíli nechám telefon neaktivní, a pak pokračuji, tak se mi telefon přeblikne mezi dvěmi úrovněmi nastavení. Když se standby displejem poslouchám hudbu, přepínám skladbu tlačítkem, rozsvítí se mi displej ve dvou krocích - méně a pak více. No, asi vlastnost..
Sluchátka, to bych skoro doporučil jedny BT od Jabry? Je to taková destička s výstupem jack 3,5mm.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 1. 2009 15:50

Pan Kája píše:Peťass: Ale neměla i k750 aktivní displej? V katalogu se píše, že ano, ale ten neberu jako úplně věrohodný.

Pokud se tím myslí hodiny spořiče displeje, pak ano na K750 byly k dispozici.

Jinak byly zmíněny Nokie - těch se musím zastat, spořič s hodinami je na všech modelech plně funkční dodnes.

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 1. 2009 20:13

Tím se myslí, že to aktivním displej pravděpodobně nebyl příčinou jejich absence. O to spíš zůstává rozum stát na rozhodnutím pro platformu a200.
Ale to už jsme asi dost OT, tak bude lepší tohle téma uzavřít :-))
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Zajíc88 14. 1. 2009 22:28

Kájík: Já žádný problém se sluchadlama nemám :)
Jenže... když posloucháš rádio, a během toho vyndáš sluchátka, souprava se tváří jako odpojená, rádio se vypne, ale už nezmizne ikonka rádia!!! Dělá to tak od jednoho nového firwaru, od výroby to nedělalo.
Teď jsem poslal smsku, přišla mi doručenka, tu jsem neodkliknul a mezitím mi přišla odpovědní sms. Odkliknul jsem tedy potvrzení a zmáčknul tlačítko "menu činností", NIC!!! Už zase nefunguje!!! Kdo to kdy opraví? Jste v tom někdo zasvěcený??? Díky :(
Zajíc88
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 15. 1. 2009 16:13

Poslední mobil, který uměl zobrazit na displeji pořád hodiny byla K800i. Ale třeba taková W810i to taky neumí.
Na tom, jestli displej aktivní to ale nezáleží. To bude muset záležet na něčem jiném, možná tmavosti sklíčka na displeji.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Endy.kuchta 15. 1. 2009 21:55

Zdravím Vás. C 702ku mám krátce od ježíška. Potřebuju poradit. Ve službě "služby určení polohy/informace o stavu" tzn. GPS přijímač, se mi v té pravé ikoně "stav připojení" ukazují družice, připojí mě to souřadníce, zkrátka bez problému, ale v levé ikoně "aktuální činnost"se mi vůbec nezobrazuje rychlost pochodu ani azimut. Máte někdo podobný problém? Prý se to občas stává a jde to odstranit stáhnutím softwarové aktualizace, ale mě se nedaří ji nalézt (takovou pouze na GPS služby, bojím se totiž změny obsluhy telefonu jako celku...). Můžete mi prosím někdo poradit? Popř. jde aktualizovat nastavit zobrazení souřadnic ze zeměpisných na WGS 84 nebo starší S-42? Endy
Endy.kuchta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 16. 1. 2009 00:00

Endy.kuchta: popravdě nevím, jak to funguje u mě, spíš jsem rovnou používal stopaře nebo trekbuddy.
Stáhnutím aktualizace myslí pomocí aktualizační služby SEUS přehrát celý firmware (poté bude telefon uveden do továrního nastavení). Bohužel bude nutná kompletní aktualizace...ale telefon to celkově nepoznamená, takže se nemusíte bát výraznější změny v ovládání a celé interface...

Zajíc88: se sluchátky samotnými také nemám problém. :)

obluda zelená: Skoro by mě ta teorie se sklíčkem nepřekvapila:))
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod nitram47 16. 1. 2009 00:04

Endy.kuchta píše:...bojím se totiž změny obsluhy telefonu jako celku...

pri aktualizacii softu sa ziadna zmena obsluhy telefonu nekona. vse bude ako predtym, len su odstranene chyby. pokial je fon od operatora, sem-tam sa moze stat, ze nejaku ikonku zmeni, ale to je skor zriedkavost. pred aktualizaciou je nutna záloha dát z telefónu! a aktualizacia cisto iba GPS nie je. mozno nelegalnym zasahom, ale beznym sposobom sa aktualizuje vsetko.
hard to the core

nitram47
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka