Problém s baterií.

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mardo(smazano) 27. 8. 2005 06:32

Prosím o radu s tímto problémem. Koupil jsem manželce do jejího SE Z200 novou li-pol baterii ale jelikož to byla 900mAh a byla trochu širší kryt byl dost prohnutý a tak jsme ji tam necpali násilím. Dal jsem si jí do své 14 dní starého SE K700i kde se vešla a originál baterii z sedmistovky jsem dal do jejího telefonu.(baterie jsou stejné)
Problém je v tom,že baterie nejde nabít,telefon hlásí,že baterii nabíjí, ale už jsem ji nabíjel dvakrát po asi 7 hodinách a baterka je pořád vyštˇavená. Zkoušel jsem ji nabít i v té sedmistovce,ale pořád nic. Nevíte někdo co s tím.Díky za odpovědi.
mardo(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quido.speedy 27. 8. 2005 09:09

To, že není fyzický rozdíl v bateriích ještě nemusí znamenat, že nabíjecí procesor je stejný (a stejně se chová).

Vyzkoušej, jestli se baterie v Z200 nabije (ten kryt tam nedávej). Pokud ne, Napíchni baterii na nabíjení na nějaký zdroj. !!! Napětí nesmí u Li-pol přesáhnout 4.2V !!!. Pokud tam neteče proud (nebo je do 2mA). Zkusil bych baterii reklamovat a vyměnit.

Také můžeš multimetrem ověřit napětí naprázdno a při zátěži.

Jestli baterie není originální, lze z ní vyndat samotný Li-pol článek a vyměnit ho za opotřebovaný v původní baterii. Neoriginální baterie často procesor vůbec nemají (místo tepelného čidla je osazen rezistor 10k, místo procesoru dioda a kondenzátor - šetří se kde může - protizkratové pojistky často úplně chybí).

Takhle už jsem vyměňoval hodně článků a neoriginální baterie sou svinstvo!!!
quido.speedy
Junior

Odeslat příspěvekod Apophis.k 27. 8. 2005 09:17

no já bych to reklamoval už jen kvůli tomu, že se ti ta baterka do toho founu nevejde... pokud je to baterie určená do SE Z200 tak tam musí pasovat... takže bych to viděl na reklamaci!!! ;-)
Apophis.k
Nemám nic, jsem studý chudent...
Apophis.k
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mardo(smazano) 27. 8. 2005 10:44

Díky za odpovědi zkusím ten multimetr a když tak potom tu reklamaci.
mardo(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 27. 8. 2005 21:05

Zkus vycistit nabijeci konektor na telefonu. Kdyz je trosku spinavy, chova se to takhle. Uz se mi to parkrat stalo i s original baterkou a po vycisteni konektoru problem zmizel.
Hlavne neskrabat abys nesedrel tu pozlacenou vrstvu. Vhodny je roh tvrdeho papiru, drevene paratko nebo neco takoveho.
Fido+
Expert