Dilema - K750i vs 6230i: jaké mají chyby?

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jambare 20. 9. 2005 09:17

Mám velký dilema :?: !!Chci novej mobil a nevím jestli 6230i nebi SE K750i...!!Chtěl bych vědět jaky má SE K750i mouchy...!!Díky.....

//Daft: Upřesněn název diskuze.
Jambare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anik 20. 9. 2005 09:55

Taky jsem se rozhodovla jestli 6230i nebo K750i,rozhodla jsem se pro SE a jsem docela zklamana,chybi mi tam tolik veci...napr.spatny profily,menit mp3 v prehravaci je primo na mobilu (nokie to ma na handsfree) zkratka jsem si mela vzit nokii a byla bych spokojenejsi,tak uz vim pro priste,ze jedine Nokii a nebudu experimentovat...
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod petr1ab 20. 9. 2005 09:55

Taky sem měl podobný dilema, a rozhodl sem se pro k750 a to z techto důvodů:

1) Oba byly dotovaný od oskara a s 50Naplno byla K750 jen o 500,- vejš

2) K750 měla nesrovnatelně lepší foťák což se mi i potvrdilo a sem s ním spokojenej

3) Větší kapacita paměti, a lepší design (Nokia mi připadá jako mobil spíš pro manažery, co se vzhledu týče) A dost se mi líbí joystick

4) Daj ti k tomu datovej kabel, což velice oceníš :o)

A ty mouchy: No co se mě týče Vadilo mi že oskar chce aby bylo slyšet focení takže ten zvuk bez další úpravy FW nevypneš. (mě to stálo 400,- se změnou FW) Někdo se zmiňuje o "vrzání krytu" ale co se mě týče, když ho nežmouláš jako plastelínu, tak si toho ani nevšimneš. Výdrž baterky se nadsazená i u nokie, takže tady bych to nehanil. No a jinak sem někde viděl souboj těchhle mobilů a K750 vyšla jako vítěz s poměrem 5:1 a já s tím celkem souhlasím.

Rozhodně pokud nejsi ujetej na Nokie, tak K750 neprohloupíš.
petr1ab
Junior

Odeslat příspěvekod petr1ab 20. 9. 2005 10:04

To Anik: Teda nevim co míníš špatnejma profilama ja na nich nic špatnýho neshledal, daj se měnit a editovat, tak co?

A co se týče MP3 tak to není to hlavní co od mobilu očekávám a s max kapacitou ext karty 512MB, která je mimochodem drahá jak Svi.. se s nějakým dlouhým poslechem rozluč. Mimochodem sem někde čet, že Eric má lepší reprodukci než nokia(ta je totiž určená spíše pro kancelář než na zábavu).
A když sme u tý zábavy, tak spousta Java her z internetu mě taky dost nadchla
petr1ab
Junior

Odeslat příspěvekod Anik 20. 9. 2005 11:53

spatnyma profilama napr. to,ze kdyz chci profil,aby mi vsechno zvonilo,ale bez vibraci,tak to se neda...vibrace se daji bud zapnout nebo vypnout a to plati pro vsechny profily,neda na kazdy profil zvlast nastavit jiny vyzvaneni,SMS ton je pro vsechny profily stejny...u Nokie se to da nastavit u kazdyho profilu jinak.
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 20. 9. 2005 15:05

Taky sem prozil tohle dilema :-)) vyhrala 6230i, a to proto, ze
1) se mi vic libi designove (subjektivni pocit)
2) stala o neco (asi 2 tisice) mene
3) podporuje levnejsi karty
4) a nejak moc nemam rad joysticky
5) nema v menu vsude takove animace (to se ale nekomu zase libi)

Ted ke kritice : Fotak neni spatny, ale na k750i to nema :-/, velmi se mi libi moznost prepinat mp3 na kabelu k handsfree, klavesnice je dobra, o neco lepsi nez k750i, displej: je nadherny, ale mensi...to si uz musis rozhodnout sam :-))
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 20. 9. 2005 15:51

SE K750i jsem vlastnil a myslim si, ze 6230i na nej zdaleka nema (K750i ma bezkonkurencni fotak a hlavne PERFEKTNI sluchatka, kvalita prehravani je vubec vyborna)
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod hotspot 20. 9. 2005 15:57

No to je jasný že každej bude doporučovat svůj mobil :nenapadne tak já teda budu originální a doporučím ti K750i :D Co se týče těch much, vadí mi možná vrzající konstrukce a displej náchylný k ušpinění. Měl jsem párkrát v ruce i 6230i, a kdybych si měl znovu vybrat, opět bych bral SE ;)
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod InfernoX 20. 9. 2005 16:15

Záleží jestli ho chceš spíš na práci nebo na zábavu.Na zábavu je lepší K750i a na práci 6230i.
InfernoX
Junior

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 20. 9. 2005 16:17

Není co řešit, K750 je mnohem lepší. Má lepší a většídisplej, hlavně 2 MPX fo'ták, lepší multimediální funkce, přibalený datový kabel u oskara. možná nemá profily, ale dá se na to zvyknout. není to nic tragického.
mam auto // mam mobil s GPS // mam notebook // mam počítač a baví mě vařit ;). Proto si myslím, že můžu trochu důstojně operovat ve fórech na: živě,autorevue,mobilmania,navigovat a šéfkuchař. Děkuji ;)
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod beat 20. 9. 2005 16:39

Uačínám být velmi alergický na K750i, W800 apod.
Proboha, v čem je o tolik lepší než 6230i?? V čem jsou ty lepší multimediální fce? Furt jen ten foťák... dochází taky někomu, že je to mobilní TELEFON a ne mobilní FOŤÁK?? By mě zajímalo, kolik toho nafotíte...první týden 150 fotek, další týden 50, potom 10, a pak už to nebaví. Občas když něco někdo zahlédne.....
A konkrétně Nokia má "fičurky" o kterých se ostatním značkám může jenom zdát. Jen tak namátkou uvedu narozeniny v kalendáři. Hned vidíte, kolik je dotyčnému let, promakané kontakty...a takové detaily jsou u Nokií běžné. Každý kdo přejde z Nokie na jinou značky tyhle detaliy hledá..a nenachází. Ale co, jsem si nějakej divnej, když nehodnotím telefony podle jediného parametru - foťáku. Každýmu radíte jen K750i. Mánie, mánie, mánie... Za půl roku se objeví něco lepšího, a bude tu nová mánie. Když vyšla T610, všude samá chvála...až když vyšla T630 tak se přiznalo, že T610 měla špatnou klávesnici a spousty dalších chyb. Tady to bude stejné... Ale co se namáhám. Btw. nemám ani SE ani Nokii.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod fido_cz 20. 9. 2005 17:13

No jo, zvrtava se to pomalu ve flam. Pokud Jambare nenapise, co hlavne od telefonu chce, nema cenu tu doporucovat jeden z techto telefonu.

2beat: k750i je na MP3 opravdu o hodne lepsi. Ma egualizer, tvorbu playlistu a znatelne lepsi sluchatka. A radio ma take o tridu lepsi.
fido_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 20. 9. 2005 17:20

2 beat: No on to vlastně mobilní foťák je :D ale tím nic nedoporučuji. Každý si má vybrat sám, podle vlastních potřeb, jenže vybrat si mezi takovýma telefonama je problém...a proto je tu tohle fórum. Tak jak to vidíš tu všichni něco vychvalují a kritizují na obou modelech a to si pak člověk líp ujasní co je pro něho důležitější...

Osobně se mi zdá SE modernější. Nokia je taková usedlá (jen můj názor)
One of Djs Affair project
Siemens C35i->ME45->M55->S75->SE W880i->HTC HD2->HTC 8S->Lumia 925
HTC HD2 (Leo) Segal - Těžko ho zabít
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dark_Healt 20. 9. 2005 17:22

fido_cz píše:Ma egualizer, tvorbu playlistu a znatelne lepsi sluchatka. A radio ma take o tridu lepsi.

No ja nevim ale kdyz pouzijes u nokie AD-15 a dobry sluchatka PortaPro tak si myslim, ze SE z tema jeho peckama nema sanci! A to radio je sice vyhoda, ze ma RDS ale ja davam prednost normálnímu!
Dark_Healt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 20. 9. 2005 17:26

Kdybych ja si musel vybrat, tak bych sel do 6230i. Proc? Kvuli lepsimu kalendari a Mass Storage.
M.
Expert

Další stránka