Dilema - K750i vs 6230i: jaké mají chyby?

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod matho83 21. 9. 2005 00:29

napisem par veci, v com je lepsia 6230i, ak niektore su nutnost, tak 6230i ak nie tak K750i, bolo by lepsie to rozpisat, ak ma niekto este dalsie

-vacsie rozl. displeja ale mensi
-edge
-ptt
-usb mass storage
-opakovane udalosti v kalendari - v terene sa daj dat
-viac riadkov pri pisani sms
-da sa nabijat a zaroven pocuvat radio a mp3 cez handsfree
-lacnejsie pamatove karty
-vacsi tel. zoznam
-viac kodov v penazenke a viac poznamok
-radio a mp3 sa prepina pohodlne cez handsfree (radio zapnut aj vypnut, mp3vypnut)
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petr1ab 21. 9. 2005 08:04

Jen sem si vzpomněl že u nokie byla hodne haněná T9 už byla opravena v novém FW? K čemu ti je hezký psaní, když máš blbej slovník.
Podle mne je výběr jasný, jestli chceš mobilní kancelář di do nokie, jestli chceš bejt cool, a blbnout s multimedii jdi do erika.
petr1ab
Junior

Odeslat příspěvekod ok 21. 9. 2005 08:44

Mám 6230i a minulý pátek jsem si koupil K750i abych si ho vyzkoušel a pořád jen nespekuloval.... Musím uznat, že K750i je výborný foun...na klávesnici si člověk zvykne po 1 dni....foťák je absolutní bomba...autofocus...100% makro- nádhera..
dokáže ovládat 2 email účty...dokáže odeslat přes mms a email bez problému 2mega fotky...tohle vše Nokie nedokáže i přesto, že ho nazývají manažerský telefon... Podle mého názoru manažerský telefon by měl právě umět alespoň dva email účty a měl by umět odesílat alespoň 2 mega .....
Pravda je, že K750i nedokáže zrovna dobře komunikovat s PC(myslím synchronizovat atd.) a má menší hlasitost při telefonování..
K750i je super foun a Tobě(Jambare) bych ho určitě doporučil vzhledem k Tvému věku....abys byl cool...
Každopádně jsem v pondělí telefon prodal, protože jsem zvyklej na Nokii ..... má více logické menu..podmenu atd... počkám si na N6280....
8)
(.)(.)
neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí CARPE DIEM
ok
Junior

Odeslat příspěvekod radim.t 21. 9. 2005 09:20

Takže vlastním SE K750i a můj kamarád má 6230i. Mám možnost to srovnávat a pro mě je lepší volba K750i. Pro někoho zase Nokia 6230i. Myslím si že to je o tom komu co víc vyhovuje a na co je kdo zvyklý. Můj první telefon byl GA628 a postupem T29, T39, T68, T610, T630, K700 a teď K750i takže jsem zvyklý na SE. Pokud bych měl jen nokie tak bych šel zase do nokii.
radim.t
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 21. 9. 2005 09:48

matho83 píše:napisem par veci, v com je lepsia 6230i, ak niektore su nutnost, tak 6230i ak nie tak K750i, bolo by lepsie to rozpisat, ak ma niekto este dalsie

-ptt

Čo je PTT :?:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Junior

Odeslat příspěvekod TA 21. 9. 2005 09:50

To ok : to len tak kupuješ a predávaš mobily :?: Veď na tom musíš prerobiť!?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Junior

Odeslat příspěvekod ok 21. 9. 2005 10:14

TA píše:To ok : to len tak kupuješ a predávaš mobily :?: Veď na tom musíš prerobiť!?o/quote]

Koupil jsem za 7500 s DPH a prodal za 7500....
A jinak ještě sem tam odepíši DPH..takže jsem v + a hlavně když ten telefon chci, tak si ho prostě koupím... peníze budou, ale ....dál už to znáš...Neřeším peníze
(.)(.)
neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí CARPE DIEM
ok
Junior

Odeslat příspěvekod DADA 21. 9. 2005 10:47

Měl jsem 6230i asi čtyři měsíce. Výbornej foun, zbavil jsem ho hlavně kvůli vrzajícím krytům. Teď mám K750i (kryty taky vržou, ale podstatně méně). Nemá cenu opakovat jejich nedostatky, to už tady bylo řečeno. Měl jsem v životě víc Nokií, osobně mi ale víc vyhovuje v současný době SE (lepší uživatelské prostředí, větší - a pořád poměrně jemný - displej, o MP3 přehrávači a foťáku nemluvím). Ale souhlasím s názorem, kterej už se tu několikrát objevil - N6230i je asi lepší na práci (pominu-li posílání příloh v e-mailu), K750i je rozhodně lepší na zábavu.

Co se týká konkrétních připomínek: USB MASS STORAGE je fakt vychytaná věc, pro majitele čteček paměťových karet je to však jedno. Stejně tak RDS se může hodit, považuju to ale spíše za doplňkovou funkci, která není až tak důležitá. Co se týká EDGE, používám internet přes OPERA MINI a bez EDGE se tak v pohodě obejdu. Aplikace, hry , videa apod. stahuju stejně přes PC na kartu, takže upřímně nevím na co bych EDGE v současné době používal (jsem si ale jistej, že se někdo ohledně EDGE a jeho výhod ozve).
DADA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matho83 21. 9. 2005 11:04

TA píše: Čo je PTT :?:>/quote]

Push To Talk
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peci 21. 9. 2005 14:51

Anarki píše:
beat píše:Foťákem (6Mpx) mám nafoceno několik tisíc fotek, a žádnou na papíře :) Holt každej ne ňákej :)
Ja mam doma Sony DSC-W1 a muzu rict, ze vice fotek jsem mel z K750i (ono kdyz chces neco fotit, tak mas vetsinou u sebe jen telefon)

Tak se mi zdá,že tu mám klona-mám taky W1 a taky K750i a souhlasím,že pokud chci fotit,tak šáhnu po mobilu.
To all-Myslím,že se autor diskuze ještě k tomu nevyjádřil,takže myslím,že nemá smysl se hádat.
K750i+1GB MSPD
Peci
Junior

Odeslat příspěvekod Jambare 22. 9. 2005 12:32

Dík za typ...!!já sem taky příznivcem Nokie,začal sem 3110 a zatím sem u 6610 a nevím jestli Nokii opustit nebo ne!!Asi to zkusím,ale doufám že nebudu zklamaný jako ty!!Snad se zvyknu!!SE mi přijde nadupanější...!!
Jambare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr1ab 22. 9. 2005 13:13

Opravdu je dobrý, když si je oba dojdeš ošahat někam do krámu, než to koupíš
petr1ab
Junior

Odeslat příspěvekod Jambare 22. 9. 2005 20:01

Už sem se rozhodl,že to chce změnu...!!Sem odkojenej na Nokiich,ale změna je život!A navíc mi přijde že N6230i už má skoro každej!N6230i je takovej usedlejší telefon takže "JDEME DO ERIKA"!!!V průběhu přístího týdne si jdu pro něj a vzhledem k tomu že 6230i už znám jako svý boty tak potom přispěju nejakým srovnáním... :) !!Doufám že si za 14 dní nepujdu pro nokii :D
Jambare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jambare 22. 9. 2005 20:09

Ještě otázka: Nejvíc se bojím krytky na objektiv foťáku!!Slyšel sem že má tendenci ulamovat se...a abych pravdu řekl tak mě připadal trošku chatrně když sem SE měl poprvé v ruce!!Co je na tom pravdy??Myslím že se to projeví až po delším používání.
Jambare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hotspot 25. 9. 2005 13:09

Drží tam nejistě a trochu se viklá, ale slouží dobře ;)
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka