Sonyericsson P900

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Matrix 2. 10. 2005 13:09

Už je to nějaká doba co se začal prodávat P900 a tak bych se rád zeptal na nějaké jeho nedostatky, respektivě, jak se jich zbavit. Jde tedy nějak softwarově nahrát: česká lokalizace, možnost budit i při vypnutém telefonu, české T9...pokud možno jestli to jde udělat ne jako symbianová aplikace. Díky...
Matrix
Junior

Odeslat příspěvekod bodys 3. 10. 2005 20:56

sám jsem zvědav taky ho totiž chci
bodys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Apophis.k 3. 10. 2005 21:00

P900 je podle mě moc stará hračka... už se nevyplatí si to koupit..;-)
Apophis.k
Nemám nic, jsem studý chudent...
Apophis.k
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 3. 10. 2005 21:11

Apophis.k to jsi docela na omylu ;) uz jen protoze jeho symbian UIQ je dobra vec.Navic jediny jeho nedostatek je Vaha/Rozmery to by mel vyresit jeho nastupce Hermione na ktery si brousim zuby tedy nastupce P910i samozrejme
Dalsi nedostatek je mozna v tom ze pri silnem mackani klaves muzou byt klavesy vytlaceny na tom dotykovem displeji jak jsem jiz na vlastni oci videl
A rozhodne si koupim P900 nez nejakou 3230...
Navic u smartphon muze byt zastaraly tak akorat starou verzi OS nebo tim ze ma novejsiho nastupce...Jinak je to vesmes stejne..
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod James007 3. 10. 2005 21:30

Cau. No pokud vim,tak P900 ma elektronickou klavesnici a ne pres trny,jak to ma P800. Takze zadne protlačení nehrozí. Ja mám P800 a bez problemu skvělý telefon. JInak na display si kupiš ochrannou folii a zadne protlaceni nebo poskrabani nehrozí. Jinak,kdyz resis tu velikost. NO je trochu vetsi jako kazdy smartphone,ale taky se podivej na ten display. Takove rozmery ti nenabizi zadny telefon.
James007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 3. 10. 2005 22:25

jj prave proto to neni stara nefunkcni hracka
Tesim se na Hermionu to bude delo. doufam ;]
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod James007 3. 10. 2005 22:51

Kdybych na ni měl prachy,tak si ji koupim,ale bohužel. Ja su s moji P800 maximalně spokojen,takže nemam ani duvod měnit za jiny :wink:
James007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr73 4. 10. 2005 00:58

Hlavni nedostaky jsou stejne jako u ostanich Px00 - nelze nahravat telefoni hovor, omezene moznosti v modu se zavrenym flipem, neopakovane udalosti, s outlookem se synchronizuje pouze 1 cislo v kategorii mobilni, atd
- ceska lokalizace neni problem pri flashi na P910
- budik bude vzdy budit jen pokud je telefon zapnuty a nelze to zadnym zpusobem zmenit
- ceska T9 je soucasti CZ lokalizace (po flashi na P910) eventuelne ji lze do telefonu dostat separatne

btw: zdar Jamesi
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Matrix 4. 10. 2005 08:03

A jak je ten flash na P910i jistý? Je tam nějaké riziko, že se to nepovede a mobil bude pak na vyhazov nebo bych se nemusel ničeho bát?
Ptám se proto, že P900 se dá sehnat docela levně(na to, že je to chytrý mobil) i jako nový. Přeci jen P910i(nová) je na mě drahá a asi určitě i moje vysněná Hermiona nebude patřit mezi nejlevnější.
Jinak kdo má lepší klávesnici-P900 nebo P910i? Tu vnitřní bych snad oželel.
Matrix
Junior

Odeslat příspěvekod Kadlos 4. 10. 2005 09:10

Ad budík - není problém přepnout ho do flight módu.
Hlavní nevýhodu bych oproti P910 viděl v mnohem menší paměti - když je spuštěno víc programů, tak se dost zpomalí, a taky zamrzí podpora jen MS Duo.
Flash na P910 sice vyřeší češtinu a paměťový karty, ale paměť jaksi nezvětší :mrgreen: a navíc jsou pak problémy s některýma programama.
Kadlos
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 4. 10. 2005 14:35

Matrix píše:Už je to nějaká doba co se začal prodávat P900 a tak bych se rád zeptal na nějaké jeho nedostatky, respektivě, jak se jich zbavit. Jde tedy nějak softwarově nahrát: česká lokalizace, možnost budit i při vypnutém telefonu, české T9...pokud možno jestli to jde udělat ne jako symbianová aplikace. Díky...o/quote]

Ceska lokalizace neni a nebude. jedina moznost je nahrat upraveny firmware z P910.
Moznost budit pri vypnutem telefonu neni. Je to hardwarova zalezitost. Telefon nema vestaveny HW budik. Budik je SW. Z toho vyplyva, ze musi bezet operacni system.
Ceska T9 viz lokalizace.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 4. 10. 2005 14:37

IcemanCZ píše:Dalsi nedostatek je mozna v tom ze pri silnem mackani klaves muzou byt klavesy vytlaceny na tom dotykovem displeji jak jsem jiz na vlastni oci videl
.

To si pletes s P800. P900 uz ma HW klavesnici.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Kadlos 4. 10. 2005 14:38

Pokud ho přepneš do flight módu a neběžej ti na pozadí aplikace, tak by neměl bejt problém...
Kadlos
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 4. 10. 2005 14:49

Fido+ jsem si to uvedomil pozde tak diky za opravu :-) jsem nevedel ktery no ;]
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr73 5. 10. 2005 00:47

Matrix píše:A jak je ten flash na P910i jistý? Je tam nějaké riziko, že se to nepovede a mobil bude pak na vyhazov nebo bych se nemusel ničeho bát?
Ptám se proto, že P900 se dá sehnat docela levně(na to, že je to chytrý mobil) i jako nový. Přeci jen P910i(nová) je na mě drahá a asi určitě i moje vysněná Hermiona nebude patřit mezi nejlevnější.
Jinak kdo má lepší klávesnici-P900 nebo P910i? Tu vnitřní bych snad oželel. /quote]

1) Riziko neni absolutne zadne, navic clovek, ktery by ti to flashoval uz to delal nepocitane-krat
2) klavesnice je imho lepsi u P910i
Kapr73
Junior

Další stránka