mobil 4-5tis.: displej do 5", dobré Aku, GPS a foto

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Elv01 26. 5. 2015 09:45

Displej: 4.7 - 5

slušná výdrž a vyměnitelná baterka
výborně fungující GPS
alespoň průměrný foťák
slot na SD karty

Dále ocením:

2GB RAM
16 GB paměť
Dual SIM
Android 5 nebo alespoň slíbená aktualizace na něj
Probuzení dvojitým poklepáním
Možnost odinstalovat balast dodaný výrobcem
Tvrzené sklo
Černo-bílé barevné provedení.
Displej čitelný i na slunci

LTE nepožaduji

Honor 3C:
- starší android
- nemá tvrzené sklo

LG G3s
- tlačítka na zadní straně
- jen 1 GB ram
- nemá senzor osvětlení
- subjektivně nic moc displej

Vodafone 6
- jen 1 GB ram/8GB

Xiaomi RedMi 2 - 2GB
- za rozumnou cenu je pouze u http://www.xiaomiforsale.com
- netuším jak a kde uplatnit případnou záruku

Lenovo S60
-je dražší
- foto zřejmě nic moc
-???

Počkat na Honor 4C:
- ???
Elv01
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 26. 5. 2015 11:53

Bral bych Xiaomi Redmi 2. U XFS je postup reklamace napsán na webu, mají i českou podporu, takže se neboj. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod None87 26. 5. 2015 13:25

Počkal bych na ten Honor 4C. Na netu už se dají najít nějaké recenze http://www.nirmaltv.com/2015/05/18/huaw ... 4c-review/ ;)
None87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sursum 26. 5. 2015 20:17

Zrovna dneska jsem vedl podobnou diskuzi, jen já ještě chci LTE, tak jsem si hodně dohledával informace a tady bych Honor 4C úplně nedoporučil. Důvod je jen 8GB vnitřní úložiště, což i máš jako svůj požadavek, aby to bylo 16. 8GB úložiště má i Honor 4X, na který zrovna dneska vyšla recenze (http://mobilenet.cz/clanky/recenze-honor-4x-rozporuplny-pracant--20195) a malé úložiště tam vnímají jako problém. U 4C to teda podle mě bude navlas stejné v té zahraniční recenzi taky zmiňujou, že má uživatel k dispozici míň, než by bylo vhodné. 3C tím spíš a navíc má starší systém i vybavení. Kdybych vybíral z toho, co uvádíš, bral bych Xiaomi, ale zvažoval bych, jestli si nepřiplatit za 16GB verzi.
sursum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cint 26. 5. 2015 20:24

, zdá se být problém pouze 8GB úložiště.

Problém to není. 8 GB je normální úložiště, prodávají se i telefony s 4 GB a soubory jsou přesouvat na SD kartu.

Honor 3c má tvrzené sklo a antipatlající úpravu.
http://www.vmall.my/index.php/smart-pho ... olor.html/
má displej LTPS + OGS technology a ty to mají v základu.

Jinak doporučuji Honor Holly, ten má 16 GB v základu
http://www.hihonor.com/cs/pages/products/honorholly
Naposledy upravil cint dne 26. 5. 2015 20:38, celkově upraveno 2
cint
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod sursum 26. 5. 2015 20:26

tak oprava - Xiaomi Redmi 2 má 8GB úložiště zřejmě jen u 1GB RAM verze. 2GB RAM je všude se 16GB úložištěm. Navíc v současné době ta lepší varianta na xiaomiforsale za 164e, asi je to nějaká sleva. Kdybych sám nechtěl LTE, tak bych do toho šel.

-- 26. 5. 2015 21:32 --

cint píše:Problém to není. 8 GB je normální úložiště, prodávají se i telefony s 4 GB a soubory jsou přesouvat na SD kartu.

Se soubory není problém, SD karta to jistí. V té recenzi ale píšou, že když se úložiště začne zaplňovat, začne se sekat systém (U 4X, ale očekával bych to podobně i u 4C). Kromě toho člověk musí víc hlídat data, čistit, odinstalovávat aplikace. Jak jsem psal ve svém původním vlákně, s předchozím telefonem jsem měl problém, že oddíl na aplikace byl malý a časem, když jsem chtěl zkusit nějakou novou, musel jsem jinou odinstalovat. Strašně otravná věc. Proto sám teď chci 16GB.
sursum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cint 26. 5. 2015 20:36

d sursum 26. 5. 2015 21:26
Se soubory není problém, SD karta to jistí. V té recenzi ale píšou, že když se úložiště začne zaplňovat, začne se sekat systém (U 4X, ale očekával bych to podobně i u 4C).

Zaplňování paměti je pro všechny telefony stejné ale přesun na SD kartu všechny telefony nemají.
Honor 4X má i soft pomocníka na správu a čištění paměti. Toho se neboj. ;-)
cint
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod opasino 26. 5. 2015 20:43

Ber Honor 3C, za ty penize opravdu vyborny kousek. Zatim me mrzi jen absence LTE, jinak takhle spokojen po koupi, to jsem byl napsledy u Note 2.
Urcite se vyhni Redmi, maji slabou vydrz baterie.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sursum 26. 5. 2015 20:52

cint píše:Zaplňování paměti je pro všechny telefony stejné ale přesun na SD kartu všechny telefony nemají.
Honor 4X má i soft pomocníka na správu a čištění paměti. Toho se neboj. ;-)

OK, možná to nebude taková tragédie, jak tam psali. Ale pak by mě zajímala velikost oddílu pro instalaci aplikací. I když je umožněný přesun na SD, ne u každé aplikace to jde, jiné zase nemůžeš přesunout, protože používáš jejich widget, a i když se všechno povede, tak se aplikace nepřesune celá, ale vždycky něco zůstává ve vnitřním úložišti a ne všechny se chovají korektně ohledně toho, kam mají ukládat svoje data a cpou to dál do vnitřního. Jádro pudla: Elv v požadavcích píše 16GB, a i když by asi bylo zbytečné 4X a 4C kvůli tomu odepisovat, to Xiaomi to nabízí a cena je podle mě lákavá.
sursum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cint 26. 5. 2015 20:58

v požadavcích píše 16GB,

Ale proto jsem ho upozornil na Honor Holly.
Ten má 16 GB v základu má černobílé provedení a stojí tři tisíce. Až na paměť 1 GB a přední fotoaparát 2 MPx je stejný jako Honor 3C
cint
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod sursum 26. 5. 2015 21:09

což je dobrý návrh, ale 1GB paměti se mi zdá jako příliš velký ústupek. Třeba mě jsi prakticky přesvědčil o Honoru 6 právě i kvůli paměti ;-)
A Redmi 2 v té 2GB variantě to má všechno a v přepočtu za cca 4600. Podle mě výborný kauf.
sursum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Elv01 26. 5. 2015 21:18

opasino píše:Urcite se vyhni Redmi, maji slabou vydrz baterie.

Redmi má kapacitu 2200 a Honor 3c má kapacitu 2300. Rozdíl je menší než 5%. Vím, že kapacita není vše, závisí i na CPU, disleji, ...

Momentálně se kloním k Redmi 2 (2GB RAM a 16GB). U KK nejdou přesouvat aplikace na kartu, takže 16GB je určitě výhoda. Do mobilu si budu dávat dvě offline navigace půlky evropy, takže ji určitě využiji.

Lze do Redmi 2 nahrát alterntá launcher? Nevím zda si budu schopný s MIUI potykat.
Elv01
Junior

Odeslat příspěvekod sursum 26. 5. 2015 22:26

Ať mě někdo opraví, jestli se pletu, protože sám jsem to nikdy nezkoušel a spokojil se s tím, co v telefonu bylo - ale nevím, proč by nemělo jít změnit launcher. Změnit se dá i aplikace na správu kontaktů, sms či dialer, tak proč ne launcher.

Jinak díval jsem se na xiaomiforsale a úplně jsem nepochopil jejich reklamační podmínky a taky pozor na to, že mají jen rok záruku, delší záruka za příplatek.
sursum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 5. 2015 22:29

Na každém Androidu lze nainstalovat alternativní Launcher
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 5. 2015 06:01

honor,redmi,stazeni apk a provedeni repartition.varianta 1
honor i redmi ,link2sd a mista na instalace app mate do aleluja,prakticky nekonecno,protoze lib,dalv,intdata vse pujde do vytvoreneho skryteho oddilu,u honoru unroot ma li nekdo kvuli tomu strach neni problem,redmi ho nepotrebuje.No a pochopitelne to funguje o deset trid lepe a spolehliveji nez neschopne veci od vyrobce ktere presunuji pouze nepodstatne zalezitosti.Pouzivam od dob zte joe na xtem telefonu,nikdy ani sebemensi problem.tolik k debate o tom jak ktery telefon a co presouva.
oooooooooo
Android Maniak

Další stránka