Takže...
Tato na první pohled docela jednoduchá funkce se ukazuje jako docela problematická záležitost.
Dle toho mého nastavení v druhém příspěvku, vše funguje OK, do té doby, než se zešeří, anebo prostě mobil leží večer na stole např. jen při zapnuté TV. Jakmile někdo zavolá - vyzvánění je naplno (dle makra v Kapse), senzor to (správně) vyhodnotí jako tmu. Zkoušel jsem přidat do
Podmínky i senzor přiblížení v součinnosti se světelným senzorem, anebo jen samotný senzor přiblížení, ale nic. Funguje dobře pouze senzor osvětlení (na desetiny - méně než 0,1 lx a více než 0,1 lx.). Přitom proximy senzor mi funguje dobře, ozkoušel jsem ho
aplikací. Zkoušel jsem zadat do makra proximy senzor i do
Spouštěče, různé kombinace, ale nic...
Nevím čím to je, zda je to přímo Macrodroidem, nebo tím senzorem, nebo že si navzájem nerozumí, nebo mým founem, fakt nevím. Kdyby se to někomu podařilo rozlousknout, byl bych moc rád.
Mezitím se mě ale podařilo vyřešit jinou věc, a to je ruční zapnutí tichého režimu - aby vše fungovalo správně. Musí se na to jinak.
Dávám sem nové nastavení.
Musí se vytvořit (přejmenovat) dvě kategorie a do každé z nich dát jiná makra.
První kategorie - nazval jsem ji
V Kapse a mimo Kapsu, sem přijdou tyto makra:
V kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěč: Hovory/SMS - Hovor Příchozí - Vyber kontakty - Libovolný kontakt, Libovolné číslo, Neznámí volající - OK
přidat
Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat
Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 0,1 lx - OK
Mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěč: Hovory/SMS - Hovor Příchozí - Vyber kontakty - Libovolný kontakt, Libovolné číslo, Neznámí volající - OK
přidat
Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 20%) - OK
přidat
Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 0,1 lx - OK
SMS v kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěč: Hovory/SMS - Přijetí SMS - Vyber kontakty - Žádné kontakty, Libovolné číslo, Libovolný kontakt - OK
přidat
Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat
Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 0,1 lx - OK
SMS mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěč: Hovory/SMS - Přijetí SMS - Vyber kontakty - Žádné kontakty, Libovolné číslo, Libovolný kontakt - OK
přidat
Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 20%) - OK
přidat
Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 0,1 lx - OK
======================
Druhá kategorie - nazval jsem ji
Ovládací, sem přijdou tyto makra:
Tichý režim - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěče: Události zařízení - Tichý režim - Aktivován - OK; Události zařízení - Nastavení režimu oznámení - Žádná oznámení - OK; Události zařízení - Režim spánku - Aktivní - OK
přidat
Akci: Specifika MacroDroidu - Povolit/Zakázat kategorii - V Kapse a mimo kapsu - Zakázat kategorii - OK.
bez
PodmínkyNormální režim - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat
Spouštěče: Události zařízení - Tichý režim - Deaktivován - OK; Události zařízení - Nastavení režimu oznámení - Všechna oznámení - OK; Události zařízení - Režim spánku - Vypnutý - OK
přidat
Akci: Specifika MacroDroidu - Povolit/Zakázat kategorii - V Kapse a mimo kapsu - Povolit kategorii - OK.
bez
PodmínkyNyní je možno zapnout ručně tichý režim (bez nebo s vibracemi), a vyzvánění/SMS v kapse to nebude nijak narušovat.
============================
------------------------------------
Aktualizace 3.11.: tak zpět...bohužel...
Buď si MacroDroid dělá co chce, anebo si nerozumí s mým telefonem.
Ani ta druhá věc s ručně nastaveným Tichým režimem (Ztlumit) nefunguje: respektive funguje při prvním zavolání/SMS, hned na to ale MacroDroid s nepochopitelného důvodu ten tichý režim vypne... A nepřišel jsem na to, jak mu to zakázat, jak to nastavit. A to jsem si kvůli jednomu jedinému makru navíc zakoupil placenou verzi.
Vzdáván to...
Zde jsou ty makra jako exportní soubor, pro toho, kdo si chce s tím hrát.
Asi zbývají jen dvě možnosti: vykašlat se na tom anebo ještě zkusit ten Tasker - ale já s ním vůbec neumím, zbytečně bych za něj zase platil.
Ledaže by se našel někdo, kdo by ty makra v Taskeru vytvořil (ovšem pokud netřeba ROOT), a dal k dispozici.
Tady je nějaký náznak. Ale je to třeba poskládat pořádně, je tam více proměnných:
- když se ručně zapne Tichý režim (Ztlumit nebo jen Vibrace), musí to tak zůstat, appka to nesmí vypnout - nesmí být nad touto funkcí.
- když je zapnutý (noční) režim Nerušit (ať již přímo v telefonu nebo jinou appkou), tato appka to nesmí vypnout - nesmí být nad touto funkcí.
- u režimu v kapse (kabelce, tašce, batohu), u hovorů i SMS musí jít nastavit hlasitost vyzvánění a možnost přidat vibrace
- režim v kapse i mimo kapsu se musí řídit dohromady senzorem osvětlení i senzorem přiblížení: když je jen přiblížení - v tašce (batohu) se může mobil pohybovat, tak to nemusí fungovat. Když je jen osvětlení - při šeru, či večer to také nefunguje
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.