Hlasitější vyzvánění v kapse - náhrada za IntelliRing?

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod stani 23. 10. 2019 12:02

Mám Samsung A3 2017 a potřeboval bych, aby telefon v kapse hlasitěji vyzváněl.
Tohle by bylo ideální, ale ta app už není aktuální (při nainstalování do mého founu, tento potom zamrzne, musel jsem ji hned odinstalovat).

Ví někdo o nějaké jednoduché náhradě?

díky
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 28. 10. 2019 14:19

Takže si odpovím sám, je to pro aplikaci MacroDroid:

Hlasité vyzvánění v kapse, kabelce, tašce:

V kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěč: Hovory/SMS - Hovor Příchozí - Vyber kontakty - Libovolný kontakt, Libovolné číslo, Neznámí volající - OK
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 1lx - OK

Mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěč: Hovory/SMS - Hovor Příchozí - Vyber kontakty - Libovolný kontakt, Libovolné číslo, Neznámí volající - OK
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 30%) - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 1lx - OK

Pozn.: druhé makro Mimo kapsu je důležité mít, jinak by pořád zůstala vysoká hlasitost vyzvánění z prvního makra.

--------------------

To samé pro SMS:

SMS v kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěč: Hovory/SMS - Přijetí SMS - Vyber kontakty - Žádné kontakty, Libovolné číslo, Libovolný kontakt - OK
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 1lx - OK

SMS mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěč: Hovory/SMS - Přijetí SMS - Vyber kontakty - Žádné kontakty, Libovolné číslo, Libovolný kontakt - OK
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 20%) - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 1lx - OK

Pozn.: zatím jsem nepřišel na to, jak přidat podmínku aby např. zvuk SMS (a příp. i vibrace) byl např. 2x za sebou (s určitým časovým odstupem, např. 1s)
stani
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 28. 10. 2019 19:41

Tak mě napadá, ohledně těch SMS. Co třeba nastavit nějaké jiné vyzvánění, když bude mobil v kapse, a to takové které bude zvonit dostatečně dlouho? A nebo ho v něčem upravit, aby se opakovalo několikrát?
Myslím, že by to v macrodroidovi mělo jít, tak třeba to pomůže
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 28. 10. 2019 20:00

No problém je v tom, že u SMS není žádné vyzvánění, nýbrž jen zvuk - který zazní jen jednou.
Zkoušel jsem samozřejmě i další možnosti, jako např. přidat Opakování akcí - tam se dá zvolit Pevný počet (dal jsem třeba 5 - ale nemělo to vůbec žádný vliv, zvuk opět zazněl jen jednou), dále je tam Opakování podmínky a Vykonej jednou a opakuj po dobu platnosti podmínky - nastavil jsem tam časovač (je potřeba ho nejprve vytvořit v nastavení aplikace) s prodlevou 1s, ale opět to nemělo žádný účinek.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 28. 10. 2019 21:09

V macrodroidovi neumím, ale něco málo jsem dělal v taskeru.
Ano, u SMS sice není klasické vyzvánění, ale pouze "zvuk oznámení", nicméně princip mé myšlenky byl takový : pokud je telefon v kapse, změní se ten zvuk na jiný, stažený z internetu(delší, hlasitejší, nebo jakýkoliv) nebo upravený v nějakém pc software aby byl podle představ, třeba ten původní, ale 2x-3x. Vycházím z toho, že můj mobil mi jako upozornění klidně přehraje 3minutovou písničku, když si to nastavím)
Je to sice krkolomné, ale mohlo by to fungovat, kdyby to jinak nešlo.
To vše může fungovat za předpokladu, že macrodroid umí změnit tón upozornění za dané podmínky, což by umět mohl.
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 28. 10. 2019 21:45

OK, pokud sem někdo takový zvuk hodí, mohu to ozkoušet.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 29. 10. 2019 14:29

Takže nastal první problém:

nastavím-li v telefonu ručně tichý režim a někdo mi zavolá, při prvním zavolání se nic neděje, není nic slyšet, ani vibrace. Zavolá-li někdo poté, je už slyšet zvonění, a tichý režim je zrušený, je vypnutý.
Je-li mobil v kapse, u prvního zavolání není slyšet žádné vyzvánění, ale jednorázový zvuk (pípnutí) a vibrace, po dalším zavolání je tichý režim zrušený, je vypnutý.
Na vině je Macrodroid, respektive jeho požadavek být výjimkou u režimu Nerušit v nastavení telefonu.
U mého founu je to trochu krkolomná cesta: Nastavení - Biometrika a zabezpečení - úplně dole Další nastavení zabezpečení - úplně dole Oprávnění nerušit - deaktivovat nastavení u Macrodroid.
Negativně zajímavé ale je, že pokud tedy Macrodroid měl u Nerušit výjimku, proč při prvním zavolání setrval v režimu Nerušit, ale vypnul ho teprve až po tom prvním zavolání.

Poté co jsem tedy v nastavení telefonu tuto výjimku zrušil, pak je vše v pořádku, ale s jednou výjimkou: v kapse mobil vibruje, i když by asi neměl. Nebo se tichý režim vztahuje pouze na vyzvánění (zvuky), ale na vibrace ne? Pokud je to tak, jak to vyřešit?
Upozorňuji, že jsem neměl zapnutý tichý režim s povolenými vibracemi, ale opravdu tichý režim.

----
Aktualizace. nový poznatek. Ve founu mám nastavený noční režim Nerušit - a tady při příchozím hovoru je vše v pořádku, nezazní ani vibrace.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 30. 10. 2019 17:12

Aktualizace č.2: po nějaké události (volání, SMS), vždy MacroDroid připomíná zprávou a zvukem, že není výjimkou u režimu Nerušit, a žádá o změnu nastavení.
Je to docela otravné, takže jsem musel jít do nastavení Android - Aplikace - MacroDroid a tam zrušit povolení u Oznámení.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 31. 10. 2019 15:52

Takže nejnovější postřeh: po počátečním nadšení musí poněkud korigovat úspěšnost... :oops:

Je-li MacroDroid vypnut v Nastavení Androidu u Oprávnění nerušit, pak zvuk v kapse není zvýšen, je jako u režimu mimo kapsu. Jen vibrace jsou aktivní.
Což je zásadní nedostatek, právě v kapse potřebuji zvýšený zvuk.

Tudíž, se musí nechat MacdroDroid zapnutý v Oprávnění nerušit, což ale způsobuje výše popsaný problém při ručním zapnutí tichého režimu.

Také jsem zkoušel, zapnout na liště tichý režim a vyzkoušel hovory a SMS s odkrytým/zakrytým čidlem. Tady s tímto si nějak MacroDroid moc nerozumí. Po vypnutí tichého režimu např. byl najednou zvuk SMS na plno (jak je v nastavení u SMS v kapse). Musel jsem to pak ručně korigovat v nastavení Hlasitosti v telefonu.

Takže nevím...
Jedině co mi napadá a co by mělo fungovat je, nechat zapnutý MacroDroid v Oprávnění nerušit, ale nesmím ručně zapnout tichý režim.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 31. 10. 2019 20:34

Když vidím jak v tom pořád tápeš.....Je nějaký důvod pro macrodroid? V taskeru bys takové problémy nejspíš neměl, a šlo by tam toho udělat víc. Akorát je asi trochu složitější. Kdyby ses s tím naučil, budeš myslím spokojen. Má 7mi denní trial, tak se na to podívej.

můžeš začít třeba tím, že uděláš profil "kapsa", dáš tam podmínky - orientace vzhůru nohama(nebo jak dáváš mobil do kapsy, senzor přiblížení a vypnutý displej (prostě kapsa).

a pak už tam jen sypeš co to má dělat- záložka "úkoly". hlasitosti všeho, vibrace, vybrané vyzvánění, atd. atd.je to jednoduché a funkční.

nakonec jen úkol který to vráti do původního stavu, který připojíš jako "zakončnovací úkol".

a ano, umí i upozorňovat opakovaně na přijaté SMS,nebo nastavit vibraci na hodinu, atd, akorát už je to trošku těžší. Nepočtě to, že na tasker je fakt hodně návodů, rad a již naprogramovaných vychytávek.
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 31. 10. 2019 20:41

Tak za prvé, já v tom netápu, já tady docela detailně popisuji daný stav. To že je Macrodroid s něčím v konfliktu, není (mé) "tápání".
Za druhé, Tasker jsem kdysi zkoušel (i AtomateIt), ale to není pro běžného uživatele.
A za třetí, žádný z těchto programů není 100% ideální, u každého se najde něco, co nefunguje úplně na 100% (samozřejmě záleží na telefonu, a verzi Androidu).
stani
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 31. 10. 2019 21:14

Tak souhlasil bych, že všude nejde něco na 100%. Ale Tasker a automate je ale prostě jinde.
S čím nesouhlasím, tak že to není pro běžné uživatele. Ano, není to pro úplně nejjednodušší, a hlavně- má trochu krkolomné, neintuitivní ovládání (ze začátku). Ale to se dá naučit, pokud člověk není úplně technický antitalent.

Jinaj jak myslíš, záleží samozřejmě na tobě. Přeji ať se ti to hlavně povede zprovoznit podle představ :-)
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 11. 2019 16:56

Takže...
Tato na první pohled docela jednoduchá funkce se ukazuje jako docela problematická záležitost.
Dle toho mého nastavení v druhém příspěvku, vše funguje OK, do té doby, než se zešeří, anebo prostě mobil leží večer na stole např. jen při zapnuté TV. Jakmile někdo zavolá - vyzvánění je naplno (dle makra v Kapse), senzor to (správně) vyhodnotí jako tmu. Zkoušel jsem přidat do Podmínky i senzor přiblížení v součinnosti se světelným senzorem, anebo jen samotný senzor přiblížení, ale nic. Funguje dobře pouze senzor osvětlení (na desetiny - méně než 0,1 lx a více než 0,1 lx.). Přitom proximy senzor mi funguje dobře, ozkoušel jsem ho aplikací. Zkoušel jsem zadat do makra proximy senzor i do Spouštěče, různé kombinace, ale nic... :-(
Nevím čím to je, zda je to přímo Macrodroidem, nebo tím senzorem, nebo že si navzájem nerozumí, nebo mým founem, fakt nevím. Kdyby se to někomu podařilo rozlousknout, byl bych moc rád.

Mezitím se mě ale podařilo vyřešit jinou věc, a to je ruční zapnutí tichého režimu - aby vše fungovalo správně. Musí se na to jinak.

Dávám sem nové nastavení.
Musí se vytvořit (přejmenovat) dvě kategorie a do každé z nich dát jiná makra.

První kategorie - nazval jsem ji V Kapse a mimo Kapsu, sem přijdou tyto makra:

V kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 0,1 lx - OK

Mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Vyzvánění - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 20%) - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 0,1 lx - OK

SMS v kapse - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit cca na 80 - 100% - OK. Je možno přidat i vibrace: přidat Akci: Akce zařízení - Vibrovat - vybrat vibraci - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Méně než - 0,1 lx - OK

SMS mimo kapsu - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Akci: Hlasitost - Změna hlasitosti - Oznámení - nastavit na hodnotu kterou běžně používáte (cca 20%) - OK
přidat Podmínku: Senzory - Senzor osvětlení - Více než - 0,1 lx - OK

======================

Druhá kategorie - nazval jsem ji Ovládací, sem přijdou tyto makra:

Tichý režim - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěče: Události zařízení - Tichý režim - Aktivován - OK; Události zařízení - Nastavení režimu oznámení - Žádná oznámení - OK; Události zařízení - Režim spánku - Aktivní - OK
přidat Akci: Specifika MacroDroidu - Povolit/Zakázat kategorii - V Kapse a mimo kapsu - Zakázat kategorii - OK.
bez Podmínky

Normální režim - spustit MacroDroid, přidat Makro
přidat Spouštěče: Události zařízení - Tichý režim - Deaktivován - OK; Události zařízení - Nastavení režimu oznámení - Všechna oznámení - OK; Události zařízení - Režim spánku - Vypnutý - OK
přidat Akci: Specifika MacroDroidu - Povolit/Zakázat kategorii - V Kapse a mimo kapsu - Povolit kategorii - OK.
bez Podmínky

Nyní je možno zapnout ručně tichý režim (bez nebo s vibracemi), a vyzvánění/SMS v kapse to nebude nijak narušovat.

============================
------------------------------------
Aktualizace 3.11.: tak zpět...bohužel... :-(
Buď si MacroDroid dělá co chce, anebo si nerozumí s mým telefonem.
Ani ta druhá věc s ručně nastaveným Tichým režimem (Ztlumit) nefunguje: respektive funguje při prvním zavolání/SMS, hned na to ale MacroDroid s nepochopitelného důvodu ten tichý režim vypne... A nepřišel jsem na to, jak mu to zakázat, jak to nastavit. A to jsem si kvůli jednomu jedinému makru navíc zakoupil placenou verzi.
Vzdáván to... Zde jsou ty makra jako exportní soubor, pro toho, kdo si chce s tím hrát.

Asi zbývají jen dvě možnosti: vykašlat se na tom anebo ještě zkusit ten Tasker - ale já s ním vůbec neumím, zbytečně bych za něj zase platil.

Ledaže by se našel někdo, kdo by ty makra v Taskeru vytvořil (ovšem pokud netřeba ROOT), a dal k dispozici. Tady je nějaký náznak. Ale je to třeba poskládat pořádně, je tam více proměnných:

- když se ručně zapne Tichý režim (Ztlumit nebo jen Vibrace), musí to tak zůstat, appka to nesmí vypnout - nesmí být nad touto funkcí.

- když je zapnutý (noční) režim Nerušit (ať již přímo v telefonu nebo jinou appkou), tato appka to nesmí vypnout - nesmí být nad touto funkcí.

- u režimu v kapse (kabelce, tašce, batohu), u hovorů i SMS musí jít nastavit hlasitost vyzvánění a možnost přidat vibrace

- režim v kapse i mimo kapsu se musí řídit dohromady senzorem osvětlení i senzorem přiblížení: když je jen přiblížení - v tašce (batohu) se může mobil pohybovat, tak to nemusí fungovat. Když je jen osvětlení - při šeru, či večer to také nefunguje
stani
Junior