od ziki 12. 5. 2021 09:10
Jelikož mám dost nevyužitých dat na SIMce Datamánie, tak jsem zkusil pár měření rychlosti a nezdá se mi, že by to O2 nějak škrtil. Ale dost záleží v jakém LTE pásmu potažmo technologii (LTE/4G či LTE-A/4G+) jste připojeni, na úrovni signálu, použitém zařízení a asi i denní době. Doma, kde mám BTS O2 na paneláku před oknem, tak na LTE1800 mi Netmetr ukazuje 76Mb/42Mb. V práci by se dalo LTE1800 taky chytnout, ale jen proto, že jsem na vysoké kótě, musím vylézt na střechu a i tak signál nic moc a přesto mi to ukazuje 48Mb/28Mb. Ostatně ani O2 na mapě pokrytí LTE1800 v tomto místě neuvádí. Ale většinu mi to v práci stejně jede na "venkovském" LTE800 a tam to mám 22Mb/19Mb, ale častěji spíš míň. Když se dívám do historie Netmetru, tak asi největší rychlost co jsem naměřil bylo 130Mb/43Mb. Jinak tyto rychlosti jsem naměřil s telefonem Kodak Ektra, ale nějakou dobu jsem jako hotspot používal Nokii 8110 4G, ale s ní jsem se nikdy nedostal výš než cca 15-17Mb (i doma před BTS) a proto jsem ji i jako hotspot zavrhl. Jak je to s 5G netuším, poněvadž jednak na to ještě nemám telefon a navíc ani O2 v místech kde bývám, tak tam 5G nemá.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."