Shrnutí po 2 týdnech užívání
Pixel 7 Pro:
Plusy:- Makro fotky a fotky věcí co jsou relativně blízko na denním světle vypadají vlastně docela slušně na 2 roky starej telefon, jen je snazší je máznout, tak to chce trochu pevnější ruku aby byly ostřejší. Akorát mají studenější, až bych řekl takovej zimní depresivní nádech
- Video ve 4K/60FPS během dne taky není špatný, netrhá se ... a taky je do studena
- To je ale bohužel málo vzhledem k jeho prodejní i bazarové ceně
Minusy:- Fotky v interiéru - přijdou mi rozpitý a neostrý. Vyvážení bílé je úplně mimo - viz případ s kravatou nalevo, kdy jsem se snažil vyfotit její odstín, kterej telefon nebyl schopnej trefit a kolikrát si telefon odstín vyloženě vymyslel. nejblíže realitě je až poslední fotka u auta venku a to tričko s kytkama, u kterýho je to focený bylo na rozdíl od kravaty opravdu oranžový jak je na fotce. Když jsem zkoušel manuální režim tak barvy taky lítaly všelijak a okolí se dost zabarvovalo do oranžové nebo modré - to se mě s žádným Xiaomi nikdy nestalo

- Nejde tedy fotit v 50MPx rozlišení
- Foťák nemá pro režim
- nejde na ploše odstranit pole vyhledávání
- nejde na ploše odstranit datum který zabírá 1 pruh pro ikony a tím blokuje umístění widgetu
- nelze vypnout u jednotlivých aplikací připojení přes operátora nebo Wi-Fi, jen data na pozadí
- baterie výdrž 1 max 1,5 dne - což oproti
Xiaomi se stejně velkou baterkou a výdrží 2-3 dny (PO 3 LETECH PROVOZU !) je fakt blbý - furt někde hledám nabíječku jak majitel iPhonu a to nemluvím o tom pomalým skoro 2h nabíjení
- během noci zmizí 10-11% baterie - u Mi 13T Pro se stejným nastavením a baterkou to jsou 2-3%
- automatický aktualizace systému nejdou vypnout - resp všude jsem vše povypínal (systém, vývojář i Google play a za půl dne už mě to hlásilo že se systém zaktualizoval i systémový aplikace a můžu telefon restartovat
- označení vice fotek / souborů - pouze klikání po 1 (pokud je na to gesto, tak jsem ho neodhalil) - u Xiaomi stačíťuknout a pak přejet prstem
- signál - když jsem doma na jednom místě, ukazatel signálu litá mezi 1-4 čárkama z 5. Jiné telefony zde drží stabilně signál 4-5 z 5 čárek , následující den klid, ale se 2 čárkama signálu, pak další den to zas dělá, takže to vyřešeno není !
- oznámení události v kalendáři, nejde nastavit až v čase události ale nejdříve 1min předem
- přidat BT zařízení - ostatní Androidy to mají v nastavení - Bluetooth a vyberete zařízení, který se objeví v seznamu... u Pixelu se musi jít do nastavení - připojená zařízení - předvolby připojení - Bluetooth - spárovat nové zařízení a zde vybrat zařízení -
PROBOHA PROČ - toto využívám v práci často pro zkoušení HF u rádia po montáži a neskutečně mě to štve
- nelze zapnout ukazatel rychlosti připojení do stavového řádku - využívám při nahrávání fotek v práci (někdy firemní wifi prostě nechce jet)
- v režimu nerušit pořád funguje upozornění na zprávy z whatsappu a messengeru i když jsou všechny výjimky vyplý
- nefunguje oznámení z aplikace KB banky i když je vše povoleno včetně aktivity na pozadí , takže si pohyb vyšších částek musím zjišťovat manuálně !!
- není tu funkce posílení rychlosti sítě (Wi-Fi - operátor) ... ale to bych přežil
Závěr:Těch z vás, co všem doporučujete Pixel, pixel, pixel, se ptám:
V ČEM je ten telefon tak super - KDE je ta výhoda odlehčenýho / čistýho androidu - já žádnou nevidím a ještě to žere baterku jak blázen.
Za mě jednoznačně vítězí Redmi Note 13Pro+, protože to je plnohodnotnej telefon se slušnou cenou co ve své kategorii překvapí tím jak fotí, čímž ještě jednou díky za tip
Tencovi, protože i když se to ze začátku nezdálo, byla to odpověď na mý zadání.
Pixel si ještě chvíli nechám než se představí v říjnu řada 15 od Xiaomi a uvidím jaký budou předprodejní akce nebo co to udělá s cenama řady 14, a pak ho použiju na výkup u MP.
================================================
strny88strny88 píše:No vidíš. Konečně jsi došel k závěru ke kterému jsi celou diskuzi stejně směřoval.

hodně zdaru s čínským padělkem a trojským koněm přímo z výroby.

Můžeš mě ty chytráku vysvětlit, když je to krám, neustále o mě shromažďuje kvanta dat - jakto, že se starou baterkou stejné velikosti vydrží jet na jedno nabití 2x-3x dýl než Pixel??
Za mě když už , tak to bude spíš naopak
===============================================
VormenČetl jsi pár příspěvku zpět ? Dívám se na to na 4K Samsungu UE55MU7002. Má sice už nějakej pátek, ale ve své době to byl jeden ze slušnějších panelů. Nicméně jsem psal, že jsem fotky z obou mobilů měl v obou mobilech, a z Pixelu se zdají horší (míň detailní) na obou telefnonech a je to přesně to, co vidí ostatní když jim fotky pošleš. Na 4K monitoru / TV je vidí jen rodina, když ukazuju fotky z dovolené