eSIM - všeobecne +ponuky a možnosti

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod steve 8. 12. 2024 10:31

Nasi operatori specifickych trhov nie a nie zostupit z vysin neumerne vysokych marzi, co ma nuti hladat cesty, ako ich obist. Stastie, ze uz funguju aj ine siete a aplikacie, vacsinou aj bezplatne, preto momentalne uvazujem aj o vyhodnom zahranicnom poskytovatelovi dat. Prosim vas o radu, ako sa v tejto oblasti orientovat /aj po stranke min.hardveru/, najma cien eSim, firiem, GB, trvania, atd. Co sa oplati, co pouzivate a co by ste odporucili kolegom z tohto fora.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 8. 12. 2024 13:15

Dost informací o různých zahraničních eSIM lze najít ve vedlejších tématech
viewtopic.php?f=17&t=1337859
viewtopic.php?f=17&t=1337408

Případně přímo na Mobilmanii https://mobilmania.zive.cz/clanky/vybir ... spx#part=1
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 18. 1. 2025 09:21

Všeobecně je asi nejlepší vyhledávač https://esimdb.com/ občas se tam vyloupne něco zajímavého.

Používám BNE esim jak je popsané ve vedlejším vlákně.

Teď mi přijde zajímavý i roamless.com
Je to americká společnost.
Dobije se kredit s neomezenou platností a ten se prostě postupně čerpá. Úvodní free data kdekoli 500MB.

Mám referral LADISLAZZA, dá to 3 USD doporučujícím i doporučenému po nákupu.

Lepší je asi HELLO10 - dobij 10, dostaneš 20.

V ČR stojí 1GB $2.45

-- 18. 1. 2025 09:43 --

Tak free data u roamless nevím... Na webu mají pro ČR 500MB free, proklik mi házel timeout. Po založení účtu v aplikaci mám balance 0.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 18. 1. 2025 20:17

Roamless - zajímavé (k tomu by se asi mělo založit zvlášť).
Jede mi to přes belgický Proximus v O2 roamingu.
(Jejich link na 500MB (destinations - CZ) mi zafungoval po přihlášení v browseru na ntb, v mobilu mi taky blbnul; (v app vpravo jsem pak nejprv neviděl těch 0.5 GB (pro Czechia) jako na webu, ani nulu, nic; to bylo tím, že jsem mu nepovolil přístup k poloze.) Ale nějaká drobná data mi při pokusech jela i předtím ...)

Problém mám při nastavení PIN, prý už to nějaký má a není to 0000 ani 1234 (ještě jeden pokus).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 19. 1. 2025 08:57

Podle popisu je parádní, že roamless esim půjde smazat a přes QR kód znovu stáhnout klidně do jiného zařízení.

Ohledně PIN zkus napsat na support a rovnou si řekni i o PUK1.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 21. 1. 2025 21:48

Tak po instalaci Roamless aplikace jsem si nastavil Home country na CZ a po instalaci esim mi hned naskočil uvítací kredit $1,25 / 500 MB. Nebyl tedy nutný proklik z webu.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 29. 1. 2025 12:14

Narazil jsem na Truely (.com) a vypadá to, že mají za příplatek možnost neexpirovatelných dat.

truely-unlimited.png
truely-unlimited.png (12.55 ) Zobrazeno 1715 krát
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 29. 1. 2025 13:01

A prečo platiť truely keď je drahé až na tuším 20GB balíček na prepočet a na bnesim vieš kupovať prakticky stále dookola zo zľavou ci už odporúčaci kód alebo zľava v percentách % tj výsledná cena ešte lepšia. 1GB vychádza 2.10€ lepšia podpora ako truely . Ešte roamless je lacnejšie a tam platíš len na za spotrebované ale neviem ci kredit platí rok alebo do vyčerpania ale min rok áno a cena je 2.45$ tj 60KC
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 2. 2. 2025 14:26

Pak ještě koukám Eskimo (.travel) má docela dlouhodobá data (2 roky) (taky nečínská firma, singapurská).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Derryk 2. 2. 2025 19:49

Nechci tu být ze kverulanta, ale jaký to má smysl? Koukal jsem na na https://esimdb.com/ ale ceny maximálně dorvnávají T-Mobile za 699Kč 2/4GB. Nabídku 10GB za 125Kč od Kaktusu tam nedorovná vůbec nic. Nebo jde o delší trvanlivost do nějaké fotopasti/Iot? Ale ty nemají esim ne?
Derryk
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 3. 2. 2025 18:14

Když jsem se na to před nějakou dobou díval, došel jsem k podobnému závěru. V podstatě je to vhodné jen pro ty, co mají minimální spotřebu dat a využívají tu neomezenou platnost kreditu. Ve chvíli, kdy má člověk trochu vyšší a především pravidelnější spotřebu, potom už je lepší ten Kaktus nebo jiné místní nabídky.

Ty cestovní SIM jsou opravdu výhodné hlavně pro cestování mimo Evropskou Unii, jinak je to celkem drahé. (1 GB za 50 korun je dneska už celkem bída.) Chtělo by to něco bližšího polské nabídce.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod xls 3. 2. 2025 23:09

Ten T-M jsem měl, ale esim je pro mě ideální řešení. Ze 12 měsíců jsem minimálně 4 mimo EU, letní 3 měsíce mám provoz jen minimálně, zbývající měsíce většinou okolo 1 GB (2 hodiny denně procházka s kontrolou e-mailu a telefonováním přes Telegram nebo něco jiného, občas web). Když to shrnu, za zaplacených 11 EUR v akci budu mít cca 11 GB pro celou EU a to my vystačí pravděpodobně na 1,5 roku, přesto můžu v případě potřeby data někdy využít naplno a čerpat podstatně víc a případně si to doplatit.

Není to jen o tom ušetřit, ale spíš mít možnost data volně používat/nepoužívat dle potřeby, propadávání, stresu. Občas se hodí i to, že když nemá 1 operátor pokrytí, dá se přepnout na druhého.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 4. 2. 2025 00:45

Jo pro roam mimo EU určitě super. A kdo má neomezené hovory doma tak je ideální založit si VoIP linku třeba u Odorika a zapnout nepodmíněné přesměrování na VoIP číslo a příchozí hovory jsou zdarma (za cenu dat) a pomocí CLIP si nastavit na odchozí hovory své telefonní číslo a tradá člověk volá svým číslem za hubičku. Egypt a Turecko jsou fakt šílený ty ceny roamingu.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jenik3 4. 2. 2025 02:22

Nenarazí toto řešení na regulaci spoofingu?
Těch subjektů, které si rádi mění zobrazovana tel.cisla je hodně.

https://ctu.gov.cz/opatreni-uradu-proti ... vodu-klesa
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 6. 2. 2025 07:41

Derryk... Letadlo...

Pre vás

Stačí premýšľať ale známy esim poskytoval (už sa tu spomínal) vieš trikom opakovane získať za 50kc 2e 5GB) celá EU) aj kľudne 10x do mesiaca takže kľudne dorovna aj kaktus ktorý spomínaš.
Napríklad ak mi stačia data platné na SK stojí ma tých 5GB 1e čiže tj 25 Kč takže podľa mňa super. Ale toto je len pre šikovných ktorým to dopne a tým co sa troska pohrať chcú.
Ale takých zaujímavých ponúk je pomerne dosť len treba "pohrať" sa pre zľavu nič zložité. ��
chellko
Junior

Další stránka