Ještě doplňuji verzi FW: V 03.80 10-09-07 RM-240 Variant 00.00
ve skutečnosti je ještě hezčí než na obrázku, konstrukce při zavřeném stavu nevykazuje vůly, na spodní hraně, když se zatlačí, tak se cca o 0,2mm prohne směrem dolů, ale to hodně nepatrný, musí se zmáčknout uplně dole a nestojí to opravdu moc za řeč, při ovládání,mačkání tlačítek nehrozí, že by jste něco pocítili, jakože konstrukce dosedá na spodní hranu,vršek je naprosto pevný. A ted to důležitý, vysunutí - nejpohodlnější vysunutí je za spodek telefonu, je to bezproblemový, telefon trochu cvakne při dosunutí, to hodnotím na 1+, navíc nevykazuje žádnou vůly dostrany. Ale bohužel zasunutí musím trochu zkritizovat. Ten gumový proužek, který pomáhá při zasunutí je málo vystouplý a stejně většinou šáhnu částečně prstem na displej. Škoda, že tam neudělali hranku jako na N6280, tam je to o mnoho lepší vyřešený.Možná to bude chtít si jen na to zvyknout, uvidíme. Jinak se telefon zasune bez problémů.
Klávesnice - je opravdu kvalitní, stisk je jistý, nehrozí překlep, akorát na křížek vpravo tak se musí víc zalomit palec.
Tak konečně zapínám foun - displej mi přijde ještě kvalitnější než na N6280 nemám výhrady,je nádherný. Na fonty písma si asi budem muset chvíli zvykat,ne že by byl škaredý, je spíš hezčí, písmo je vyhlazenější, ale bohužel zabere víc místa, jak do výšky tak šířky, což asi na něm vadí nejvíc.
A teď k obávané rychlosti telefonu.
Budu srovnávat k Nokii 6280:
je o chlup pomalejší, ale ne o tolik, že by se dalo napsat, že je to nějaký pomalý telefon,
mám Nokii N6280 a 6500 slide vedle sebe v každý ruce a sleduji rychlost:
na N6280 ztrácí v rychlosti:
procházení menu : 0.1s
otevření menu (např. Protokol,..): 0.2-0.3s
Java - zatím jen hry:
Zde je spouštění stejně rychlé, rozdíl je akorát při odcházení z hry (ukončení Javy) - tam je rozdíl znatelnější zhruba 1s.
Zvuk - opravdu telefon má dokonce lepší zvuk, když je položený, jinak celkově dobrý, ale možná mohl být lepší, ale zatím ještě ho mám krátce na posouzení.
Středová čtyřsměrná klávesa:
je trochu víc zapuštěná a trochu tužší ovládání,musí se vynaložit o trochu víc síly na stisk , ale je to asi tím, jak jsem zvyklí na N6280, tam bych řekl, že to bylo o chlup lepší,pohodlnější, středové tlačítko cvakne při potvrzení volby,ale ne zas moc.
Výborný je video, jde přetáčet a zmizly popisky při přehrávání přes celý displej.
Tak a ted si jdu zase s ním hrát, je možný , že ještě něco poopravím, upřesním a tak.
Telefon opravdu v ruce cítíte skrz váhu, a dělají to opravdu kovové kryty, když sundám zadní, tak mě přijde, že je o pětinu lehčí

První dojmy jsou dobrý, telefon vypadá opravdu luxusně a proto lze mu odpustit nějaké neduhy