od jarda.cz 2. 2. 2010 19:01
Děkuji za odpověď. Mám ale dojem, že jste mě špatně pochopil, nebo jsem problém špatně definoval. V tomto případě jde ale o úplně jinou věc. Opakuji ještě jednou: barometr na mojí navigaci (i výškoměr) ukazuje o 5 hPa méně než přesný barometr, který používají meteorologové. Pochopitelně kontrola byla provedena ve stejné nadmořské výšce. V tomto případě žádná kalibrace barometru (výškoměru) nepomůže. Vždy budou hodnoty zkreslené. Vetšinou u mechanických barometrů i mechanických výškoměrů bývají v zadní části přístroje takzvané kompenzační šroubky, kterými se zprávná hodnota hPa, nebo i výšky musí poprvé nastavit. U leteckých mechanických výškoměrů se to nastavuje také, ale je to trochu složitější. To je pro vysvětlení. Já bych ale potřeboval informaci, jakým způsobem se u digitálních výškoměrů, v tomto případě u navigace, dá tato odchylka opravit. Jestli je to vůbec možné. (Třeba vstoupit do servisního menu, nebo podobně. Přiznávám, že na to moje vědomosti nestačí). Předem všem děkuji za rady.