MobilMania.cz
https://forum.mobilmania.zive.cz/

Vodafone výpadek Silvestr
https://forum.mobilmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1937&t=1294943
Stránka 1 z 1

Autor:  bubocz [ 3. 1. 2019 09:40 ]
Předmět příspěvku:  Vodafone výpadek Silvestr

Ahoj,

Na Silvestra jsem byl v zahraničí a Vodadone kolem půlnoci naprosto nepoužitelný, nemohl jsem se dovolat ani na vedle ležící telefon, syn v Česku měl údajně stejný problém, nikde mimo pro mne do té doby neznámý server vypadky24.cz jsem o tom nenašel zmínku, že by to byla taková příhoda zasahující pouze naši rodinu? ;-)

Pěkný den!

Zdenek

Autor:  melipa [ 3. 1. 2019 10:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Výpadek jsem neměl, ani nevím o nikom jiném, že by měl výpadek. Pokud jsi byl v zahraničí, mohl mít výpadek ten operátor, přes kterého jsi byl připojený tam ;-)

Autor:  bubocz [ 3. 1. 2019 10:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Díky za reakci, syn to měl stejný ve Strakonicích :-D

Autor:  adam.jacques [ 3. 1. 2019 10:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Ahoj, výpadek měli a to více než půl hodiny. Volali všichni kolem nás, co neměli Vodafone. To je ta jejich nejkvalitnější sít v ČR a možná i na světě, kterou se stále ohání a obhajují tím svojí drahotu :-D Amatéři...

Autor:  muchacho [ 3. 1. 2019 11:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Sakra, zůstaňte nohama na zemi! a přečtětě si něco o systému GSM. Dozvíte se něco o TimeSlotu, kdy na jeden kanál se jich vleze 8, tj. 8 hovorů najednou. Na celé BTS bývají zpravidla 3 antény, tj. 24 hovorů na jednu BTS a 25.prostě nejde spojit, dokud někdo neukončí hovor. (112 má absolutní přednost) Pak si to vynásobte počtem BTS v okolí (gsmweb.cz) a máte kapacitu buněk v dané lokalitě. Pro běžný provoz je to až předimenzované, ale bohužel přijde půlnoc na Silvestra a v jeden okamžik chce volat v jedné oblasti tisíce lidí. Myslíte,že jen kvůli Silvestrovské půlnoci postaví operátor např. v každém okresním městě další desítky BTS, aby pár remcalů bylo v klidu? Přiznám se, taky jsem se nedovolal těsně po půlnoci, ale trochu chápu princip GSM systému a počkal jsem až se kvanta ožralů vykecá a kolem 1h. si v pohodě zavolal...

Autor:  adam.jacques [ 3. 1. 2019 11:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Tak teď nejsem nohama na zemi, ale sedl jsem si z toho na zadek :-D Co je mi jako platícímu zákazníkovi do principů GSM? Vůbec nic! Vodafone se chvástá nejkvalitnější sítí a o silvestrovské půlnoci jako jediný operátor nefungoval. Předpokládám, že i ostatní operátoři používají GSM síť a přesto oba fungovali bez sebemenších problémů. A kdybych chtěl volat v jednu tak si zavolám v jednu. Já chtěl volat o půlnoci.

Autor:  muchacho [ 3. 1. 2019 12:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Tak to se nedá nic dělat... :-(

Autor:  Colomboa [ 3. 1. 2019 12:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Tak všechno má své meze a proč něco naddimenzovávat jen kvůli několika peakům během celého roku?
Mně třeba Vodafone jel bez výpadků, zato T-mobile nebyl schopen spojit hovor kolem půlnoci. Pokud nechápete, že vše má svou kapacitu, tak bohužel. Je to stejné jako když půjdete do vyprodané O2 arény. Také je velmi pravděpodobné, že když se budete vracet, může se stát, že se do první dostupné soupravy metra už nevejdete. Oni sice posílí množství souprav, ale když se jim tam vyvalí několik tisíc lidí, tak nemají šanci. Stejné je to i s kapacitou telefonních hovorů.

Autor:  šulda [ 3. 1. 2019 12:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Nějak mi uniká smysl témy.

Autor:  anonymius [ 3. 1. 2019 13:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

muchacho: kolik hovoru prenese 3G sit a co treba volani pres 4G ? Tam jsou jaky limity ?

Jinak sem si v pohode zavolal pres Viber, Whatsapp apod. :mrgreen:

Autor:  dj.kure [ 3. 1. 2019 13:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Lidé s moderními telefony a podporou VoLTE nemohli mít nejmenší problém. Zde je kapacita obrovská. Já jsem v rámci půlnoci odbavil několik hovorů a naprosto bez problému. Případně pokud jste v dosahu WiFi, tak volat přes VoWiFi.

Autor:  Davidbenis [ 3. 1. 2019 14:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Bohužel po té půlnoci kolem 0:15 az 0:30h hovory u Vodafone nešly ani přes GSM ani pres voLTE a ani dokonce pres voWifi.

Autor:  pecař [ 3. 1. 2019 17:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vodafone výpadek Silvestr

Ahoj bydlím u Příbora, okres Nový Jičín a hovory normálně u Vodafonu fungovaly.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/